Aјде Македонци заедно да се смееме!

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Nema vrska so civili, vo mnogu sela nemalo civili, Aracinovo bese bez civili. Matejce bese isto taka bez civili, Slupcane edno vreme bese so civili potoa se povlekoa vo Lipkovo kade sto nemase vojuvanje poradi sto branata se naogja vednas nad seloto, i vo toa selo imase okolu 10 iljadi civili ( iako seloto normalno ima okolu 4 iljadi). Vaksince isto taka bese iscisteno. Radusha bese iscisteno, no ne znam dali pamtis deka vo radusa padnaa 2 oklopni transporteri vo racete na UCK , na niv bese iscrtano albanskoto zname, i nasite se setaa so niv.
http://www.tetova.de/modules/myalbum/fotote/thumbs/821.jpg
Kaj li pobegnaa ovie branitelite ,zosto gi ostavija transporterite vo racete na UCK ? Toa znaci deka izgubile na vojna, i begale ko bez glava.
Vojnata ke ja dobievme mnogu lesno.
A i nasite mozea da ubijat braniteli koga ke posakuvaa, kako sto dokazaa za Karpalak i Luboten. za 2 dena 18 mrtvi. No namerno ne ubivaa za da i se dade sansa na politickiot dogovor, i zatoa sto imase drugi planovi so Makedonija, zosto da se dobie 15% , koga moze 100% . Mislejki na demokratski nacin.

A kako gi ubivaa? Vo zaseda ?

Pa neli nekoj nash gi izdal informaciite...ili ne beshe taka a? Sega ti tvrdish deka vo mashka frontovska bitka ste pobedile li?

Ajde pokazi statistiki od DUI ili UCK kako bilo neka e kolku zaginati ima na vasha strana?
I kako zaginale..posledica na mina na pat, zolja.. ili?

Ne prodavaj muda za vozbuda be dete, ozbilno ti kazuvam.

Za edna rasprava da bide uspesna treba da ima cel i ramka od koja sto ne smee da se iskaca vo slobodni temi.
Pretpostavkite...obicno se pogubni za zaklucocite.
Sekoja edna pretpostavka nosi nov i nov amandman i kontra amandman koj sto ima za cel da go zacvrsti egoto na odreden diskutant...megjutoa go odolgovlekuva ili go onevozmozuva zaklucokot.

Neretko i jas znam da raskazuvam za `belite ptici`....i za toa kako oni ubavo letaat u jato,ama ovaa ne e diskusija na koe sto treba da ima grupiranje i da ne se donese zaklucok.
Pravime muabet za nasata zemja,site sme relativno mladi i imame ili ne cekaat uspesni karieri-greota e da se raspravame so stereotipi i da nemozeme za z od zaklucok da se razbereme.Ako vekje e taka...cumu da si gi ceshame jazicite i da probuvame da diskutirame voopsto?

2001-va ne smee da se zaboravi,no i ne smee diletantski da se zboruva za nea ili pak da se iskrivuvaat faktite.Toa e edna kolektivna damka koja sto ja nosime na nasiot obraz...i treba da se iscisti.
Prasanjeto e kako?
So preteruvanja i so velicenje na nekoi od akterite koi sto toa ne go zasluzuvaat,sigurno NE.
So izvitoperuvanje na faktite...sigurno NE.
So prekumerno udiranje u gradi...pak sigurno NE.
So dogovor i so spodeluvanje ljubov.So dokazuvanje so fakti deka nekoj izbrzal,zgresil i zatoa dobil po kemane.A greski...imalo,ima i ke ima...ama kako sto vekje kazav treba da se resavaat,ne da se povtoruvaat i prodlabocuvaat.

Primer...jas imam brat (roden).Boga mi...nekolku pati seriozno mi zgresil i izvadil kjotek radi toa...nekogas podebel,nekogas pominal na dva-tri samara.Joj kolku me mrzel toj i narednite nekolku dena posle kjotekot i spremal odmazda...:toe: .Ne zamki mi pravel (za kako medved da se fatam u niv),ne krevet mi rastural...ednas so stekite za skii trgna da me tepa...ama kako sto gledate pak mi e brat i pak go sakam mozebi najmnogu na svet i ne smee nikoj da go dira.
Zosto?
Zatoa sto jas kulturno sum mu objasnil deka zgresil i deka ako ja povtoruva greskata pak ke jade kjotek,i deka ne e tepan zosto jas go mrazam tuku bas zatoa sto go sakam i planiram covek da stane.
I se mislam deka bas u ovoj del...u objasnuvanjeto (a Boga mi i priznavanjeto na greskata) posle kjotekot...najmnogu ja promasuvame rabotata vo Makedonija.

On topic: Па не сте Македонци,вие сте славјани,да бевте македонци ке го зборувавте нивниот јазик ,а не бугарскиот.

On topic: Па не сте Македонци,вие сте славјани,да бевте македонци ке го зборувавте нивниот јазик ,а не бугарскиот.
А ти си креле што врска нема од живот со потекло од Азија....:baeh:
(Не ти треба да навредуваш):nenene:

Nema da te pcujam za majka ko sto zasluzuvas...
namerno pravis...izgleda uzivas koga te pcujat...zgresen si u glavata nesto...:vozbud:
Ke ti objasnam na sobiranka kako sto e red.
Pred site ima da te navrtam tamu kako malo dete i ke odberam eden zilav stap...pa udri...udri...dur ne ti stane toa g`zot crven ko na majmun.:vozbud:

Трн не се смеј,ај жити се како го објаснуваш тоа,ете да речеме дека сте македонци зошто не зборувате на македонски јазик туку на бугарски?:),Не провоцирам во постот нема иронија ни ништо само сакам да знам,поубо да прашам одколку да останам глуп нели ?:)

A zosto ne vleguvaa vo Lipkovo, kade sto imase front od 20km , zosto ne uspeeja da dobijat niedno selo za 3 meseci vojuvanje, zosto se povlekoa od Matejce. Zosto cesto si begaa od poziciite , duti ednaska recisi bea vrateni nazad do samiot grad. Zosto se poveke im se sirese frontot i se pomalku vojnici im ostanuvaa koi bi mozele da se spravat vo nekoj po prosiren front primer od Lipkovo do Zajaz ? Okolu 130 km front ? Dali ke mozea da se spravat so olkav golem front so 2000 podgotveni vojnici za direktno vojuvanje ( ne mislam na onie strelacite od 10 km dalecina, strelaci za da unistat, ne da pobedat). Zosto Lube Boshkovski ne vleze za 24 casa vo Aracinovo. I zosto toj Tigarot rece deka mozebi ke vlezevme vo Aracinovo no ke imavme golemi zagubi. I dali znaete deka Aracinovo ako se dobiese , tie vojnici pak ke moraa da se povlecat zaradi toa sto sigurno ke imase napad sekoja nok, i tie ne bi mozele da sedat vo seloto. Istoto se slucilo i vo Vaksince , UCK se povlece zaradi civilite, no vednas istata nok se vratija vo seloto i veke policijata-armijata ne probaa da vlezat vo toa selo, posto vidoa deka ne mozat da obezbedat niedno selo. I deka UCK koga posakuvase si otvarase novi frontovi, sto poveke se odolvlekuvase vojnata tolku pomali bea sansite da pobedi MK army-police.
Vojnata ke ja dobievme bez nikakov problem, ova mora da vi bide jasno, i ne se glupirajte tuka da pisuvate sto vi kazuvaat vasite heroi (strelci od 10km) , ne pravete mitologii demek imalo amerikanci i sto znam jas. Cista mitologija za da se odbranite od sramot drzava so 2000 braniteli.

да го направеа се ова што ти пишуваш, ќе завршевме како Србија или да ти преведам ЌЕ НЕ БОМБАРДИРАШЕ НАТО, а немој да мислиш дека не може да влезат.можеа да влезат секаде кај што ќе посакаа и кога ќе посакаа ама учките одма ќе извадеа бели знаменца, ќе дојдеа со автобуси и ќе ги префрлеа во соседното село и така до недоглед

Појол, а ти на кој јазик пишуваш на форумов?

Нејсе, кажи ти што е тоа Албанија, и зошто претходно, никаде низ историјата, не е спомната таа територија во рамките кои ја презентирате со тоа име? напротив онаа територија на Кавказ?

Од каде потекнува албанскиот јазик кога неговите корени не се ниту од балканската антика, ниту пак е сроден со било кој јазик кој бил присутен на балканот отсекогаш?

Зошто твоите предци порано биле христијани, а ти денеска си муслиман?

Трн,јазиков на кој сега пишувам не е македонски(не е јазикот на Александар Македонски) туку е сличен на бугарски/србски и на сите други славјански јазици.Што автоматски ве прави словени.
А за таа теорија дека сме донесени од кавказ :) така лесно се земат 5 милиони и се носат од таму тука,и замисли носат Турциве 5 милиони варвари и тие варвари ништо лошо не и прават на империјава,не прават бунтови ни ништо...Озбилно ме интересира прашањево шо го прашувам.

Трн,јазиков на кој сега пишувам не е македонски(не е јазикот на Александар Македонски) туку е сличен на бугарски/србски и на сите други славјански јазици.

со п се пишува српски нејсе, а што викаш ти на тоа дека бугарскиот и српскиот јазик се слични на македонскиот, а не обратно.

Трн,јазиков на кој сега пишувам не е македонски(не е јазикот на Александар Македонски) туку е сличен на бугарски/србски и на сите други славјански јазици.Што автоматски ве прави словени.
А за таа теорија дека сме донесени од кавказ :) така лесно се земат 5 милиони и се носат од таму тука,и замисли носат Турциве 5 милиони варвари и тие варвари ништо лошо не и прават на империјава,не прават бунтови ни ништо...Озбилно ме интересира прашањево шо го прашувам.

Ti koga posleden pat zborese so Aleksandar Makedonski ?

Kolku jazici znaes..Makedonski,Albanski,Angliski..... Po nekoj avtomatizam .. ti bi bil... e ajde de..sho bi bil ljolj:kesa:

Bas vcera ve donesoa Turcite ej.. vo 13:15 stignavte pred Holiday In , celi 5 miliona.

Ajde trkni do slatkara dzapni nekoja tuljumba..
:tv:

:wink:
со п се пишува српски нејсе, а што викаш ти на тоа дека бугарскиот и српскиот јазик се слични на македонскиот, а не обратно.
Нејсе де,така нека е како шо викаш ти.

Ti koga posleden pat zborese so Aleksandar Makedonski ?

Kolku jazici znaes..Makedonski,Albanski,Angliski..... Po nekoj avtomatizam .. ti bi bil... e ajde de..sho bi bil ljolj:kesa:

Bas vcera ve donesoa Turcite ej.. vo 13:15 stignavte pred Holiday In , celi 5 miliona.

Ajde trkni do slatkara dzapni nekoja tuljumba..
:tv:
Е на ова не знам шо да речам...после плачеш коа ти давам црвени...како да не ти давам,тоа што имам на ум да ти го пишам не е за тука,најозбилно не знам шо да речам...
NVM ај да почнеме од почеток.

Дали тврдиш дека Александар зборел јазик сличен на вашиот?:nesvest:
Зорувам 5 јазици,многу повеке ако вклучам славјанските јазици на балканот,е тука не ти ја сваќам поентата зошто спомна ова за јазиците,пиши пак.
Сега сме 7 милиони,тогаш бевме 5 за 20 години ке сме 15 :wink:
Ке одам јас до слаткара не се секирај,ти да не сакаш нешто од таму топло да ти донесам?
И не ми се заканувај по ПП!

Poyol ti grdo kopile. Zasluzuvas po edno od site macenja sto Hitler im gi pravel na evreite. Ti si zgreseno od mal. Tatko ti mnogu ti staval toa beloto kapce na glava i mozokot ne ti se razvil. Idi igraj si so zolja be kopilj.

Ок кики,ела на собиранка не ми се прави маж тука,може?
Кога татко ти би бил пола што е татко ми...би имал барем 2 факултета...4 коли во дворот,и би градил куќа за тебе...ама не е така нели?како и да е идам на собиранка,те чекам таму да дојш да се поздравиш со мене.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom