ABC
“градител“
- Член од
- 24 февруари 2005
- Мислења
- 15.696
- Поени од реакции
- 193
Така си стои во рамковниот бе...што мајка го потпишаа. Сега пишман аџија?Ќути и трај, добри политичари имаме ние. Уште подобар народ. Сами си гласаме за пропаст, сами си се буниме, сами си штрајкуваме...Сами по форуми кењаме..и толку.
Е сега, музејот ќе се направи...и што фајде од целата дискусија? Може, не може, бива не бива. Си кажав ја, куќата е во приватна сопственост. Сопственикот што сака ќе си направи со куќата. Врти сучи, тоа е реалноста. Демократија. Устав. Закони и прописи. Јбг.
E па не оди тоа така бе Румз,зошто на пример јас да не си отворам музеј за Национал социјализмот?Ќе стегнам 10тина слики на Хитлер,Гебелс Менгеле и остала компанија среде Прилеп каде што живеам и ќе си прогласам НАЦИ-МУЗЕЈ.Следниот ден ќе ме затворат за ширење нацистички пропаганден материјал.Еден пријател од Битола го сакатија само што појави едно знаме со кукаст крст во Кавадарци на натпревар.Оти никој не отвара музеј на Садам во САД или среде Приштина да му направи некој музеј на Шешељ па и Милошевиќ со "тигрите" на Аркан.Ќе преживее ли за следниот ден такво нешто или не,само биди реален во одговорот и немој сега да ми мрчиш.