Aјде Македонци заедно да се смееме!

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ке покаже времето , не биди убеден толку , и Ладниот беше човек на САД.

Zoshto ne go sudat ako e terorist
А бе го штитат Американциве! Го најдоја попрост и го играат лево десно. Побарај ова, побарај ОНА и така за да можат што повеќе да останат на овие простори. Кој им продаваше оружје на терористите во арачиново? Зошто кога почнаа да вејат гаки, американците отидоа да ги извлечат, а не да бидат дотолчени. Зошто начите ке укапираа зошто УСА пика нос секаде. Кој е бе Али, марионета е, ако нешто се случи, прв тој ќе го прими!

А бе го штитат Американциве! Го најдоја попрост и го играат лево десно. Побарај ова, побарај ОНА и така за да можат што повеќе да останат на овие простори. Кој им продаваше оружје на терористите во арачиново? Зошто кога почнаа да вејат гаки, американците отидоа да ги извлечат, а не да бидат дотолчени. Зошто начите ке укапираа зошто УСА пика нос секаде. Кој е бе Али, марионета е, ако нешто се случи, прв тој ќе го прими!

Ako go shtitea nemashe da dozvolat da ne vleguva vo vlast iako gi dobi mnozinstvoto glasovi od albasnkiot blok.
On ima pravo da bara neli,moze da bara se i seshto no zoshto ne mislite i vie deka treba da dadete se pa da ne bara nishto.
Za Aracinovo dosta mi e od objasnuvanje,nikoj ne begashe od tamu Amerikancite go spasija Makedonija so toj poteg,za zhal VMRO vo toa vreme imashe shansa da vlezea vo Aracinovo UCK ke beshe teroristicka organizacija no ne uspeaa i taka za da ne se podeli makedonija USA vlezea i gi nateraa da izleguvaat od seloto.
Toa beshe sram za ministerot koj se blamirashe deka ke pie kafe vo centarot na seloto no namesto tamu on ispi vo HAG

Ako go shtitea nemashe da dozvolat da ne vleguva vo vlast iako gi dobi mnozinstvoto glasovi od albasnkiot blok.
On ima pravo da bara neli,moze da bara se i seshto no zoshto ne mislite i vie deka treba da dadete se pa da ne bara nishto.
Za Aracinovo dosta mi e od objasnuvanje,nikoj ne begashe od tamu Amerikancite go spasija Makedonija so toj poteg,za zhal VMRO vo toa vreme imashe shansa da vlezea vo Aracinovo UCK ke beshe teroristicka organizacija no ne uspeaa i taka za da ne se podeli makedonija USA vlezea i gi nateraa da izleguvaat od seloto.
Toa beshe sram za ministerot koj se blamirashe deka ke pie kafe vo centarot na seloto no namesto tamu on ispi vo HAG

Na kogo mu kazuvash prikazni?

So vtoriot boldiran text samo se dokazuva kogo vsushnost zashtituva Amerika i protiv kogo deluva!

A zosto ne vleguvaa vo Lipkovo, kade sto imase front od 20km , zosto ne uspeeja da dobijat niedno selo za 3 meseci vojuvanje, zosto se povlekoa od Matejce. Zosto cesto si begaa od poziciite , duti ednaska recisi bea vrateni nazad do samiot grad. Zosto se poveke im se sirese frontot i se pomalku vojnici im ostanuvaa koi bi mozele da se spravat vo nekoj po prosiren front primer od Lipkovo do Zajaz ? Okolu 130 km front ? Dali ke mozea da se spravat so olkav golem front so 2000 podgotveni vojnici za direktno vojuvanje ( ne mislam na onie strelacite od 10 km dalecina, strelaci za da unistat, ne da pobedat). Zosto Lube Boshkovski ne vleze za 24 casa vo Aracinovo. I zosto toj Tigarot rece deka mozebi ke vlezevme vo Aracinovo no ke imavme golemi zagubi. I dali znaete deka Aracinovo ako se dobiese , tie vojnici pak ke moraa da se povlecat zaradi toa sto sigurno ke imase napad sekoja nok, i tie ne bi mozele da sedat vo seloto. Istoto se slucilo i vo Vaksince , UCK se povlece zaradi civilite, no vednas istata nok se vratija vo seloto i veke policijata-armijata ne probaa da vlezat vo toa selo, posto vidoa deka ne mozat da obezbedat niedno selo. I deka UCK koga posakuvase si otvarase novi frontovi, sto poveke se odolvlekuvase vojnata tolku pomali bea sansite da pobedi MK army-police.
Vojnata ke ja dobievme bez nikakov problem, ova mora da vi bide jasno, i ne se glupirajte tuka da pisuvate sto vi kazuvaat vasite heroi (strelci od 10km) , ne pravete mitologii demek imalo amerikanci i sto znam jas. Cista mitologija za da se odbranite od sramot drzava so 2000 braniteli.

абе добил гласови од албански блок ама за твоја голема несреќа ова е сеуште македонија и тој што победи на избори е вмро и ке си коалицира со кој сака. а ама о продоложуваш да ме смееш со постовите али не е терорист, немало бегање од арачиново што е следно ....

