Новите предлози на Нимиц за името на Република Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

Кој предлог на Нимиц (од прифатливите) би го прифатиле?

• Демократска Република Македонија

Гласови: 113 29,0%
  • Независна Република Македонија

Гласови: 173 44,5%
  • Ниту еден (образложете зошто)

Гласови: 103 26,5%

• Вкупно гласачи
    389
ne moze ni edna drzava da opstoi bez svojot narod taka da koga bi ne nemalo nas makedoncite bi ja nemalo i makedonija toa go posakuvaat grcite sakajki da ja prisvojat nasata istorija da go prisvojat naseto minato kon sebe da ne negiraat deka nekogas sme postoele i deka ne postoime tie sakaat da dokazat deka denesnava makedonija i narodot koj zivee vo nea nema niedna dopirna tocka so makedonija koja bila najmoknoto kralstvo vo svetot vo eden vremenski period

Јас искрено речено морам да признаам дека името Демократска Република Македонија, е добро
НО
Сепак повеќе сум за името Republic of Macedoniа.
Нека стават вето, вака ќе им покажеме, дека веќе не прифаќаме компромиси со таа држава.....и дека нема веќе да не вртат како што сакаат...
А и освен тоа можеби и ќе си го вратиме сонцето од Кутлеш.
Па на крај крајава, зошто и да влеземе во НАТО, и онака ЦИА од идната година ќе функционира тука, и без НАТО веќе ќе почне да влегува странски капитал во државава....

Нема никаква шанса Грција да прифати Демократска Република Македонија.
Освен не знам, ако не се заканат дека ќе ја бомбардираат:)))
nikola jas ne se plasam od bombardiranje tie ne mozat da pobedat protiv fakti i dokumenti pa izlezot go baraat vo opstruirane sporenje na nas se plasat od nas i od naseto postoenje zasto ako ima bilo kakov sudir megu nas i niv prvenstveno spored mene bi trebalo da ima graganska vojna vo grcija ne zna mzosto no koga otidov vo voden na ekskurzija celiot grad se raduvase na naseto prisustvo potajno site ne vikaa na makedonski i tivko ne prasuvaa koi ste od kade ste ne se plasete nie sme so vas a koga eden postar covek vo edno kafance ne slusna dojde ne pocaste site zaplace i rece koga i dae zaedno pak ke se raduvame na nasata cela makedonija i kako sto sega solzi ronam od taga togas bi ronel od sreke grcija e vestacki sozdadena onakva kakva sto e denes nejzinata oblast sega narecena makedonija nigogas nema da bide so juzniot del odnosno so atina

се е џабе изгледа дечки, џабе политика ќе бистреме до 101 и назад кога ние не диктираме ништо! шо очекувате кога Кондолиза Рајс (да не почнам да пцуам по нигерите) јасно прати порака дека треба Метју да го слушаме :) така да...ќе чекаме да видеме шо ќе каже G.W.Bush&Co. , да излезат со официјален став...ако е тоа официјалнио став на белата куќа...изгледа ќе мора да го г'тнеме тај залак,сакале или нејќеле. Е сеа и ја сакам да не знаат како Р.Македонија, ама изгледа не бива,мамето грчко педерско!

Јас искрено речено морам да признаам дека името Демократска Република Македонија, е добро
НО
Нека стават вето, вака ќе им покажеме, дека веќе не прифаќаме компромиси со таа држава.....и дека нема веќе да не вртат како што сакаат...
Па на крај крајава, зошто и да влеземе во НАТО, и онака ЦИА од идната година ќе функционира тука, и без НАТО веќе ќе почне да влегува странски капитал во државава....
zasto da stavat veto zar ne gledate deka ako stavat veto svetot bi gi proglasil za crna ovca a nie ne formalno ke sme vo nato kako sto i sega sme ne ima vo irak avganistan vo bosna i sekade kade ima trupi na nato po tesko i po pogubno za nas bi bilo toa sto bi ja opstruirale makedonija za vlez vo eu

