Најстресна професија

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Деактивирач на мини :shok: (овој човек прави само две грешки во животот, првата е кога ја одбра оваа професија, а втората...)

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
За мене лично нај стресна професиа( ако това може да се нарече конкретна професија) е да си инвестирал много пари(много пак е относотелно-за мене много за други ситна пара),да се изтеглил немалко кредити(отново относително) и да те удари световната финансова криза :wink:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
За мене лично нај стресна професиа( ако това може да се нарече конкретна професија) е да си инвестирал много пари(много пак е относотелно-за мене много за други ситна пара),да се изтеглил немалко кредити(отново относително) и да те удари световната финансова криза :wink:
Сето тоа асоцира на ортома + дрво.

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
Возач на автобус Дебар-Скопје....леееее би умрел за 3 дена
Да си жив и здрав :helou: за муабетов, ако имаш патувано скопје дебар повеќе пати сигурно те имам возено бидејки додека студирав работев како шовер во Пролетер, хирурзи спомнаа новинари,доктори,можат гомна да јадат за стрес, а брокери хаааааааа кој копилиња кој си играат со туги пари и најлошо шо може да му се случи некоја година затвор, а мене бате сега имам триесет и кусур, а косата веке мие побелена, хирургон лесно ке рече,па умрел умрел отрпнати се губринјата , пациентот умира а не тојсудиине исто така, додека бате јас по најмалку пет пати срцето во грло ми влагаше,па го голтав назад а за дебар патот знаеш колку пати ми се случувало,да ми закочи шлепер пред мене ?:??уфффффффффф смрт гомна ми се мрзнеа во такви моменти а да не збориме секојдневни работи те сече со шлепер ти закочила некоја будала пред тебе,итн или замислија ситуацијава го спушташ,плетвар стискаш на кочница а тоа си оди брате уште и залет зима, а возиш 58 луге внатре, си викаш што ме снајде па си вртиш филмчиња али отпосле одкако поминала опасноста , ако недај боже нешто се случи,а ти останеш жив, а патници загинат спремисиго пиштолот и еден метак со туп врв па попуши го малку, иначе сите предходни професии гомната да им ги јадат на шоферите:baeh: што се однесува за стрес и не џабе имаше па се укина па пак има бенефиција за таа работа 3 масеци за година

Скоро читав некое истражување според кое најстресни професии се хирург и менаџер.
Можат гомна да им јадат на шоферите:vozbud:

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Деактивирач на мини :shok: (овој човек прави само две грешки во животот, првата е кога ја одбра оваа професија, а втората...)
Дефинитивно! :pos2: иако и електричар... уфф мала грешка или слично...

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Јас сметам дека денес најстресна професија е да си во контрола на летање, ама не кај нас. Да координираш десетици авиони одеднаш (читај стотици животи) е огромна одговорност. И хирург да си не е лесно, ама ова мислам е без конкуренција.

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Имаше во ВЕСТ пред некој ден за тие што работат во мртовечница,што ги спремаат мртвите тела.. Тие што ја прочитале статијата ќе им текне..кажуваше вработен дека кога ке им дојде да спремаат мртво дете заедно со роднините плачат и они..тоа е најстресна работа што може да постои

С

Спенсер

Гостин
зависи од психичката состојба на работникот (што и да е)...може да има хирург кој нема да доживува стресови при работата иако можеби се обидува да спаси живот на свој роднина,позната личност или било кој...зависи од психата на самиот човек..

а специјалец у сред војна или акција???куршуми на сите страни летаат,бомби,гранати...животот ти виси на конец...:violent1:премногу стресно...

али затоа, прашајте колку плата земаат специјалците или хирурзите или брокерите...:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom