Вака сеа малце од друг аспект да ја поглeднеме проблематиката. Колку пари давате во просек за графички карти?? еве нека биде 150 евра некој просек (за нова машина)
Е сега даваш 150 евра за нешто од кое имаш бенефит
само кога играш игри што е некои си 15% од времето кога си на пс, преку сила ако воопшто играш.
Додека пак со ССД нон
стоп профитираш од перформансите, што и да правиш бидејќи оперативниот систем е на него, тоа не морам да ти го објасувам нели. Истово важи и за мониторите и бенефитот од истите ама на кого да му докажеш, ке земат машина од 1500 евра во комбинација со Самсунг од 100 евра ака цртани филмови боја/контраст. Значи, џабе ти е процесор од 200 евра кога хардот е едно 500 пати поспор од него, т.е. на кратко џабе звер машина ако немаш ссд, ако сакаш да осетиш што е апгрејд купи ССД, и јас бев скептичен и исто така размислував до душа малце и цената ме кочеше но тоа е единствениот вистински апгредјг во поглед на перформанси, кога првпат седнав едно 15 минути у збунка бев
Еве
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
--- надополнето ---
1 Карта ќе користиш или ќе идеш на Кросфајр? ако идеш на една карта заборави го и7 980x, друго сите плочи на X58 чипсет се добри, моја препоракa би ти била некоја од Гигабјт X58 UD5 или Асус P6T на пример. Јас бидејќи ке зимам побрзо можам да ти го продадам моето ССД ако ти се чека некоја недела