НО

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

се е џабе изгледа дечки, џабе политика ќе бистреме до 101 и назад кога ние не диктираме ништо! шо очекувате кога Кондолиза Рајс (да не почнам да пцуам по нигерите) јасно прати порака дека треба Метју да го слушаме :) така да...ќе чекаме да видеме шо ќе каже G.W.Bush&Co. , да излезат со официјален став...ако е тоа официјалнио став на белата куќа...изгледа ќе мора да го г'тнеме тај залак,сакале или нејќеле. Е сеа и ја сакам да не знаат како Р.Македонија, ама изгледа не бива,мамето грчко педерско!
abe ako treba sami i ke trpime za leb i od naseto ne se predavame moite dedovci pradedovci 500g pod turcite bile i za leb trpele pa ne se predadoa se borea za sega jas i site ovde vo drzava slobodno da ziveeme

zasto da stavat veto zar ne gledate deka ako stavat veto svetot bi gi proglasil za crna ovca a nie ne formalno ke sme vo nato kako sto i sega sme ne ima vo irak avganistan vo bosna i sekade kade ima trupi na nato po tesko i po pogubno za nas bi bilo toa sto bi ja opstruirale makedonija za vlez vo eu
Да ама ако го прифати овој предлог Грција, тогаш сите ќе застанат на неа страна, бидејќи Грција "била подготвена за компромиси"....

abe ako treba sami i ke trpime za leb i od naseto ne se predavame moite dedovci pradedovci 500g pod turcite bile i za leb trpele pa ne se predadoa se borea za sega jas i site ovde vo drzava slobodno da ziveeme

Е и јас ова го викам, чим ние го издржавме турското, не набиваа на колци, тогаш што ни можат па едни педери од Атина???
НИШТО

ДОСТА ЧЕКАТЕ БЕ! РЕДНО Е НЕШТО И ДА СЕ ПРЕЗЕМЕ ...
ТВОИТЕ ДЕДОВЦИ БЕА СВЕСНИ И СЕ БОРЕА ЗА МАКЕДОНИЈА
Грците се трошка народ во однос на Македонците
ЕУ си тресе глупости
НАТО малку посвесно размислува
ама ВИЕ кој ви дал право да ја рушите КАРИКАТА
Војните не се идеологија
Војните се земја , храна и вода ...
МОЈАТА ЗЕМЈА
РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

grcija nema da go prifati siguren sum tie nemaat problem so imeto tuku so narodot makedonski 4 milionski koj zivee vo grcija taka da koj i da e termin sto bi ne povrzal nas i makedoncite koi ziveat vo grcija e za niv ne prifatliv

ДОСТА ЧЕКАТЕ БЕ! РЕДНО Е НЕШТО И ДА СЕ ПРЕЗЕМЕ ...
ТВОИТЕ ДЕДОВЦИ БЕА СВЕСНИ И СЕ БОРЕА ЗА МАКЕДОНИЈА
Грците се трошка народ во однос на Македонците
ЕУ си тресе глупости
НАТО малку посвесно размислува
ама ВИЕ кој ви дал право да ја рушите КАРИКАТА
Војните не се идеологија
Војните се земја , храна и вода ...
МОЈАТА ЗЕМЈА
РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
misli li ti deka nie sme sposobni voeno da ja porazime grcija bez vo egejskiot del da se vospostavi nasa organizacija koja bi gi potiknala prvo tamosnite makedonci da se pobunat

CELTIC, да е како пред 500 години, супер ќе е...ама проблемо е шо не е исто! целата работа е тоа шо, па ќе кажам, америка го диктира темпото и америка диктира шо ќе се одвива и како ќе се одвива,значи они ако кажат да бидеме ДР МАКЕДОНИЈА,тоа и ќе бидеме..не зависи тоа од нас! јас искрено би сакал да има референдум, па стварно да се виде дека не е заебанција нашето име и дека треба да бидеме Р.Македонија! ама на некој тоа и не му баш одговара, поради тоа шо исходо од тоа веќе се знае, кој Македонец не би гласал за името наше шо се бореме да го добиеме! Историјата е на наша страна, тоа шо сме малку и гласо не ни се слуша баш кога сакаме нешто, тоа е друго 20...значи ќе мора америте да ги слушаме,на наше големо незадоволство!

misirkov ti napisa pogore nisto ne e moralno osven smrta nikoj ne moze da mu kaze sto da pravi ovoj narod osven samiot toj sebesi proctaj gi prethodnite postovi ke svatis zosto

misirkov ti napisa pogore nisto ne e moralno osven smrta nikoj ne moze da mu kaze sto da pravi ovoj narod osven samiot toj sebesi proctaj gi prethodnite postovi ke svatis zosto

ТОКМУ ТАКА . АПСОЛУТНО СЕ СОГЛАСУВАМ .
САМО БИ ДОДАЛА :
ВЕЌЕ АКО МОРА ДА СЕ УМРЕ , ЈАСКА ЌЕ ИЗБЕРАМ КАКО И ЗОШТО!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom