Aјде Македонци заедно да се смееме!

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Словените живееле тука, на овие простори, пред Александар, по Александар и натака. Големата преселба во 6-7 век се должи на враќање на словените во својата прататковина.

Инаку за русите задкарпатија е од нашите простори, за нас е од нивните, е како де?? Така убаво. Миграција натаму, ширење на славјанството, јазик, култура, а потоа и под налет на околностите, многу словенски племиња се враќаат во старите краишта.

И тн.

Posto ne go raazbravte Ali Ahmeti sto tocno kaza on, on rece deka vo istorijata se ucese-uci , deka makedoncite se juzno sloveni. I deka makedoncite treba da odlucuvaat sto se , ako se anticki makedonci togas nema sto da se spomnuvaat slovenite vo istorijata. Ako se sloveni nema sto da se spomne Aleksandar. Ova bese. Eve originalot:

Me shpлrbлrjen e ish-Jugosllavisл, Maqedonia trashлgon problemin e emrit kushtetues. "Ne si shqiptarл jemi pлrcaktuar pro emrit kushtetues. Mirлpo, nл grupet vendimmarrлse, ne kлrkojmл qл shqiptarлt tл jenл pjesлmarrлs dhe asnjл vendim pлr emrin e Maqedonisл tл mos merret pa pлrfaqлsues shqiptarл. Nuk po them pa BDI, por pa pлrfaqлsues shqiptarл. Зdo zgjidhje qл do tл mund tл arrihet midis Maqedonisл e Greqisл, mund tл kontestohet dhe pлr ne лshtл e papranueshme ajo zgjidhje", tha kreu i BDI-sл. Sipas tij, Greqia frikлsohet se Maqedonia do tл ketл pretendime territoriale ndaj saj, edhe pse Maqedonia nuk лshtл ndonjл faktor qл rrezikon Greqinл. "Problemi mл i prekshлm mbetet злshtja e historisл. Nлse maqedonasit janл maqedonas antikл, atлherл duhet tл ndryshojл historia e Maqedonisл. Pasi nл historinл e saj shkruhet se origjinлn e kemi nga sllavлt e jugut. Dhe ja kontradikta tani, kur thuhet se ne jemi popull shumл i lashtл, Aleksandri i Madh лshtл yni. Kлto janл probleme serioze qл duhet tл zgjidhen mes dy vendeve", tha Ahmeti.

So raspagjanjeto na YU , Makedonija go nasledi problemot so imeto. Nie kako albanci sme se opredelile za ustavnoto ime. Megjutoa vo odlucuvackite grupi barame da bidat vkluceni i albancite, i nikakva odluka da ne se zeme bez albansko prisutstvo. Ne velam bez DUI, tuku bez albanski pretstavnici.....................
Najcustvitelniot problem e istorijata. Ako makedoncite se antickite makedonci togas treba da se promeni istorijata na Makedonija. Bidejki nejzinata istorija se pisuva deka originata ni e od juznite sloveni. I eve ja kontradikcijata sega , koga se veli deka nie sme naj star narod i deka Aleksandar e nash. Ovie se seriozni problemi koi treba da se resat megju dvete zemji - rece Ahmeti.

Ova e originalnata izjava na Ahmeti .
Zatoa vi velam da go naucite albanskiot ke vi se najde. Kegi dobiete informacii od original , a ne sto ke kaze A1

Најди го постот каде што ги поздравив ДУИ за честитките за државниот и национален празник на 23 Октомври. Тие го испочитуваа, СДСМ не.
Ok go nemam procitano toj tvoj post, nema potreba sega da go baram, ti veruvam, sekoja cest za tebe.
E sega samo zamisli sto ke bese Makedonija ako kolektivno ja imavme taa tvoja doblest. Sigurno ne ke se preoptovaruvaa serverite so iljadnici nepotrebni podatoci, od koi 90 % lupanje na gluposti i pokazuvanje na toa kolku samo nie sme nesposobni i nemame sens za vodenje na zdrava diskusija.

