Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Верувај не ти треба, и јас купив такво шкарт UPS, после година дена неможеше да го снабдува напајњето со струја (500W Coolermaster). Се знае, саглам UPS за 500+W реална снага напајање кошта изнад 8-9000. Некој ден ќе ти текне да си ставиш појака графичка или процесор, па UPS-от ќе го снајде истата судбина ко мојот.

Верувај не ти треба, и јас купив такво шкарт UPS, после година дена неможеше да го снабдува напајњето со струја (500W Coolermaster). Се знае, саглам UPS за 500+W реална снага напајање кошта изнад 8-9000. Некој ден ќе ти текне да си ставиш појака графичка или процесор, па UPS-от ќе го снајде истата судбина ко мојот.

Imam DELUX од оние шо ги дават гратис со куќиште : пишува дека е 450w ама реално нека е 200, да ставам ати 5750 ке ја рани или треба да купувам ново појако :v

Imam DELUX од оние шо ги дават гратис со куќиште : пишува дека е 450w ама реално нека е 200, да ставам ати 5750 ке ја рани или треба да купувам ново појако :v

Јас ати 3870 кладов и цркна овај шо кажвит :P

100 wati samo procesorot i ramot ti trosat se razbira +/- 10-20 wati, a graficka ispod 100 wati otprilika nema taka da sam presmetaj si kolku jako napojuvanje ti treba ti trebaat. Za da se rabereme polesno od ako imas PC od LGA775 pa navaka ponovite 1156 soket ti treba najmalku 300 wati (real power) ako imas i graficka na toa znaci najmalku 450 wati (real power), ako overklokuvas togas nad 550 wati (real power) napojuvanje

Ново, ново, ново појако! Исклучиво да е марка Spire/Chieftec/Coolermaster (тоа само може да се најде во нашава кутра државичка, инаку има и многу други квалитетни марки)

Вака сеа планирам за замискиов распуст да тркнам со татко ми до Бугарија па дај напраете ми некоја конфигурација пошо глеав на нет се дупло поефтини цените + има сто пути боље избор.. фала однапред :)

Вака сеа планирам за замискиов распуст да тркнам со татко ми до Бугарија па дај напраете ми некоја конфигурација пошо глеав на нет се дупло поефтини цените + има сто пути боље избор.. фала однапред :)
kade gledase na net be druze kolku se cenite vo bugarija aj pusti eden link da vidime sto ima na tamosniot pazar

dobar li e diskov za storage: 2 TB 32MB, SATA, 5400 F3 EcoGreen , HD203WI

Таман.

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=487

ми треба брз хард диск не ми е битно дали е тивок или бучен,вреди ли овој за парите 3800 ден е во Вортекс ? и за овие пари дали има подобар избор ? поздрав

Овој е ѕверотиња, ама ако веќе зимаш 750, земи 1TB.
За 3500-3600 најди го негде Samsung F3 1TB

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=487

ми треба брз хард диск не ми е битно дали е тивок или бучен,вреди ли овој за парите 3800 ден е во Вортекс ? и за овие пари дали има подобар избор ? поздрав

Моеш и солид стејт драјв да го земеш како опција, побрзо чудо од тоа на пазаров тешко дека ќе најдеш.

Моеш и солид стејт драјв да го земеш како опција, побрзо чудо од тоа на пазаров тешко дека ќе најдеш.

Кажи му ја цената и гига бајтите...

Кажи му ја цената и гига бајтите...

Па сеа види, колку пари толку музика. Ама му доаѓа негде 120 гига = 120х2.5 у евра
Ама затоа било кој виндоус се подига за помалку од 10 секунди, за линкус да не праиме муабет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom