Референдум за името?

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување

Промена на името

• Појма немам, не размислувам, јас сум партиски војник и гласам како ќе ми биде речено

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    77
  • Гласањето е завршено на .
треба бе промена на името не бива вака:)
да влеземе во еу ќе си купиме сите по една кола убава и ќе си се возиме :toe:

Сакаш да кажеш дека доколку го смениме името парламентот нема да го одобри членството?Јас мислам дека нема теорија тоа да се случи.Пред се Грција ќе биде под огромен притисок ако не се ратификува.Незнам што ќе се случи после тоа.
abe sto da smenis ime, imeto ne e problem kako ne sfakate, tamu se pravi pazar za identitet i jazik ama nema maz koj ima madina da prifati promena na tie dve raboti i grcite nikogas nema da prifatat makedonski identiet i jazik sto znaci pregovorite ke propadnat.

Македонија го доби референдумот за името во девеесетите,целиот народ се изгласа за името,друг референдум не ни е потребен,бидејки би значел срам за сите нас како македонци.Името ни е Македонија,така било пред 4 2000год.п.н.е.така е денес,така и ке остане во иднината.

Јас не разбирам нешто изгледа... Во една голема компанија зарем за секоја битна одлука се прави референдум кај вработените? Значи дека менаџерот нема капацитет да сработи тоа за што е платен.
Зошто ние сме ги (одбрале) овие луѓе?
Да носиме битни одлуки наместо нив? Да ги ослободиме од одговорноста пред новите генерации?
Дури не си паметен дали да се лутиш што ти наметнува (се ослободува од) одговорност или да ги оставиш сами да одлучуваат (а немаат со што).
:jaj:

Промена на името во никаков случај,а и нема зошто да се менува!Ние сме си тие со векови Македонци и ништо повеќе ни помалку :costumed2
Референдум, за некој да си ја прикрие неспособноста?
Референдум,шанса за да украдеш пари!
Референдум -- не фала!!:nenene::nenene:

Во една голема компанија зарем за секоја битна одлука се прави референдум кај вработените? Значи дека менаџерот нема капацитет да сработи тоа за што е платен.
Интересна споредба. Доколку таа фирма треба да се пререгистрира, дали за тоа ќе ги праша работниците, хм, тешко. И би додал на твоето, ако менаџерот не е способен или пак ако е, но сака да изигрува демокрација во фирмата. А неговата замисла каква и да е, пак ќе си ја исполни :toe:

Интересна споредба. Доколку таа фирма треба да се пререгистрира, дали за тоа ќе ги праша работниците, хм, тешко. И би додал на твоето, ако менаџерот не е способен или пак ако е, но сака да изигрува демокрација во фирмата. А неговата замисла каква и да е, пак ќе си ја исполни :toe:
Ебати работата ко почнавме Македонија да ја споредуваме со фирми.

protiv referendum sum...ako ima referendum narodot ce bide izigran so nekoe trik prasanje ko ...DALI STE ZA PROMENA NA IMETO A ZACUVUVANJE NA IDENTITETOT I JAZIKOT...a toa ne e mozno,sto se odnesuva do toa dali ima narodot pravo da odlucuva za imeto, mislam deka nikoj go nema toa pravo zatoa vreme e da se prekinat pregovorite i da se prestane so kakov i da e kontak so grcija...oni imat problem nie ne:toe:

Proceduralno...

Koj ke posehgne po ime, 137 generacii kletva mu frlam.

Ako ima referendum mojot najgolem strav e deka kako i dosega, taka i na referendumot, makedoncite nema da bidat dovolno za da opstoi imeto, tuku ke bide dadeno od razni fili i mani i deminutivni malokurefski formi i oblici na organizmi so makedonski pasos i drzavjanstvo.

Мислам дека срцево нема да ми дозволи да се сменам себеси за да станам некој европеец доволно е само да се укунат визите кој укине укине кој не пријатно.

protiv referendum sum...ako ima referendum narodot ce bide izigran so nekoe trik prasanje ko ...DALI STE ZA PROMENA NA IMETO A ZACUVUVANJE NA IDENTITETOT I JAZIKOT...a toa ne e mozno,sto se odnesuva do toa dali ima narodot pravo da odlucuva za imeto, mislam deka nikoj go nema toa pravo zatoa vreme e da se prekinat pregovorite i da se prestane so kakov i da e kontak so grcija...oni imat problem nie ne:toe:
Нема потреба од трик-прашања, самото организирање на референдум е најголемиот трик.Владата нема што да организира референдуми кога таа ги доби изборите токму по ова прашање.Ако се организира тој референдум тогаш е јасна работата.Но за една работа е добро.Да се види добро кој е кој и кој на што е.РЕФЕРЕНДУМОТ Е КАПИТУЛАЦИЈА НА ВЛАДАТА.Победуваат црвјето однатре.

Епа вака така на тоа ќе спадне со вакво водство, компромиси и референдуми.
Lurtz еднаш реков:Едно јаболко можи да издржи ветрови дождови и други невремина но кога ќе го разјаде некој црв одвнатре ќе падне кога и да е.Разбираш?:pos2:Треба да се прска.Пестициди.:pos2:Не ќее само до раководството.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom