ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Читам тука се семинарски,јас сега средно завршив па во план имам да идам кај вас КОЛЕГИ :) ама со ова семинарскиве не ми е јасно...за секој испит има семинарска, за секој колоквиум......(немојте да ми се смеете ако утнав нешто ама стварно не знам).... дај сеа некој да ми ги објасни подобро овие работи и некои други поважни што се во врска со правниот факултет. ФАЛА

Во заблуда си ! :vozbud: хаха
Па јас сум прва и само една семинарска имам направено и тоа по информатика а да и по социологија ама тоа беше team work !
Иначе баш баш не се во употреба семинарските ... ако сакаш да заработиш оцена ти треба добро изработен есеј ... добри поени на колоквиум и секако душата да си ја извадиш за активност :nesvest:
хаххаха ... Btw не е нишо страшно ако си учиш редовно НЕМАШ ГАЈЛЕ ........ позз и со среќа :salut:

НА ИСПИТ ЌЕ СЕ ПРИМААТ САМО СТУДЕНТИТЕ КОИ ЌЕ ГИ ПРИЈАВАТ ИСПИТИТЕ ПРЕКУ ЕЛЕКТРОНСКОТО ДОСИЕ​

ај истолкувајте ми го љубиша???? ова е само за тие шо ќе полагаат цели испити или и за колоквиумите??? и ќе дадат рок за од кога до кога да се пријавиш или слабо? :)

за АД-то ќе си најдеш во законот или евентуално во книгата по трговско за трета година 6ти семестар... а за темите од семејното ќе си го прелисташ законот за семејство

Луѓеее!
хехе да ве прашам ...Граѓанско се одлучи оваа година да даде еден есеј и тоа еден случај кај што требало да ги препознаваме сите правни бла бла институции?!!??
Ај ако има некој од предходните генерации кој што правеле ваков есеј да ми кажи...впечатоци..:shok::shok: каков случај дава за препотување ли е???! Зашо сите кажуваат дека Родна е One Of a Kind така да незнам страшно сеа ми изгледа сето ова
:salut:

Точно дека е Уан оф а кајнд ама нешто како да и е паднат критериумот изгледа од оваа година.Треба да најдеш најверојатно институти од еден пример шо ќе ви го дадат.Есеите НЕ , потенцирам НЕ ги читат .

НА ИСПИТ ЌЕ СЕ ПРИМААТ САМО СТУДЕНТИТЕ КОИ ЌЕ ГИ ПРИЈАВАТ ИСПИТИТЕ ПРЕКУ ЕЛЕКТРОНСКОТО ДОСИЕ

ај истолкувајте ми го љубиша???? ова е само за тие шо ќе полагаат цели испити или и за колоквиумите??? и ќе дадат рок за од кога до кога да се пријавиш или слабо? :)

Хм најверојатно и колоквиуми и испити а ке има и истакнато рокови... туку јас немам уште отворени некои досиеја кај вас исто е или кај мене нешто е само проблемот??

Хм најверојатно и колоквиуми и испити а ке има и истакнато рокови... туку јас немам уште отворени некои досиеја кај вас исто е или кај мене нешто е само проблемот??

хахах и кај мене не се отвара досието ... :uvo: и сеа пријавување како кога ? :nesum:
абе абе ..................... :sakas_ust

Добро, значи не сум единствен...а за пријавување ке има сигурно соопштение нели, кога ке му текне на Драги да ги отвори досиејата :)

Да не му се наоѓа на некој случајно есеј на тема „ Поим, Видови и задачи на Старателот “ ?

Добро бе нормални се овие од правен ... идната недела полгам испити во колоквиумска ... а Драги или Љубиша немат видено дека досијета НЕ РАБОТААААААААТ !!!! катастрофа :zid::zid::zid::zid::zid:

И мене ме фати паника, не можам да пријавам испити, досието не ми се отвара :icon_evil

уживајте бе луѓе...не сме ние криви што Е-СТУДЕНТ делот воопшто не функционира. поради тоа и не можат да кажат дека не смееме да полагаме затоа шо не сме пријавиле...ќе се дигне узбуна ако е така, сите ќе настрадаат :). затоа веројатно ќе биде пак како до сега, сите ќе имаат право за полагање, можеби ќе се бара само да е заверен семестарот и толку.

уживајте бе луѓе...не сме ние криви што Е-СТУДЕНТ делот воопшто не функционира. поради тоа и не можат да кажат дека не смееме да полагаме затоа шо не сме пријавиле...ќе се дигне узбуна ако е така, сите ќе настрадаат :). затоа веројатно ќе биде пак како до сега, сите ќе имаат право за полагање, можеби ќе се бара само да е заверен семестарот и толку.

Точно. Сега може да се вклучите на досието како што гледам кај мене пуштени се дел од предметите и не го појавува ова Не постојат податоци за логираниот студент по избраниот предмет. Единствено на 2 предмети ова уште ми го појавува:toe:

Единствен проблем е што неможам да пријавам испити од оваа сесија, зошто уште вика дека се во тек тие од февруарската сесија :pos2:

луѓе во јунска сесија доделуваат дипломи на правен факултет или не? ај некој нека каже ако забележал!

Кратко прашање и дигресија од темата за електронско пријавување.......
сега завршувам четврта година и сакам да се запишам на правен, со колку поена примаат државна квота? Јас ќе имам (+ - )85, доволно е?

луѓе во јунска сесија доделуваат дипломи на правен факултет или не? ај некој нека каже ако забележал!
Малце лошо ти е поставено прашањево? Која е поврзаноста на јунска сесија и давање дипломи?

П.С Да не знае некој од колку работи архивата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom