Aјде Македонци заедно да се смееме!

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И пак после натегање у офтопик, и јадење трици на тема македонци наспроти албанци по стоти пат, мене уште ни еден албанец на форумов ме нема запознаено кои се тие права што им фалат, па они се осеќаат хендикепирани во општеството. Без никаква навреда ве молам еден список чисто колку да знам, вака од 2001 навака мене уште не ми е јасно што им фали сега, а шо пред тоа им фалеше.

Nese raboti za prava. Vo naukata e poznato pod ime hipohondrija. Se raboti za izednacuvanje na pravo na drzavata imeno se raboti vo najlesen nacin vo binacionalna drzava ili federlana edinica sostavena od makedonci i albanci.Slicen na belgiskiot model , so sto vo idnina bi doslo do otcepuvanje na eden del i toa po miren pat , i sozdavanje na big dream albanija made.:toe:Ama nikoj Albanec nema made da go kaze javno oficijalno , mozebi sitnata boranija radikali od tipot na bradulj mahmuti gafur adili i kompanijata

Drugar moj!
Retko koga osekjam so srceto deka nekoj tolku dlaboko osetil sto e bolka i udril so glavata vo sistemot,i sega znae sto e sto...se smee i saka da prodolzi napred.
Jas...kako decko cij sto eden od glavnite idoli e Ahmet Kaya nikogas nema da mozam da zaboravam edni prijatni momenti na impulsna komunikacija,so nekoj sto po site standardi moze i treba da mi bide brat.
I jas...ednas so oci..ovde na pismeno vetuvam deka brat moze da gresi...ama ne smee da snosi losi kazni!
Jas moze da se raspravam so tebe...:toe:...ama kavgata mora da ostane u kukja!Mojata i tvojata kukja o Alboz...gori li tvojot del...goram i jas.
I kakva srekja imam jas ako go palam tvojot del od nasata zaednicka kukja?:tapp: Ili ako kako prvenec uspeam da te ubijam tebe a na tvojata dzenaza i na mene mi se place???Sto sum dobil jas?Dosta mi se rani na srceto...i ono ima kolku izdrzuva.
Drugiot del go znaes sam...ne treba da go pisuvam.Ostaj me da si go slusham Ahmet.

Vremeto e faktor...o drugar!Ili ke peeme zaedno nasa pesna...ili ke doagjaat okolnite katili da ne teraat da peeme po nivno.
I togas mojata i tvojata zena ke ostanat vdovici...bez nisto da sme postignale za nas,za niv,za nasite familii,za site...
Da...:back:...togas...porano ili pokasno...jas i ti ke bideme pokojnici.Ama i pred da se tepam so tebe...:toe:..duri i togas ke sakam bez oruzje da dojdam na pola pat i da te gusnam od srce i da te gledam u oci.
I samo so pogled da ti objasnam kolku razlicno mozelo da bide za dvajcata.
Eden poklon...edna molitva...za duri i od koga ke dojde beliot konj po nas dvajcata...da znae deka treba da ne najde blisku na onoj svet i barem tamu da moze da bideme vistinski brakja.
Pozdravi,brate moj.

Zevse ,moram da priznam tekstot me ostavi bez komentar i zaradi toa nema da ti komentiram mnogu neshta gi gledame od ist agol ama nikogash ne stopirame da se blamirame.
Jas nekolku pati kazav shto kaza Ali Ahmeti za imeto no nikoj ne me citirashe jas nema da go branam nego poshto malcinstvo sme nie koi gi znaeme rabotite neli :pos2::pos2::pos2:

Ako analizirash kronoloshki ke vidish deka ovaa edinstvena Zemja nashite politicari a pretezhno od Makedonskiot blok go imenuvaa oaza na mirot za da posle toa da se potvrdi deka toa bilo samo lapsus lingua,jas ednash spomenav deka mnogu lesno e da se dojde do vooruzen konflikt no teshko e da se spreci.
Si se prashal li nekoj ovde shto dovede do toa?
Koi bea pricinite?
I shto beshe motivot?
Jas ke ti kazam kako znaem jas a mozebi i gresham,mozebi.
Politikata shto ja vodeshe Makedonskata Vlast sprema ne makedoncite beshe krajno asimilatorna i agresivna.Celo vreme imashe maltretiranja,ne razjasneti ubistva vo policiskite stanici etc.Znaci celo vreme se praveshe obid za da se marginalizira albanskiot glas.Znaci ortakot nekako sakashe da ti ja zeme i tvojata mala sobicka shto ja imash.A ova ne odeshe na prilog na dobrite nameri na drzavata.Jas gi pamtam Gostivarskite i tetovskite nastani koga BC vikashe uspeshna akcija a zamisli imashe ubieni gragjani,koi platea pridonesi na taa ista policija za da gi tepa apsurdno neli.
Da ne navleguvam poveke mislam jasno ti e poentata.

Za Ali Ahmeti.Nekoj go vika shizofrenicar nekoj terorist nekoj heroj a nekoj kojznae shto.No ovie lica nikogash ne se obiduvaat da svatat zoshto se vrati vo Makedonija.Za da bide vo vlast? NE on nemashe namera da formira partija vo Makedonija imashe drugi planovi kako prvo.no vo nedostig na sporazum se sluci on da pravi partija.Partijata go naimenuva DUI-Demokratska Unija za Integracija.Znaci toj gradeshe platforma za site gragjani a ne samo za albancite.Toj nekolku pati javno pokaza deka ne saka da igra na kartata za podelba na Makedonija isto tolku pati beshe ignoriran i isto tolku pati kritikuvan.
Znaci ocigledno drag Zevse nekoj ne razmisluva kako on.Neli?Nekoj saka da ima kavgi vo kukata neli?Nekoj saka da gleda isti nastani kako vo 1997 i 2001 zatoa celo vreme provocira.
p.s
Imeno Car Lazar potvrdi deka ima svoja baza vo Ohrid shto napravi MVR?Potparolot dade izjava deka nema i se zatvori slucajot.

Se dodeka ne priznaeme deka sme ramnopravni vo ova drzava sekogash ke ima obid da se marginalizira drugiot ortak da se "sprovede redot i mirot"a sekogash toa ke mu se vraka kako bumerang na civilnoto naselenie.

Zevse koga gi citam postovite od ovie drugite poveke mi odi pesmata na Kaya-Kafama Sikar Giderim.
Pozdrav

Zevse koga gi citam postovite od ovie drugite poveke mi odi pesmata na Kaya-Kafama Sikar Giderim.

Mnogu mi e poznat toj del.Se javuva koga se osekjas tugj u drzava kaj sto site ti vikaat brat...i deka ste isti.A ti ne mozes da gi podneses. (ova,zboram za sebe).On (Ahmet) me ostavil u zivot...inace-pa jas sum prilicno diva zivotinja-edno vreme vlegov u edna kriza i vikam-pa p.m ...sega ke idam da roknam planski edno petnaeset komada,krvta da si ja platam...pa ke gi cekam toa spec. policajcite.:vozbud:
Dva pistola...dve bombi(u patiki sum gi prenesol preku granica)...
ideme!

Ama...:toe: ...zapamti go ovoj del...-ova stvarno e tvoe tuka.I nema potreba da se osekjas taka.Dali stvarno taka ke bide-ti znaes...sekoj ima svoj pat.A jas znam deka ti imas uste mnogu da dades i pokazes.:wink:

p.s Verzijata so Niran Unsal e uste podobra.Normalno deka gi imam,ke ti gi pratam cim te nacekam na messanger.Kako i mnogu drugi.
p.p.s Pomisli istite tie drugi...koga ne citaat i probuvaat da ne svatat koj kur ni e...hehehe...kolku mnogu se cudat.:pos2:
(za drugite na forumot.Ahmet pee za toa deka ovaa vecer vistina ke si zamine...zasekogas ke si zamine).