Ova e originalnata izjava na Ahmeti .
Zatoa vi velam da go naucite albanskiot ke vi se najde. Kegi dobiete informacii od original , a ne sto ke kaze A1

По скоро Ахмети би трјабвало да научи Македонски, ако иска да порд'лжавада живее в Македонија.Не е ли така?

По скоро Ахмети би трјабвало да научи Македонски, ако иска да порд'лжавада живее в Македонија.Не е ли така?

Знае тој Македонски. Само глуми лудило.

изјавата на Али е најмалку идиотска, нарачана од Бакојани

не го жалам него колку запаленковците што гинат за фотељи на вакви ретардињоси..

а на албанциве на форумов

имаше тема кој права ви фалат..занемевте
дека али нешто донел и ке интегрира си се заебал другар...ти порачувам да одиш еве германија...да видиме како ке се однесуваат према тебе

ке плачеш за македонија...затоа плачат и турци и евреи...пробај па види како е и запрашај се зошто си погубил невини 140 бранители..кога во демократиите нали те третираат подоле од говно..не зошто си албанец туку зошто си негерманец

ваквите идиотсски изјави палат само племе, прават јаз на долг рок и ги покажуваат искрените желби на Албанците кој по прстот добија и рака на која сега плукаат

гадно сте се заебале ако се надевате на на косово 2 дел или слични гомнарии со луге како тачи и амети кој А не кажаа како ке придонесат за економијата или натоинтеграциите

п.с. Косово има јаглен за наредните 1300 - 1600 години, за цел балкан..западна македонија нема!

Hehehe mnogu mi e smeshno sevo ova.Covekot dade svoe mislenje koj spored mene ima nekoi dopirni tocki so realnosta.Ne moze da se bide em Sloven em Anticki Makedonec,vie davate nekoi drugi obrazlozhenie sve e ok.Svetot generalno ima mislenje za Makedonija a toa e deka poteknuvaat od Slovenite no toa nema vrska(ova ne e za provokacia)mene me cudi toa shto mnogu lugje se frustiraat od vakvi izjavi koe kako shto potvrdiv pogore imaat doza realnost ako ne 100% no dodeka se blamirate,pcuete navreduvate so vashite postovi za izlaganjeto na Ahmeti zar ne vi se teknuva soopshtenieto na Reziserot Ljubisha"KE MU GI SKRATAM KANXHITE NA ORLOT" Zelba shto nikoj ne ke moze da ja realizira za zhal ama sepak e edna crna dupka vo historijata.
Zatoa ne bidete tolku licemerni,sebicni sporeduvajte ja frazata na rezhiserot so koja bila druga na albancite i presmetajte koja e ponavredliva

Јас се согласувам со тебе за дворската будала , човек со име и некоја репутација во општеството ,што ќе подпадне на игрите на татаројарецот Бубе ,и треба да си го носи тој гаф .Ама не знам што воопшто се зема во обзир изјава на еден обичен терорист , тој може да дава изјави само пред суд .

Ocigledno ne e terorist.Teshko li ti e da svatish?
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
не бе херој кој се бори против светските неправди. АЛИ сам против сите .......:pos2::pos2::pos2: што се нема да слушнеш

Ocigledno ne e terorist.Teshko li ti e da svatish?
А што ти демек ќе ме убедиш дека лугето што ги нема и мајките завиени во црно , децата што останаа сираци , срушените манастири , ископаните очи по иконите , се резултат на твојот миротворец ?????
Нека ги слушаат неговите изјави тие што го легализираа терористот и го внесова во политика .Македонскиот народ никогаш не го направи тоа . Тие што си го продадоа својот народ за да може да им се отвори чмарот и засекогаш да им влезат ебените фотељи у гз.Тие што еден ден ке одговараат за предавство на својот народ , порано или подоцна.

Тие се Македонци и имаат непомала одговорност од Алија терористот пред овој народ

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom