Кога имав 14 години, еден другар имаше нешто рчка со еден копиљ од едно друго маало.Додуше не верувам дека ќе имаше нешто овој да не му спомнеше како мајка му ќе му умрела на кур дур ја ебе,а дечково некое време пред тоа без татко остана.И му отидовме 9 души кај тој во маало и сред негово маало овој го направи сол.Арно ама,дојдоа постари типци,се собра 20тина души околу нас.Почнува тука мешаница и другаров мој почнува да бега.Ко што бега го бркаат 5-6 души,а позади нив ја трчам.Го стигаат после 30-40 метри и таман почнуваат да го лупаат влагам јас како спасител.На едниот улетан му влегов јако,останатите ги разбуткав колку можев,испив некој бокс,али битно у таа мешаница успеавме и ја и другарот некако да се извлечеме.После тоа ни сгитна појачање од другиве другари што беа со нас,и така малце имаше лупање тука и то.Иначе другар што трчал позади мене ми вика дека кога сум го плеснал типот дека кога паѓал удрил во дрво од ударот.Тоа не го видов,само мавнав и терав даље.
Тоа ми беше првата тепачка во која што сум бил.
Во друга фрка еден другар,во Битола има роднини,па таму бил летото и изел нешто ќотек или се рчнал со некого не памтам точно.И се погоди тие од Битола да дојдат во Скопје.Ние собрани едно 15 души,од кои дали само 6-7 души мававме другиве си гледаа од страна.Ги најдовме кај Холидеј ин.Ај ко демек прво да зборат,али одма падна тепачка.Се пушитја наши и нивни тука.Еден од нив се пушти од позади на еден другар,му се качи на грб.Ја фаќање типот од позади,го спуштив доле почнав да го редам со боксови.Ја ко што го млатам типов,он е доле веќе не може ништо да ми направи од тука уште 1-2 улетуваа на него и му ебаваат матер.Ја не можев веќе да го лупам,престанав да го мавам кога му се пуштија овие двајца.И така гледам од околу и еден другар 1 на 1 се тепа со еден од нив.Го гледам почнува да јаде ќотек,да го реди со боксови и ај се пуштив и на тој.Прво му влетав со колено.Малце го сминав,навален беше,маицата веќе крената преку глава и почнав од горе да го редам со боксови.Го мавав некое време по глава и по долниот дел од грбот кај што му беше слечена маицата и го пуштив.Слушнавме некој се раздра дека доаѓа полиција и се разбегавме.
Во Охрид пред 2 години јас и другар идеме кај едни другари во стан.Од никаде од позади осеќам некој како да ме мава,али прво помислив дека некој од позади другар само како да ме подбутнал на шала.Се вртам и тука попив еден бокс во глава.Тука веќе ми стана јасно дека е ова некоја фрка и у мене си помислив е сега сум ти ебал мајката.И почнавме малце удари да разменуваме,ја го мавав појако,али ме фати некако за рака и ко што го мавав ми го влечеше ракавот од новиот дукс од Италија земен.Ја глупак да не ми го скине дуксерот престанувам некоја секунда да го мавам.Тогаш добивам и од него и од уште едне негов другар удар и паѓам на земја.Не знам како али истата секунда станувам и почнувам да бегам,овие беа едно 4-5 души.Бегам 20 метри гледам не ме брка никој и сакам да се вратам назад.Арно ама мајмуниве веќе камења во рака имаат и стојам од далеку се гледам со нив.Почнаа нешто да викаат ајде пичко дојди,само што пичките одма после тоа се разбегаа.
Еднаш после утакмица фудбал едне другар цела утакмица се расправаше со еден тип.Пред да заврши утакмицата ми вика другарот ќе падне овде крв.Ја му викам,ок бе рачунај и на мене.И така тука другаров почнува да прави фрка,му мава шамап,али пичето не реагира.И таман другар ми веќе се сврти со грб,си тргна да си оди овој од позади тогаш му се пушти.Попичкарски не можеше.Ја тука изгубив контрола врз себе и му улетав на типот.Со еден бокс го легнав на земја,седнав врз него и почнав да го редам со боксови.Од горе мои другари ме влечат,ме тргаат да не го утепам,а другарите на тој ме маваат.Ништо не осеќав,овде немав контола врз себе,стварно не знаев што правам,а ударите од другаирте на тој што го млатев само како допири ги осеќав.Не гледав ни како ни каде мавам.Успеаа некако да ме станат и тогаш добвам еден удар.Се вртам гледам кој ме мавнал и му се пуштив и на тој.Типот се исплаши почна да бега,али го фатив кај што не може да бега.Гледа нема каде па почна и да се тепа,али ја тука уште не бев при себе и не знам како али некако му изблокирав удар и го заредив брзо неколку пати.И како го мавав едноставно го пуштив и се свртев.Не ни знам зашто и како само го оставив и се отидов мирно назад ко ништо да не се десило.Среќа што изгледа добро сум го измавал до тогаш па не ми се врати кога го оставив.
Имам уште неколку тепачки али овие ми се онака што поубаво ги памтам.