Ти стварно интересен дечко си:pos2:
А бе се беше наместено, каква војна какви бакрачи. Мои другари албанци кои беа во УЧК, ми кажуваа што се дешаваше на фронт. Договорена работа, им се јавувале од АРМ да им кажат каде ќе бомбардираат за да се засолнат! Пукале во воздух колку пукотници да има!
Е сега нема да е криза ако нема и жртви, и повторно наместено сценарио. Заседите повторно беа наместени, им се јавувале кога што и како ќе поминуваат и така се случија тие работи.
Гледам ти кажуваш од рекла кажала, па нормално тебе нема да ти речат наместено беше, ќе речат главни бевме таму, исто како и нашите што се фалат. А да се сакаше, со хеликоптери и авиони, тој твој фронт од 130 км ќе го снемаше за 2 часа.Ајт

Ти стварно интересен дечко си:pos2:
А бе се беше наместено, каква војна какви бакрачи. Мои другари албанци кои беа во УЧК, ми кажуваа што се дешаваше на фронт. Договорена работа, им се јавувале од АРМ да им кажат каде ќе бомбардираат за да се засолнат! Пукале во воздух колку пукотници да има!
Е сега нема да е криза ако нема и жртви, и повторно наместено сценарио. Заседите повторно беа наместени, им се јавувале кога што и како ќе поминуваат и така се случија тие работи.
Гледам ти кажуваш од рекла кажала, па нормално тебе нема да ти речат наместено беше, ќе речат главни бевме таму, исто како и нашите што се фалат. А да се сакаше, со хеликоптери и авиони, тој твој фронт од 130 км ќе го снемаше за 2 часа.Ајт

Vrvot na coveckata glupost, :kesa:
Od kaj si ti, i osven sto igras counter strike , dali si sluzel vojska , ili da si pukal so oruzje da znaes kako faka , do kade ubiva... ova ona ana... kakvi analisti da ga j*bu , pa da bevte podobri ke se prijavevte vo 2001 .

Се гледа дека си ограничен и секаква понатамошна дискусија води кон пропаст! Не можеш да согледаш и да врзиш крај со крај! Се повлекувам од дискусија, попаметниот секогаш попушта!

п.с. имам пукано со оружја кој ти неможеш ни да ги замислиш, а и се разбирам случајно и од други работи, не сум толку ограничен! Поз

абе добил гласови од албански блок ама за твоја голема несреќа ова е сеуште македонија и тој што победи на избори е вмро и ке си коалицира со кој сака. а ама о продоложуваш да ме смееш со постовите али не е терорист, немало бегање од арачиново што е следно ....

Sledno e deka samo zaradi toa glupa avantra pati cel makedonski narod mislam za toa da ne vleze DUI vo koalicija.Kako i da e.Nie (DUI) uspeavme da ve nadmudrime i da ja ostvarime pogolemiot del na nashata predizborna agenda a shto polosho i ne se oprlavme so toa shto sme opozicija znaci eve kolku e jaka VMRO ili ne znam koj sednuva i pregovara so DUI

Албоз, менувај партија поскоро, да не ти биде касно после, кога нема да ја има веќе таа во која фигурираш :wink:

Не за друго, освен деструктивна политика во Македонија, ДУИ како опозиција, ништо друго не нуди...

Играте и вие како што ви свири Црвенковски.

Не се ни мачи да ме побиваш со романтичарски постови, ако си толку внесен во ДУИ, земи му го на Ахмети телефонот, и види кој му е на speed dial.

Sledno e deka samo zaradi toa glupa avantra pati cel makedonski narod mislam za toa da ne vleze DUI vo koalicija.Kako i da e.Nie (DUI) uspeavme da ve nadmudrime i da ja ostvarime pogolemiot del na nashata predizborna agenda a shto polosho i ne se oprlavme so toa shto sme opozicija znaci eve kolku e jaka VMRO ili ne znam koj sednuva i pregovara so DUI
Se slozuvam deka politikata so dui ni e mnogu pogresna a ustvari so niv netreba ni politika tuku medicina tamu tocno e utvrdena terapijata za shizofrenija i slicni bolesti.

Албоз, менувај партија поскоро, да не ти биде касно после, кога нема да ја има веќе таа во која фигурираш :wink:

Не за друго, освен деструктивна политика во Македонија, ДУИ како опозиција, ништо друго не нуди...

Играте и вие како што ви свири Црвенковски.

Не се ни мачи да ме побиваш со романтичарски постови, ако си толку внесен во ДУИ, земи му го на Ахмети телефонот, и види кој му е на speed dial.

Nema telefon samo zaradi informacija.

Da be a VMRO od druga strana samo korupciski dilovi ni noseshe samo da te potsetam.
Znam sega si nervozen zoshto pak te potsekav na toa deka mandatarceto kako pregovara so "teroristite" ama taka e hocesh necesh morash ,a ti smeni mislenje zoshto za 3 meseci mnogu raboti ke se menjat

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom