Drugar moj!
Retko koga osekjam so srceto deka nekoj tolku dlaboko osetil sto e bolka i udril so glavata vo sistemot,i sega znae sto e sto...se smee i saka da prodolzi napred.
Jas...kako decko cij sto eden od glavnite idoli e Ahmet Kaya nikogas nema da mozam da zaboravam edni prijatni momenti na impulsna komunikacija,so nekoj sto po site standardi moze i treba da mi bide brat.
I jas...ednas so oci..ovde na pismeno vetuvam deka brat moze da gresi...ama ne smee da snosi losi kazni!
Jas moze da se raspravam so tebe...

...ama kavgata mora da ostane u kukja!Mojata i tvojata kukja o Alboz...gori li tvojot del...goram i jas.
I kakva srekja imam jas ako go palam tvojot del od nasata zaednicka kukja?

Ili ako kako prvenec uspeam da te ubijam tebe a na tvojata dzenaza i na mene mi se place???Sto sum dobil jas?Dosta mi se rani na srceto...i ono ima kolku izdrzuva.
Drugiot del go znaes sam...ne treba da go pisuvam.Ostaj me da si go slusham Ahmet.
Vremeto e faktor...o drugar!Ili ke peeme zaedno nasa pesna...ili ke doagjaat okolnite katili da ne teraat da peeme po nivno.
I togas mojata i tvojata zena ke ostanat vdovici...bez nisto da sme postignale za nas,za niv,za nasite familii,za site...
Da...:back:...togas...porano ili pokasno...jas i ti ke bideme pokojnici.Ama i pred da se tepam so tebe...

..duri i togas ke sakam bez oruzje da dojdam na pola pat i da te gusnam od srce i da te gledam u oci.
I samo so pogled da ti objasnam kolku razlicno mozelo da bide za dvajcata.
Eden poklon...edna molitva...za duri i od koga ke dojde beliot konj po nas dvajcata...da znae deka treba da ne najde blisku na onoj svet i barem tamu da moze da bideme vistinski brakja.
Pozdravi,brate moj.