Забегавте. Смалете романтика, ве канам во реалноста.

А сега по темата...

Никој не се раѓа образуван, секој во текот на животот учи. Согледувајќи го тоа, Али Ахмети има фаза на развој на 3 месечно бебе, само ПЛАЧЕ И СЕРЕ!

(za drugite na forumot.Ahmet pee za toa deka ovaa vecer vistina ke si zamine...zasekogas ke si zamine).

Pa i si zamnina zasekogas , ili mozebi podobro kazano go " nateraa " da si zamine.

Za temata.

Od dosega citanite postovi primetiv deka nitu eden ne sakase realno i objektivno da go komentira celoto intervju na Ahmeti, tuku samo navreduvaa, pcueja, i sudea, samo vrz osnova na licnite custva koi gi imaat za nego ( citaj omraza ).
Koga veke tolku uzivavte vo navreduvanjata redno e veruvam malku i da go pofalite, barem za delot koga rece : " albancite vo Makedonija se jasno opredeleni za ustavnoto ime na Makedonija".
Ili pak, povtorno ke preovladat omrazata i predrasudite?!

Ali Ahmeti so negoviot ovcji sindrom ja pobedi celata drzava. Togas vo koj stepen ili so koj sindrom e celiot narod na ovaa drzava i liderite. Ako bese nepismen ne ke mu odea vo Prizren site ambasadori na Nato, Eu , Usa . Ako bese ogranicen kako go nadmudri Gruevski da potpise tolku dogovori so Ahmeti ( 29 Maj) . On e poveke od realen no vie ne ste podgotveni da gledate realno na rabotite. Pa zatoa ne i odi dobro na drzavata.
парите го движат светот

Еве бе како треба да настапуваат претставниците на „албанските“ партии од Македонија:

Визите отворија нови односи со Албанија

17.01.2008 19:27

Еве извадок од емисија на албанскиот „Топ Канал“ во која учествуваше лидерот на владината ДПА Мендух Тачи.

Јас зборувам тука за да ги одбранам државните интереси на Македонија, истовремено имајќи ги на ум и нашите национални интереси. Ајде да зборуваме отворено, зошто Албанија не ја признава Македонија под уставното име? Ќе ја чини ли нешто ова Албанија? Албанците во Македонија се согласиле со уставното име. Доколку ние доаѓаме во ситуација и гледаме дека Американците ги доведоа Грците да потклекнат и да не употребат вето за зачленувањето на Македонија во НАТО, тогаш да го направиме и ние овој чекот“, изјави Мендух Тачи, ДПА.

Да не сакате да кажете дека притисокот со визите е поради името?

„Не, не, во никој случај“, додаде Тачи.

Извор

Симињам капа. Може и некои од македонските политичари би можеле да научат од Тачи.

Koga veke tolku uzivavte vo navreduvanjata redno e veruvam malku i da go pofalite, barem za delot koga rece : " albancite vo Makedonija se jasno opredeleni za ustavnoto ime na Makedonija".
Блек хол, јас немам ништо ниту против тебе, ниту против Појол, ниту против ТонИнтер, ниту против Римз, кој патем ми е и другар, веќе години се знаеме.

Имам против овој развратников кој успева да лаже поголема маса на народ и се што ќе каже земаат здраво за готово.

Кога тој блок ќе почне да размислува на развој на економски план во државава?
Кога тој блок ќе размислува за културен развој?
Кога ќе го истисне од себе тој национал-романтизам со кој се труе?

Јасна ти е сега сликата?

Или Балканот вечно ќе биде замајуван од идиоти кои не ги интересира ништо друго освен лична корист и на тие блиски околу него...

Очигледно Ахмети не слушнал за поимот мешање на народите. За него Словените кога се населиле на Балканот не се мешале со никого од домородците туку си останале чиста линија. На овој Балкански Полуостров нема чисти народи. Сите се мешавини од повеќе племиња. Од друга страна секако не можеме да кажеме дека и ние сме исти со Александар Македонски. Ние имаме дел во нашати гени и од тие антички македонци како што имаме и од словенсите племиња. Меѓутоа Ахмети е неписмен и не заслужува воопшто внимание со неговите глупави изјави.

Блек хол, јас немам ништо ниту против тебе, ниту против Појол, ниту против ТонИнтер, ниту против Римз, кој патем ми е и другар, веќе години се знаеме.

Имам против овој развратников кој успева да лаже поголема маса на народ и се што ќе каже земаат здраво за готово.

Кога тој блок ќе почне да размислува на развој на економски план во државава?
Кога тој блок ќе размислува за културен развој?
Кога ќе го истисне од себе тој национал-романтизам со кој се труе?

Јасна ти е сега сликата?

Или Балканот вечно ќе биде замајуван од идиоти кои не ги интересира ништо друго освен лична корист и на тие блиски околу него...

A be ja te sfakam tebe, neam i ja nisto protiv nikogo veruj, cel zivot sum so makedonci, mozebi i poveke drugari makedonci imam otkolku albanci, sum skokal za drugar makedonec da go zastitam ( spasam ) od drugi makedonci, i sum jadel kotek kako bokserska vreka, i toa dupla doza, zasto mu imam pomognato na drugarot i zasto sum albanec, istotaka drugari makedonci me spasile vo slicni situacii, i red drugi takvi raboti. Nikogas nisto ne ne sprecilo da se druzime, iako vo odredeni situacii mozebi sme imale dijametralno sprotivni stavovi.
Druze, ako mislis deka so nekoi od izjavite na Ali, toj te navredil tebe i tvojot narod , slobodno navreduvaj go i redi mu se sto mozes, ama mislam deka doblesno e i da se priznae koga toj sto mozebi najmnogu go mrazis i go smetas za terorist, ubijec, kriminalec etc. rekol nesto dobro i da go priznaes javno toa. Ja seuste ne sretnav nikogo da ja prokomentira izjavata koja ja citirav i spomenav milion pati. Ednostavno e druze, ne ebat predrasudite i kompleksite koi gi imame, i stravot da ne bideme javno tretirani kako predavnici ako objektivno prokomentirame edna pozitivna izjava na odreden poedinec kogo kolektivot vo celina go smeta za najgolem dusman.

p.s. ja sledev emisijata, i toa dva pati, i odgovorno tvrdam deka vo nitu eden del od emisijata nemase antimakedonski izjavi. No jebiga , koga javnosta se informira od A1, so prevedeni tekstovi od Lirim dudlacot nemam sto drugo da ocekuvam.

Најди го постот каде што ги поздравив ДУИ за честитките за државниот и национален празник на 23 Октомври. Тие го испочитуваа, СДСМ не.

Sto ima tuka smesno, normalno ne mozes da bides em slavjanin em anticki makedonec , vie i dvete sakate da gi imate, e se znae deka ne drzi toa, i vam vi se smee cel svet. Smesni ste nema sto
Е овде јако си се заебал брееееј. Ко шо знам вие албанциве ем од Кавказ ем од Илирите потекнувате. :wink:
Нема народ што не е мешан, ама иако сме ние мешани сепак ни останале античките македонци во гените. То се гледа од многу работи. Неможам на друг пример да се сетам, ама знам дека сето шо го праиме на свадби на веселби (‘народни‘) сето то е остаток од античките Македонци. Факт е дека Сме и Антички Македонци и Македонски Словени.
Мѓутоа постојат и теории дека Словените прво од Балканов киднале, па се вратиле пак тука (т.е. дошле од ‘‘зад Карпатите‘‘ ). Е то се гледа по шо можеле да се разберат лесно, и јазикот им бил сличен. :) капиш?:vozbud:

Sega shto ste Sloveni ili Anticki Makedonci
Вие што сте, Геги, Тоски или Илири?
Како што реков и во претходниот пост Балканот е место на кое се мешале голем број на племиња така да никој од нас не може да збори дека потекнува чисто од Словени, Антички Македонци, Илири итн.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom