е па, ако де. Ај да шпекулираме.Фала и слава Богу, ама ТОЈ (Бог) самиот ПРОМИСЛИЛ да се родам во овие околности: како македонец, крстен во Црква, кој ПОВЕРУВАЛ во вистинскиот Бог. Затоа. НЕМАМ проблем со изборот на мојата вера. А што би било кога би се родил на друга „географија„? Па, факт е дека ТОА не се случило, а плус тоа, тоа е можност за шпекулирање по принципот „што би било кога би било„.
Ај , ама нема да шпекулираме, туку ќе ги објасниме работите ви нивното вистинско светло.
Бог НЕ МРАЗИ никого. Како може да го мрази она кое Самиот го создал? Па за тоа Бог и го испрати својот Единороден Син, за да ги повика СИТЕ луѓе на покајание и спасение.
Понатаму: ако си се родила на дриг дел од планетава, тоа се случило зашто Бог така ПРОМИСЛИЛ за ТЕБЕ лично. Тоа не е никаква грешка, понајмалку Божја. МНоги е веројатно дека би имала друг избор при својата религозна определба, на пример, Ислам или будизам, или шинтоизам. Но и тоа не е страшно. Затоа, секое човечко битите ја има СОВЕСТА, како глас Божји во секого од нас. Така, СОВЕСТА може да те води низ животот а притоа да не бидеш член на Црквата Христова. На своето второ пришествие, Христос ќе ни суди на сите по следние 4 Закони:
1. На христијаните ќе им суди по Новиот Завет:
2, На старозаветните евреи ќе им суди по Сатрот Завет;
3. на „нехристијаните„ ќе им суди по Законон на ПРИРОДНАТА КРЕАЦИЈА
4. и по Законот на СОВЕСТА!
Ти текнува?
Спасението не зависи ос тоа дали е некој е христијани или не е, туку зависи од МИЛОСТА Божја.
Апостолот Павле вели за незнабошците и паганите , дека тие луѓе „сами по себе се Закон„! Притоа, мисли на СОВЕТСА, која дури и идолопоклоницуте ја имаат,се разбира, ако не ја „затупиле„ со своето недостојно однесување.
ви реков јас дека вака ќе речат...:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:Фала и слава Богу, ама ТОЈ (Бог) самиот ПРОМИСЛИЛ да се родам во овие околности: како македонец, крстен во Црква, кој ПОВЕРУВАЛ во вистинскиот Бог. Затоа. НЕМАМ проблем со изборот на мојата вера. А што би било кога би се родил на друга „географија„? Па, факт е дека ТОА не се случило, а плус тоа, тоа е можност за шпекулирање по принципот „што би било кога би било„.
лол...јас пророк...:pos2:Цитат:
„ви реков јас дека вака ќе речат...„
Кометар:
Еве, има и пророци на форумов. Блазеси ми!
Истото го рекол и Мухамед.Цитат:
Едно само е праведно да се каже - кажи си: ова е правиот пат за мене, а кому како му одговара, без да се спомнува дали ќе им се „суди“ или не
Коментар:
„Јас Сум ПАТОТ, вистината и животот..никој не доаѓа при Отецот, освен преку МЕНЕ„,-вели Господ Исус Христос.Подобар одговор од ова-здравје!
тебе ти рече така ? или во книгата пишува , што има претрпено 10 000 промени од денот кога е напишана .... не биди тврдоглав , ништо нема да му докажиш на никој .... сите ја поминавме твојата фаза ама во поблага мера .... ама ако сакаш да си бидеш ментален роб ..биди си !„Јас Сум ПАТОТ, вистината и животот..никој не доаѓа при Отецот, освен преку МЕНЕ„,-вели Господ Исус Христос.Подобар одговор од ова-здравје!
тебе ти рече така ? или во книгата пишува , што има претрпено 10 000 промени од денот кога е напишана .... не биди тврдоглав , ништо нема да му докажиш на никој .... сите ја поминавме твојата фаза ама во поблага мера .... ама ако сакаш да си бидеш ментален роб ..биди си !
п.с. како верни голем што си ти моментално правиш грев по 3 точки од законот Божји ... прочитај си ги постовите и најди ги