Сител ги објави плановите на државниот врв ако Грција стави ВЕТО за НАТО

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Ќе даваш и по 10 долари ако треба,само да се врати знамето,а за вето практично и го имаш веќе 18 години,па нема потреба од дуги вета,или ние сме толку болни што сега одкако се научивме да живееме под разни вета едно или две повеќе не ни прават никаков проблем,туку напротив тоа ги задоволува нашите "ветомански страсти".:)
Hehe.. pa znaes vetata stanaa kako zavisnost. Treba da si otvorime "klub na veto-zavisnici". Hi, I am Macedonian and I am an addict. :pos2:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Одличен контра удар...време е за акција доста им ќутевме веќе преку оваквото станаа со тоа вето...:nerv:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Hehe.. pa znaes vetata stanaa kako zavisnost. Treba da si otvorime "klub na veto-zavisnici". Hi, I am Macedonian and I am an addict. :pos2:
Одличен контра удар...време е за акција доста им ќутевме веќе преку оваквото станаа со тоа вето...:nerv:
Aбе,болни сте,жими таквово,се чалнавте скроз.:)Запнале вето,па вето,иако не знаат ни што е тоа.:(

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Не сум на правен али барем вето знам што е :toe: викам ако дојде до тоа иако не сакам ама доста беше секој да не шутира како сака

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Муабет домаќински и потполно на место....уште зборот да си го одржат доколку ни се лупне вето и ќе фуче

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Aбе,болни сте,жими таквово,се чалнавте скроз.:)Запнале вето,па вето,иако не знаат ни што е тоа.:(
  • [SIZE=-1]Definicja za veto:

[SIZE=-1]
  • a vote that blocks a decision
  • vote against; refuse to endorse; refuse to assent; "The President vetoed the bill"
  • the power or right to prohibit or reject a proposed or intended act (especially the power of a chief executive to reject a bill passed by the legislature)
  • forbid: command against; "I forbid you to call me late at night"; "Mother vetoed the trip to the chocolate store[/SIZE]
    Zadovolen :)

[/SIZE]

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Зошто да бидеме реални Грците никогаш нема да се сложат и да го признаат името Македонија посебно не во Грчкиот парламент доколку не сакаат да си наметнат политичко самоубиство,откако го погрешно го исфорсираа овој проблем.
Прав си АБЦ, сепак изгледа дека од екстремните противречности во твоите ставови (благодарен на интел што ги посочи) - ќе излезе нешто корисно.

Ако сме согласни дека грците никогаш нема да се сложат и да го признаат името Македонија, тогаш, каков е смисолот на било какви преговори со нив?

Ако постоењето на Македонија е самоубиство за нив, дали е поедноставно да чекаме тие сами да го извршат самоубиството, или пак ние да им помогнеме, да им извршиме еутаназија?

Што има страшно и неморално ако им го разрушиме лажниот идентитет, и со тоа им ја убиеме лажната слика, па макар и на изглед којзнае колку да ги боли тоа?

Или да им се придружиме во психолошките одбранбени механизми, и да продолжиме со земање на лексилиуми (лажни ветувања дека кога ќе не примат во НАТО, ќе бидеме Македонија и ќе не признаат сите) да си го заматуваме умот и да ја одбегнуваме реалноста, зашто тоа боли?

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.141
Поени од реакции
10
па кој ги тераше да се потпираат на туѓа основа

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.182
Значи ако не ни акнатвето нема никогаш да застанат на страна на Егејците ако си ги бараат имотите.........фино браво никад повеќе не сум сакал да ни акнат тиебам и Нато и све..

Член од
4 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
24
Pa ako se ostvarat bar 80% do ovie planovi vo slucaj na veto,togas ne ni treba voopsto vlez vo Nato.Bravo za Nikolce mnogu pametni opcii vo slucaj na veto

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Значи ако не ни акнатвето нема никогаш да застанат на страна на Егејците ако си ги бараат имотите.........фино браво никад повеќе не сум сакал да ни акнат тиебам и Нато и све..
Kaj мене дома моментално сите се молат да се кркне вето....шо имот ќе имам после пичке си мајчине/ќе ладам гз таму:) конечно земјата што била ветена за мене ќе си ја иам

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.141
Поени од реакции
10
само што грците рекоа нема да дадат ВЕТО ...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Прав си АБЦ, сепак изгледа дека од екстремните противречности во твоите ставови (благодарен на интел што ги посочи) - ќе излезе нешто корисно.
Ако сме согласни дека грците никогаш нема да се сложат и да го признаат името Македонија, тогаш, каков е смисолот на било какви преговори со нив?
Ако постоењето на Македонија е самоубиство за нив, дали е поедноставно да чекаме тие сами да го извршат самоубиството, или пак ние да им помогнеме, да им извршиме еутаназија?
Што има страшно и неморално ако им го разрушиме лажниот идентитет, и со тоа им ја убиеме лажната слика, па макар и на изглед којзнае колку да ги боли тоа?
Или да им се придружиме во психолошките одбранбени механизми, и да продолжиме со земање на лексилиуми (лажни ветувања дека кога ќе не примат во НАТО, ќе бидеме Македонија и ќе не признаат сите) да си го заматуваме умот и да ја одбегнуваме реалноста, зашто тоа боли?
Постоењето на Македонија не е самоубиство за Грција,туку политичко самоубиство за било кој пратеник што ќе прифати реалност како што е држава Македонија во Грчкиот парламент.Зборот ми беше дека на тајни преговори слични на овие кој прифативме да се водат за името треба во УН да се иницира можност за јавна дебата и да се соочат аргументите пред јавноста на обете земји.Грчката влада ќе биде испрана од одговорноста за прифаќање на фактот Македонија затоа што УН јавно го искажале своето демократско мислење и ги исцрпиле и согледале сите факти кој водат кон правото на една земја да се вика како што сака.
Да им се објасни на Грците дека немаат ни еден аргумент да спречат некого да го користи синонимот Македонија како уставно име на една држава и еден народ,затоа што според ни една општоприфатлива меѓународна норма име на регион,држава,град или народ не може да биде толку стриктно брендиран и забранет за копирање ниту од нас кој се идентифицираме со тој синоним(име).
Абе шо се избудалив јас па да му ја работам работата на "џврталот" Димитров кој не знае да "гукне" ни збор од ова пред релевантните фактори на наместените и принудни еднострани преговори кој ги прифатија нашите морони зошто не беа способни сето ова да го презентираат пред меѓународната јавност.

Kajgana Shop

На врв Bottom