Psyside
Nocturnal
- Член од
- 30 јануари 2009
- Мислења
- 18.743
- Поени од реакции
- 18.492
А он каo кажа дека е за гејминг?Лаптоп не е за гејминг (освен ако тој под гејминг не подразбира CS,DotA и Counquer).
А он каo кажа дека е за гејминг?Лаптоп не е за гејминг (освен ако тој под гејминг не подразбира CS,DotA и Counquer).
Затоа што се тиња, т.е. ако подолго време се под лоад (играње на пример 5/6 часа) ефикасноста на искористување опаѓа од теоретски максимални 80% на искористеност и варира/паѓа до 50/60% кога ова се случува компонентите во компјутерот страдаат и може да ти изгори нешто! вариациите се смрт, за хардверот...Добро, не паничете, desktop ќе зема.
Зошто GX серијава од Cooler Master е толку поефтина од Silent Pro или Real Power?
Од кај ти е ова?Затоа што се тиња, т.е. ако подолго време се под лоад (играње на пример 5/6 часа) ефикасноста на искористување опаѓа од теоретски максимални 80% на искористеност и варира/паѓа до 50/60% кога ова се случува компонентите во компјутерот страдаат и може да ти изгори нешто! вариациите се смрт, за хардверот...
Заборави ја GX серијата, само Silent Pro, а најдобро Modular.
Од ривјуа и искуства на корисници, од логика и од искуство, на комшија со напајања од пониска класа.Од кај ти е ова?
Psyside ova ke mora da go potkrepis malce so 2-3 sajta , ne drzi voda , po moja logika gx e poeftino poso ne e modularno i ima 12 cm fan (ne e bas silent)Затоа што се тиња, т.е. ако подолго време се под лоад (играње на пример 5/6 часа) ефикасноста на искористување опаѓа од теоретски максимални 80% на искористеност и варира/паѓа до 50/60% кога ова се случува компонентите во компјутерот страдаат и може да ти изгори нешто! вариациите се смрт, за хардверот...
Заборави ја GX серијата, само Silent Pro, а најдобро Modular.
Ме мрзи да барам/копирам линкови, кој верува ок кој не нека си купи и ќе се увери самPsyside ova ke mora da go potkrepis malce so 2-3 sajta , ne drzi voda , po moja logika gx e poeftino poso ne e modularno i ima 12 cm fan (ne e bas silent)
Чифтек!!Гледам GX серијата напојувања од CM се со цената негде колку Chieftec.
Што мислите кое е подобро да се земе во тој случај ?
Samsung ML-1640?Дали кај нас може да се најде добар ласерски печатач за до 5-6000 денари? Ако има - каков и каде? Ми треба за печатење на поголем број страници, а притоа да не одам секој втор ден по мастило. Не мора да принта во боја.