EU ги укинува визите за Србија

• Креатор на темата Креатор на темата ShRiNk
  • Време на започнување Време на започнување
Ова да не е тажно би било смешно. Па Србија го има најлошиот пасош во светот (најлесно се фалсификува) а после неа е Турција па нашиот стар пасош. Мислам дека ова нема врска со исполнување на некои критериуми туку со стравот од рукото присуство во регионот, претпоставувам дека доколку и кај нас во нашиот политички врв се најде некоје влијателна струја па да повлече нога према Русија ќе побрзаат и нас да не примат и во НАТО и во ЕУ.

Tокму тоа го согледав пред година-две,ама од морони заслепени по лидери човек ни глас неможе да крене.:)

Па АБЦ да ти кажам имашправо, америка сака да го намали руското влијание на балканот. Од тој аспект може и косово да не дојде до таа фамозна независност, само за да ја придобие србија. Албанија веќе ја придоби, а косово е обична тралалајка шушумига со незрела политика и че си остане во границите на србија. Америка ја промовира независноста на косово само како резерва на односите на србија со русија. Секако независно косово занчи плус нато територија. А косово заедно со србија значи уште повеќе нато територија. Така да србија уште долго време, а со тоа и косово, ќе бидат префрлани од шупло у празно се до нашиот влез во нато заедно со тројката. Па дури тогаш ќе следи решение за статутот кое што е бајаги неизвесно. А тој букварот со прогласување еднострано го читаме оддамна.

Па АБЦ да ти кажам имашправо, америка сака да го намали руското влијание на балканот. Од тој аспект може и косово да не дојде до таа фамозна независност, само за да ја придобие србија. Албанија веќе ја придоби, а косово е обична тралалајка шушумига со незрела политика и че си остане во границите на србија. Америка ја промовира независноста на косово само како резерва на односите на србија со русија. Секако независно косово занчи плус нато територија. А косово заедно со србија значи уште повеќе нато територија. Така да србија уште долго време, а со тоа и косово, ќе бидат префрлани од шупло у празно се до нашиот влез во нато заедно со тројката. Па дури тогаш ќе следи решение за статутот кое што е бајаги неизвесно. А тој букварот со прогласување еднострано го читаме оддамна.

E па токму затоа ние требаше да играме со САД и ЕУ ама да и "намигнуваме" на Русија,но кој да го чита АБЦ по форуми,нели?.:)

Европа е слаба, Америка исто. набргу ќе дојде моментот кога православните народи ќе го избркаат шљамот надвор од балканот.
Ми текна на сцената од 300 спартанци, кога ги буткаа слоновите, викаат агресивни се, но тромави.
Да ги средиме ете им го јонско море.
Не е многу длабоко, ама добри карпи има, таман за албански дебели глави.
Не знам кога ова ќе профункционира, но се надевам набргу.
Штетата ќе биде што во позадина, Македонија ќе биде поделена.
Меѓу кои, не кажувам, важно е се што е албанско ќе се изгони.

Европа е слаба, Америка исто. набргу ќе дојде моментот кога православните народи ќе го избркаат шљамот надвор од балканот.
Ми текна на сцената од 300 спартанци, кога ги буткаа слоновите, викаат агресивни се, но тромави.
Да ги средиме ете им го јонско море.
Не е многу длабоко, ама добри карпи има, таман за албански дебели глави.
Не знам кога ова ќе профункционира, но се надевам набргу.

Било тоа во времето кога за да убиеш јунак требало да го погодиш само во петицата,што денес е практично невозможно.:)

....................................

Uste li ke se deli?????

Izglea kje ja delel ovoj, znae i megju koi. Ete, gledash, sam priznava deka od albanci ne :) Niv kje gi goni.

Koj paradox :) obvinuva albanci za golema albanija ideali, a ja deli makedonija pomegju drugi :)

Олеснување ? Кај баш на претседателски избори најдоа поклони да им даваат ? Шминка! Ништо повеќе.. се упрпале од Русите и радикалите, па ајде сега као Тадич и компанија успеале да ја набедат Европа за визите, па ајде сега гласајте за Тадич.

Izglea kje ja delel ovoj, znae i megju koi. Ete, gledash, sam priznava deka od albanci ne :) Niv kje gi goni.

Koj paradox :) obvinuva albanci za golema albanija ideali, a ja deli makedonija pomegju drugi :)

rymz..kuti i vezbaj plivacki maraton...:)

Олеснување ? Кај баш на претседателски избори најдоа поклони да им даваат ? Шминка! Ништо повеќе.. се упрпале од Русите и радикалите, па ајде сега као Тадич и компанија успеале да ја набедат Европа за визите, па ајде сега гласајте за Тадич.

neznam dali e sminka , ama ke bide izgleda slikanje na srpska granica so vizi kako taraba... :)

Треба повеќе да работиме и на безвизен влез во Америка, овие од западна европа додека си го исчешаат газот време ќе пројде.

Ќе пукнат од мака бугариштата кога ќе им се намалат барањата за бугарски пасоши

Е што така реши?
Какво лошо има с македонски паспорт да можеш да си п'туваш от Свиленград до Лисабон, че да пукам от м'ка?
Дано стане и това с американските визи, ама трјабва да направите нјакои работи - искат биометрични данни на паспорти, отпечат'к, спогодба за дан'чно облагане и под 5% откази за визи.
Това последното е много језуитско, ама такова им е правилото.
Г'рците мислја че даже оште са в'в визов режим с тјах.
Практиката е п'рво да се влиза в Шенген, след 2-3 години визите падат.
Е, има и изклјученија де - Словенија примерно.

Најново барање за укинување на визите за Македонците oд страна на ЕУ ќе биде да изработат нов пасош со материјал од клетки на "папочна врвца".:)

Хахахаха, мене нешто ми е многу смешно.
Каков народ сме си, сега место бугари, ќе се пишуваме срби.
Само сигурен сум дека некој со српски пасош нема да биде помал македонец од оној со бугарски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom