Сител ги објави плановите на државниот врв ако Грција стави ВЕТО за НАТО

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Фино све ова. Конвинира на патриотизмот и е право освежување после сите национално индиферентни влади.
Само, зарем треба грчиштана да ја прелијат чашата за да покажеме дека сме свесни за својата национална припадност? Зарем од инат ќе стануваме патриоти? А , ако Грција не стави вето и влеземе во НАТО, што тогаш? Заеби патриотизам, или?
Она за знамето...Камо среќа да се врати. Само се некако мислам дека ќе се јават одредени националности кои ќе си потражат 30% простор за "свој" хералдички симбол покрај оној на Александар Македонски.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Хеј, Македонија и македонецот сеуште постои “од инат“. Затоа и фативме да се караме со сите комшии... “Ама ај дека не си македонец!!!“ “кој бе не е? Ја не сум Македонец, ај у сто евра дека сум Македонец со големо М“...

На кого му е гајле зошто почна патриотизмот да биде со зелено квадратче, важно дека го имам во репутација... постои.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Хеј, Македонија и македонецот сеуште постои “од инат“. Затоа и фативме да се караме со сите комшии... “Ама ај дека не си македонец!!!“ “кој бе не е? Ја не сум Македонец, ај у сто евра дека сум Македонец со големо М“...

На кого му е гајле зошто почна патриотизмот да биде со зелено квадратче, важно дека го имам во репутација... постои.
Така е...Се додека е тука и постои ништо друго не е важно.
Само, како што веќе споменав, што ќе биде ако грцине не стават вето и ако влеземе во НАТО? Ќе биде као пу, не важи? Пак ќе се "отвориме" за компромиси?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.179
Така е...Се додека е тука и постои ништо друго не е важно.
Само, како што веќе споменав, што ќе биде ако грцине не стават вето и ако влеземе во НАТО? Ќе биде као пу, не важи? Пак ќе се "отвориме" за компромиси?
Па вада размислиле на алтернативни чариња шо знам лижење кај Кина,Русија,Кореа, sd некој ке мора да не удоми во таква ситуација

Член од
22 мај 2007
Мислења
558
Поени од реакции
4
Amerika ne ne ispusta, na dobra polozba sme im za nivnite planovi, a nie raka na srce dobri domakini, neznaeme NE za odgovor, ........pa i koj bi i rekol NE na SAD.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Amerika ne ne ispusta, na dobra polozba sme im za nivnite planovi, a nie raka na srce dobri domakini, neznaeme NE za odgovor, ........pa i koj bi i rekol NE na SAD.

На САД сите му викаат НЕ ..............................на почетокот,оти така му е поинтересно.:)

Член од
5 март 2007
Мислења
194
Поени од реакции
4
нема везе сето ова, зборот ми е нема везе од остварување

многу ми изгледа на една местенка, чисто да ги заплашиме малку грците, да им виси што се вели над глава што ќе се деси ако опнат вето

владата нема да го демнатира тоа, како што не го демнатираше, него нели... рекоа да видиме што ќе се случи па понатака ќе одлучуваме

многу е наивно од повеќе аспекти
ко прво, после такво нешто, поубаво да заборавиме на еу во истиот момент. не ради европа, него ради грција. си го има тоа право да не` ветосува до вечност

ко второ, побарување до ООН да не признаат под уствавно име не значи исто што и ПРИЗНАВАЊЕ. т.е. прекршувањето на привремената спогодба не значи по автоматизам меѓунардно признато уставно име.

трето. знамето не се мења со одлука на валда. за знамето ќе треба да ги прашаме овие од запад, албаницте де :)

четврто. и покрај тоа шо за мене било и ќе биде знаемето она од кутлеш, ама на шо личи тоа мењање знамиња на 5-10 години?

петто. свесни сме дека пола (не)македонци, не си го рачунаат тоа знаме за свое?

шесто. (поврзано со петтото) кога ќе рипнат експертите, како тоа антички имиња???

итн..итн...

