Новиот музеј на ОНА во Скопје?

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
A be tolku e tragicno i zalno pa i komicno stanuva.Narodot e edna golema ovca bez muda.
Pazi sega sto se slucuva ovde na primer,
se sobrale ovde edna pogolema shaka jada i
probuvaat na jashari i kopmanija nesto da im objasnat,
toa ne e dobro, ama nemalo provokacija,
ama nema da bilo, ama ne da se dozvolelo,
ama teroristi bile kako toa muzej,
ama ne bilo kulturno, ama demokratija,
ama sozivot, ama ne bilo vaka, onaka,
abe pred nos ne gledaat
a ovie jashari momcive COOL, patot go gledat
pred sebe daleku daleku.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Е што провокација е копање на калето ?? Ај објасни што и кого се провоцира со археолошки истражувања на Кале.
Pa se znae koj gi vodi ovie "istrazuvanja" , Pasko Kuzman, pa toj pred da pocne da raboti na nekoj proekt jas znam sto toj ke "najde" , toj ne e arheolog , toj e politicar , no sreka sto ne e samo on sto odlucuva za ovie raboti, toj ima moznost da skrie nekoj dokaz , megjutoa ne moze da go skrie celoto Kale , koga ke dojdat stranskite arheolozi tie ke odlucat za sto vsusnost se raboti. A za Pasko Kuzman odnapred znam sto kako...

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Точно ние сме хибриди на соживот и рамковен само заради таквите како тебе. Порано немаше такви проблеми ама мораа твоите другарчиња ОНА да си играат каубојци и борци за права. Ако не спаѓаш во НАС, во народот на Македонија знаеш веројатно кај е границата, земи пасошот, виза не ти треба и оди си кај што спаѓаш.
El Cid e makedonec

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
............. Od Skopje do Tetovo , sekoe selo ima edna dzamija, no sigurno znaes kakvi sela se tie , od 2-4 iljadi ziteli. Jas znam deka mnogu tesko se dobiva dozvola za gradenje dzamija .........
Трла е решение , + сега има големи субвенции по глава овца

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.863
Поени од реакции
5.737
Pa se znae koj gi vodi ovie "istrazuvanja" , Pasko Kuzman, pa toj pred da pocne da raboti na nekoj proekt jas znam sto toj ke "najde" , toj ne e arheolog , toj e politicar , no sreka sto ne e samo on sto odlucuva za ovie raboti, toj ima moznost da skrie nekoj dokaz , megjutoa ne moze da go skrie celoto Kale , koga ke dojdat stranskite arheolozi tie ke odlucat za sto vsusnost se raboti. A za Pasko Kuzman odnapred znam sto kako...
странските археолози од Косово и Албанија што плачевте и тие да копаат со него на нив ли мислиш

Член од
7 јануари 2008
Мислења
66
Поени од реакции
5
Ај те молам објасни што ќе најде, и од кога за ископан предмет некој треба да одлучи за што се работи?

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
U paket da vi odgovoram na site nelbanci tuka,
vie ste za zalenje deca, se uste ne razbirate ama bas nisto, no najgolemiot del od vas (zatoa sto najveke ve ima od Skopje i zapadna Makedonija) vekje zivee na tugja teritorija, t.e. tugja drzava.
Toa e poradi vasite dedovci-tatkovci i njato-usa-zapad taka. Albancite se pickin dim, da gi nemase tie dva faktora.
Tie dva faktora da gi nemase, sega kje imashe i makedonska nacionalna drzava. Znaete li sto e toa?

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Сериозно?:jaj: Па мене не ми делува така по муабетите, ај нека се изјасни сам што е?Како и да е ако смета дека не спаѓа тука нека фаќа патот. Баш ме интересира што ќе се откопа на Кале, само ми е страв да не скријат нешто нашите лоши момци археолози:uvo:

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
албанец дај не се прави на глуп и да ми пласираш теории за Илири, па после со "мирна" совест да тргнете во војна и да си го барате и Скопје. Прекини веќе да замараш со твоите научни трудови и врати се на албанскиот муабет што најубаво го знаеш за снајпери и крвни одмазди.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
албанец дај не се прави на глуп и да ми пласираш теории за Илири, па после со "мирна" совест да тргнете во војна и да си го барате и Скопје. Прекини веќе да замараш со твоите научни трудови и врати се на албанскиот муабет што најубаво го знаеш за снајпери и крвни одмазди.
А бе да имаше овој вијуги,првин ќе размислеше што да напише.
Слама има у главата и тоа е!Па ај сеа ти докажи му...
Мене у ствари ми е ептен интересен....односно смешен!:vozbud:

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
U paket da vi odgovoram na site nelbanci tuka,
vie ste za zalenje deca, se uste ne razbirate ama bas nisto, no najgolemiot del od vas (zatoa sto najveke ve ima od Skopje i zapadna Makedonija) vekje zivee na tugja teritorija, t.e. tugja drzava.
Toa e poradi vasite dedovci-tatkovci i njato-usa-zapad taka. Albancite se pickin dim, da gi nemase tie dva faktora.
Tie dva faktora da gi nemase, sega kje imashe i makedonska nacionalna drzava. Znaete li sto e toa?
A be na koj mu dokazuvash i objasnuvash, nema nikogash da go razberat.Nezat sto e nacionalna drzava ako ja sporedish so drugi vo balkanot a nashata kakva e.

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
Kako be na ova sto go izjavi toj zaeban gradona4alnik na koj intervjuto mu traese 10 min samo zatoa sto edno 9 min vikase AAAAAAAA nikoj od VLada i opozicija ne reagira?? Zosto vie Albancite treba da ste zastiten vid i nikoj vas da ne ve 4epka i da praite sto sakate i koga ke vi tekni. Za crkvata koja treba da se gradi sred Skopje Alija prati pismo do PAPATA a sega kazete mi vie mene na koj da mu se obrati RADA ili Grujo??
A sto se odnesuva do Kopanjata na Kale zasto be da vikame od Albanija eksperti?? po koja logika? vo NASATA MAKEDONIJA da vikame KOSOVARI I ALBANCI OD albanija zarem i tamu vo ekipata treba da se 21.3%
Koga ke gi viknat nasite eksperti vo GRCIJA da iskopuvaat togas MOZEBI ke viknime ALbanci da POTVRDAT deka na KALE IMA SAMO MAKEDONSKI koreni

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Појасни ми,те молам.
Како приватна сопственост а во заштита на државата поради нејзино културно наследство?Не одлучува држава ништо овде,од правен аспект?
Куќата на Јашар Беј (иако куќата е на Емин Беј Кумбара) е во приватна сопственост. Потомокот на Кумбаа ми е колега, куќата фино лепо си ја продале на трето лице.

Е сега, тоа трето лице, што сака ќе си прави со куќата, дали музеј, дали урнатина ќе си остане, од правен аспект, државата нема што да се меша. Освен ако последниве 5-6 месеци се нема сменето сопственикот...

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Kako be na ova sto go izjavi toj zaeban gradona4alnik na koj intervjuto mu traese 10 min samo zatoa sto edno 9 min vikase AAAAAAAA nikoj od VLada i opozicija ne reagira?? Zosto vie Albancite treba da ste zastiten vid i nikoj vas da ne ve 4epka i da praite sto sakate i koga ke vi tekni. Za crkvata koja treba da se gradi sred Skopje Alija prati pismo do PAPATA a sega kazete mi vie mene na koj da mu se obrati RADA ili Grujo??
A sto se odnesuva do Kopanjata na Kale zasto be da vikame od Albanija eksperti?? po koja logika? vo NASATA MAKEDONIJA da vikame KOSOVARI I ALBANCI OD albanija zarem i tamu vo ekipata treba da se 21.3%
Koga ke gi viknat nasite eksperti vo GRCIJA da iskopuvaat togas MOZEBI ke viknime ALbanci da POTVRDAT deka na KALE IMA SAMO MAKEDONSKI koreni

Така си стои во рамковниот бе...што мајка го потпишаа. Сега пишман аџија? :) Ќути и трај, добри политичари имаме ние. Уште подобар народ. Сами си гласаме за пропаст, сами си се буниме, сами си штрајкуваме...Сами по форуми кењаме..и толку.

Е сега, музејот ќе се направи...и што фајде од целата дискусија? Може, не може, бива не бива. Си кажав ја, куќата е во приватна сопственост. Сопственикот што сака ќе си направи со куќата. Врти сучи, тоа е реалноста. Демократија. Устав. Закони и прописи. Јбг.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Е сега, музејот ќе се направи...и што фајде од целата дискусија? Може, не може Си кажав ја, куќата е во приватна сопственост. Сопственикот што сака ќе си направи со куќата. Врти сучи, тоа е реалноста. Демократија. Устав. Закони и прописи. Јбг.
Ти нешто дркаш поими , демократија , анархија , може во првата до неа некој друг сопственик да си отвори и друг музеј и да стави дела на Ранкович , па третиот сос Аспарух , четврта куќа......Ке биде весело во комшии. Ако не си го прочитал ранковниот ке ти кажам дека не е наслов со празни страни за секој да пишува испод како ке му се дигне . Не го бива , сепак има на крајот од текстот точка , која цело време ја кажувате како запирка , не бива така .

Kajgana Shop

На врв Bottom