Германец + СДСМ = Нова програма

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Германец му помага на СДСМ

Германски експерт му помага на СДСМ во подготвувањето на новата програма што на граѓаните ќе им понуди сигурност, еднакви шанси, грижа за сиромашните, социјална правда и правичност, изјави вчера во Охрид лидерката Радмила Шекеринска.

Таа рече дека новата програма, чија изработка е во завршна фаза, ќе се фокусира на решавањето на најгорливите проблеми на граѓаните. Шекеринска рече дека во изработката на програмата учествува и германскиот експерт од редовите на социјалдемократите Кристоф Цепел.

Одговарајќи на новинарски прашања, таа рече дека разговорите за решавање на спорот со Грција мора да бидат приоритет на владината политика и дека е клучно да се водат во ОН. Во врска со четирите хашки предмети кои се враќаат, претседателката на СДСМ нагласи дека Македонија мора да покаже дека е зрела и дека во неа функционираат законите, правниот систем и Уставот, како и дека се почитуваат основните човекови права. Доколку хашките предмети не се исполитизираат, рече Шекеринска, Македонија може со нив успешно да се справи.

Извадок од дневник.

Демек, еве и ние, јака програма ќе напрајме, па викнавме германец да ни каже како се пишува. За грев. Видоа како треба да се работи, па сега ајде и ние, ќе викаме германци. Пази, не романец, полјак или бугарин, него Германец, со голема Г. И не само тоа, него и експерт бил...
Ептен ефтини маркетиншки финти, треба малце поскапи како Груевски што прави, да ти е кеф да гледаш.
Баш ме интересира дали ќе го има делот со бесплатно овошје за деца до 7 години. :pos2:

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Ако баш добро да научат како треба, воопшто не е лошто на секоја држава и треба добра и јака опозиција.:smir:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А ако делат гага овошје на деца под 7 години че ја пушчам ќерка ми секоја минута да зема по нешто и оп, фрут баскет.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
:pos2:Уште еден памфлет на хартија:pos2:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Баш ме интересира дали ќе го има делот со бесплатно овошје за деца до 7 години.
Баш ме интересира дали ќе го има делот со осудување и апсење на Бранко & co. и другите нивни предци, одговорни за сегашната состојба.

Сакам да кажам дека џабе им е се', бидејќи нема да расчистат со своето минато, преку кое убаво ни ја скроија денешницата.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Ќе биде исто како со британската програма т.е. ништо.
Треба радикална промена уништување на целокупниот кадар во Дрисла.

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
Со ваљак како цд-иња!

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Попаметно ќе им е да го стават Германецот на чело на СДСМ.:pos2:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.674
Поени од реакции
59.794
Уште ли со старите финти? :pos:

Таа програмата што ја препишаа од Блер не помина па сега малце ќе менуваме територија, да видиме Германциве што велат...

Не им е нив проблемот што не можат да напишат програма. Проблем им е што никогаш не го правеле тоа што го пишувале пред избори. Сега може што сакаат да си пишуваат, ама тие финти не проаѓаат повеќе.

А овој Груевски има безобразна навика да го исполнува тоа што го напишал во програмата. Така да, може сега да ги советува Германецот. Веројатно ќе им каже во иднина да си ги одржуваат ветувањата. Можеби и самиот ќе им напише програма кога ќе види со кој си има работа. Ама за некои наредни избори, 2014-та...

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Попаметно ќе им е да го стават Германецот на чело на СДСМ.:pos2:
Не бе па ти, на шо ќе личи, Кристо(ф) Цепел, ќе им ја подели партијата, којзнае шо комуњар е. Мене на влаф ми мава. :pos2:

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
vo ocaj e sdsm nivnata politika e razotkriena i dobro se znae na sto se bazira a toa e slednovo sto poveke stecajni slucai vo drzavata tolku poveke pari vo partijata so poveke partiski fabriki toa poveke glasaci vo partijata i sto poveke partiski banki tolku poveke ovci za strizenje toa e osnovata i ideologijata na sdsm ama sega nekako im gi puka tikvite gruevski zato i go kladoa prstot na umot da e do niv najubavo e glad za rajata gozbi za vlasta

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Мислат дека е можен уште еден....НА 15 СЕПТЕМВРИ.....:pos2:

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Мислат дека е можен уште еден....НА 15 СЕПТЕМВРИ.....:pos2:
Јас би рекол ... "Оваа програма, е создадена од германски експерти, ..."...
Веќе ја замислувам Шеќеринска како секси го изговара ова:pos2:

ЕДИТ: Не можам повеќе, многу идеи ми даде оваа вест, не ми се верува дека е едвај видлива во дневник, ова на насловна требаше да оди, со германско знаме (и македонското нормално, како и она од ЕУ-стандард). Мислам дали направив грешка што ја ставив овде, да не е повеќе за чек дис аут.

Ова добар виц е, си биле Германец, СДСМ и Програма, и ....

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
kaj mozat be shvabite so brane:) brane tie zakon .pa neli ednas imaja expert kako go vikaja toj Germanecot TEO VAJGEL ili sl .bes eminister za finansi vo germanskata vlada. neli bucko go dovede vo makedonija ama gjabe samo se slikaa za pred narodot.

Kajgana Shop

На врв Bottom