според мене, замката е за грците, не е за нас.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
нема везе сето ова, зборот ми е нема везе од остварување

многу ми изгледа на една местенка, чисто да ги заплашиме малку грците, да им виси што се вели над глава што ќе се деси ако опнат вето

владата нема да го демнатира тоа, како што не го демнатираше, него нели... рекоа да видиме што ќе се случи па понатака ќе одлучуваме

многу е наивно од повеќе аспекти
ко прво, после такво нешто, поубаво да заборавиме на еу во истиот момент. не ради европа, него ради грција. си го има тоа право да не` ветосува до вечност

ко второ, побарување до ООН да не признаат под уствавно име не значи исто што и ПРИЗНАВАЊЕ. т.е. прекршувањето на привремената спогодба не значи по автоматизам меѓунардно признато уставно име.

трето. знамето не се мења со одлука на валда. за знамето ќе треба да ги прашаме овие од запад, албаницте де :)

четврто. и покрај тоа шо за мене било и ќе биде знаемето она од кутлеш, ама на шо личи тоа мењање знамиња на 5-10 години?

петто. свесни сме дека пола (не)македонци, не си го рачунаат тоа знаме за свое?

шесто. (поврзано со петтото) кога ќе рипнат експертите, како тоа антички имиња???

итн..итн...

според мене, замката е за грците, не е за нас.

Браос бе друже ,ти си прав патриот!
Ова петово ти е најјако. Кое одделение си, како иде школото?
Какви екперти што тропаш? Свесен ли си?
Која држава прашува доселеници и малцинства за изборот на своите национални обележја? Поштеди не од глупостите што извираат од твојот испран мозок. Земи блок цртај нешто, не се мешај таму кај што немаш врска!

Член од
1 февруари 2006
Мислења
380
Поени од реакции
17
ova treba da go napravat i ako ne priznaat pod ustavnoto ime......

Член од
5 март 2007
Мислења
194
Поени од реакции
4
Браос бе друже ,ти си прав патриот!
Ова петово ти е најјако. Кое одделение си, како иде школото?
Какви екперти што тропаш? Свесен ли си?
Која држава прашува доселеници и малцинства за изборот на своите национални обележја? Поштеди не од глупостите што извираат од твојот испран мозок. Земи блок цртај нешто, не се мешај таму кај што немаш врска!
какви доселеници, малцинства, патриоти, експерти .. шо збориш?

мислам.. шо збориш ко не си сватил?

уствари и на тоа имаш право

за да не се вреѓаме, ќе појаснам некои работи што се учат во второ одд. ок?

за знамето да се смени, треба уставот да се смени. за уставот да се смени, треба двотретинско мнозинство.

ако застанам тука пак нема да ти биде јасно.. затоа ќе ти докажам. за да помине двотретинско мнозинство, прво треба да го прашаме али амети.

можеби и ќе помине, ама без чичко бадентер.

после тоа, ти не знам во која земја живееш, ама да се чудиш на тоа дека македонци не си го рачунаат тоа знаме за свое, тогаш си од марс паднат. "(не)македонци" не се однесува на албанци, или турци. него баш на македонци.
истите тие (не)македоцни што го сменија еднаш знамето

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Има повеќе начини на носење решенија,одлуки и закони. На нас во Македонија ни се чини дека тоа може да го направи само парламентот.
Во Швајцарија на пример за се се прашува народот. Така да, кога ќе се распише референдум тој може да содржи повеќе прашања меѓукои и за грб,знаме итн. Тука завршува и улогата на криминалниот и разнебитувачкиот фактор што ти го наведуваш.

Немаше вака да реагирам,ако ти не ширеше деструктивна и негативна енергија за Македонската кауза.

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
ако се` ова се направи штом грците ќе стават вето..нека го ставаат побрзо:)

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Марковски шо ти е муабетот човеку, и на други постови сум приметил, зошто ја мразиш Македонија? Наведи ми тројца со потпис кои ќе речат дека сонцето од Вергина не го сметаат за свое/македонско.

И второ, власта во Македонија за овие 15 години покажа дека закон и устав се нешто како маалско пусулче. Ништо важно. Се менува во зависност на кого како му одговара. Што значи ако некој намисли да се менува нешто, тоа ќе го направи па макар на нас двајца ни израснат пар рогови и тоа на гс. :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom