Германец + СДСМ = Нова програма

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
:pop::pos2:
Патетика.....
Им текнало да пишат програма?!

минативе 17 години ништо не им донесе заклучок
катастрофа

Баш ме интересира кој е тој експерт. Незнам зошто не пишува името но експерти во Германија има ко песок на плажа, затоа ова нема никакво значејне.

За Theo Weigel (дека беше спомнат): Тој си имат знаејне и врски ама за џабе ако немат услови за инвестирајне. Груевски беше пред некоја недела во Штутгарт и Минхен (со Вајгел) и е презентираше Македонија пред бизнизмените.

да да сигурно ќе им каже кога народот се дави во поплави и беда не се сликајте на скии во маврово и со омиленото виски по веснице

Јас би рекол ... "Оваа програма, е создадена од германски експерти, ..."...
Веќе ја замислувам Шеќеринска како секси го изговара ова:pos2:

ЕДИТ: Не можам повеќе, многу идеи ми даде оваа вест, не ми се верува дека е едвај видлива во дневник, ова на насловна требаше да оди, со германско знаме (и македонското нормално, како и она од ЕУ-стандард). Мислам дали направив грешка што ја ставив овде, да не е повеќе за чек дис аут.

Ова добар виц е, си биле Германец, СДСМ и Програма, и ....

Е многу смешно...ха ха ха...се пукна од смеење....

Тоа дека Дневник напишал не е по нарачка на СДСМ и во секој случај Рада нема да излезе и да се фали дека германец и ја напишал програмата или СДСМ ја напишал програмата во соработка со Германец.

Целта на овие активности е да се направи програма за работа која пред се ќе биде реална....значи да има остварливи цели......

Иначе Бранковото влијание во СДСМ од ден на ден е се помало и помало затоа што од ден на ден СДСМ без Бранко има се подобар и подобар рејтинг.....

И на крај познавајќи го менталитетот на нашиот македонски народ....вицот ќе биде....си биле СДСМ, Програма на СДСМ и Програма за работа на Влада во период 2010 - 2014 или 2012 - 2016 во зависност од тоа дали Груевки ќе оди на предвремени или не.....

Да имам некоја моќ, некоја која ќе ми дозволи да излезам како праведен, солиден граѓанин, некој кој ќе го оправда името за Македонец.
Ги имам напишано.. како бране и киро ги пропуштив.

Тоа дека Дневник напишал не е по нарачка на СДСМ и во секој случај Рада нема да излезе и да се фали дека германец и ја напишал програмата или СДСМ ја напишал програмата во соработка со Германец.

Целта на овие активности е да се направи програма за работа која пред се ќе биде реална....значи да има остварливи цели......

Иначе Бранковото влијание во СДСМ од ден на ден е се помало и помало затоа што од ден на ден СДСМ без Бранко има се подобар и подобар рејтинг.....
Ова по директива од германецот, или онака само ти дојде...

Чекај, не се ни сместил чоеков, одма почнавте.

Се надевам дека германецов ќе го надополни најкорисниот дел од нивната прошла програма (оној овошниот) со зеленчук и егзотични плодови.

А, и Гебелс да го оживеат и лично да им ја напише програмата, нема да убедат дека истата:"на граѓаните ќе им понуди сигурност, еднакви шанси, грижа за сиромашните, социјална правда и правичност"...со исклучок на нивната група без 'рбетници кои имаат способност за голтање се и сешто.

Од Рада што може човек да очекува :toe:, касни како лето во сибир , кога Грујо и мењаше влошки на Меркел ,она се дрпаше со Бобо у парк на клупа :kesa:

Да бе и јас слушнав дека некој сака Рада Вештерка да ја убие.Абе што е ова,луѓе алармирајте се живо и диво,меѓународна заедница,ЕУ,Нато,па како е ова можно.Нема Македонија без Рада.

Momentalnata politicka situacija vo Makedonija e nepovolna najmnogu poradi toa sto SDSM e i te kako slaba partija i e pred samoraspad.Od aspekt na demokratijata...:toe:...toa ne e dobro,zatoa sto idealnata kombinacija koja sto krepi drzava e slina i konstruktivna opozicija.

Ne veruvam deka eden germanski ekspert,pa duri ni tri eksperta ke ja podobrat situacijata kaj sdsm se dodeka tamu imaat nekakva uloga `facki` kako Igor Ivanovski,Kondarko,Makraduli,Shekerinska...
Prosto premnogu se samobendisani i prazni vo isto vreme...:toe:...a toa stvara otpor kaj narodot,t.e glasacite.

Mislam deka samo temelna reorganizacija so novi,kvalitetni i dokazani kadri (imam predvid dokazani vo sekojdnevniot zivot) moze da ja promenat slikata za sdsm kaj lugjeto,i poleka...da si go otvaraat patot kon uspehot koj sto nema da im dojde preku nok.
Ama ako ne ja napravat...tie prosto ke potonat vo sopstvenite gomna.

Aјде малку да ви објаснам нешто.
Политички гледано според идоелогии и сојузи, нашaта ДПМНЕ е сестринска со CDU (Merkel), нашата СДСМ е сестринска со SDP. Тоа занчи експертот што ќе им помага на СДСМ ќе биде од редовите на SDP или популарно наречената лева опција. Затоа сум обврзан да ли кажам дека кога токму овие беа на власт во германија почна да им ослабнува економијата ама па затао социјалата беше ектремно добра. Пример за тоа колку беше добра ефактот дека самохрана невработена мајка со 4 деца имаше право на државно платен автомобил. Исто така точно при крајот на нивната власт Германија доживуваше и една од најголемите проценти на невработеност во помодерна историја односно повеќе од 11%.
Сега иако има широка коалиција CDU со Angela Merkel на чело го имаат главниот збор и економијата почна да се подобрува, невработеноста почна да опаѓа, за сметка на тоа критериумите за социјална помош станаа построги.
Дали после ова би се радувале на програмата пишана од германецот за СДСМ?

Bacillus gagous, ние не знаеме кој е тој експерт па затоа и не вреди да се шпекулира како би изгледала новата програма. А можно е да е некој од СПД но не мора да значи. Еден пример за тоа е, дека владата на СДСМ го викна Тео Вајгел од ЦСУ која блиску соработува со ВМРО-ДПМНЕ.
А можно е исто, дека овој експерт не припаѓа на некоја политичка партија.

Како и да е, дур не се знае кој е тој експерт и што имат работено досега, не вреди да се шпекулира воопшто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom