ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Семинарска по уставно право, го замолувам секој оној кој има, независно на која тема гласи, да ме контактира на ПП..тнх

Дали некој има книга по еколошко право во електронска верзија?..ми треба за утре..однапред фала.

Да прашам некого.Од која книга скрипта прашања што било се учи за испит по облигационо право :)

И да не знае некој кога е наредна испитна сесија :)

Да прашам некого.Од која книга скрипта прашања што било се учи за испит по облигационо право :)

И да не знае некој кога е наредна испитна сесија :)

Би требало сега во јуни :)

A да прашам,за тие што немаат фатено услов...Доколку во јуни го поминат предметот и фатат услов за прв семестар,ке можат ли да ги полагаат и тие за втор семестар во јуни ?????

Би требало сега во јуни :)

A да прашам,за тие што немаат фатено услов...Доколку во јуни го поминат предметот и фатат услов за прв семестар,ке можат ли да ги полагаат и тие за втор семестар во јуни ?????

во јуни полагаш предмети од 1 семестар, ако фатиш услов во август или септември(зависи кога ќе дадат сесија) полагаш од 2 семестар позз

kikser[g.p];3544156 напиша:
во јуни полагаш предмети од 1 семестар, ако фатиш услов во август или септември(зависи кога ќе дадат сесија) полагаш од 2 семестар позз

А да не е ,јас да ги полагам од прв семестар додека другите полагаат 2 колоквиум,за ако положам да имам право на јунската сесија од 2 семестар ? :)

А да не е ,јас да ги полагам од прв семестар додека другите полагаат 2 колоквиум,за ако положам да имам право на јунската сесија од 2 семестар ? :)

брат ти во јунска сесија неможеш да полагаш предмети од 2 семестар во никој случај, значи тогаш си ги полагаш првите предмети, па во септември ако здравје боже положиш си ги полагаш вторите

Кога ќе ги објават конкурсите за последипломски студии? Ако не знаете точно, барем отприлика да не утнам термин, жива ќе се изедам.

Да не знае некој маил од Тина Пржоска ....??
зашо она стварно не знае да каже како шо ке биде есејот по граѓанско па се надевам дека на маил ке објасне
thx ... :back:

Кога ќе ги објават конкурсите за последипломски студии? Ако не знаете точно, барем отприлика да не утнам термин, жива ќе се изедам.
Ќе треба да се запишеш на Мастер студии, бидејќи мислам дека веќе нема пост-дипломски по стара програма. Тоа го претпоставувам, бидејќи имав во група (сега во 5-та год.) колега на казнено право, од стара програма со 4 год. студирање (а ние сме со 3+2).

--- надополнето ---

Да не знае некој маил од Тина Пржоска ....??
зашо она стварно не знае да каже како шо ке биде есејот по граѓанско па се надевам дека на маил ке објасне
thx ... :back:
Абе каков меил не зафркавај :tv:. Најубаво кога по распоред имате Граѓанско или Стварно, отиди во кабинет кај Родна и прашај си.

Ќе треба да се запишеш на Мастер студии, бидејќи мислам дека веќе нема пост-дипломски по стара програма. Тоа го претпоставувам, бидејќи имав во група (сега во 5-та год.) колега на казнено право, од стара програма со 4 год. студирање (а ние сме со 3+2).

--- надополнето ---

Абе каков меил не зафркавај :tv:. Најубаво кога по распоред имате Граѓанско или Стварно, отиди во кабинет кај Родна и прашај си.

А кога се уписите? Кога се објавува конкурсот?
Знам дека ке мора по новиов мутав систем, ама тоа е сеа. АКо се мора се мора :)

Ако може некој да ми каже кои 2 од овие предмети од 3 семестар да ги полагам, вонредно сум па не ги знам кој каков е по материјал и тежина...фала
Меѓународно јавно право
Политички систем
Право на друштва
Вовед во право на Европска унија
Стварно право

А кога се уписите? Кога се објавува конкурсот?
Знам дека ке мора по новиов мутав систем, ама тоа е сеа. АКо се мора се мора :)
Обично беше малце подоцна од кога се запишуваат, некаде октомври-ноември, сега не знам по ново нешто ако измислиле :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom