Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Оф, више аман со тија гејмерски лаптопи (гејмерски my ***)
:tapp:

он топик: како што можеш убеди го, нека прочепка малку, нека не зима скапи лаптопи за гејминг. А што ќе "гејма" на лаптоп? :)
нека го види ова: што и прави десктоп 5850 на GTX480M:

http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-480m-w880cu-avadirect,2679-11.html

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Добро, не паничете, desktop ќе зема. :)

Зошто GX серијава од Cooler Master е толку поефтина од Silent Pro или Real Power?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Добро, не паничете, desktop ќе зема. :)

Зошто GX серијава од Cooler Master е толку поефтина од Silent Pro или Real Power?
Затоа што се тиња, т.е. ако подолго време се под лоад (играње на пример 5/6 часа) ефикасноста на искористување опаѓа од теоретски максимални 80% на искористеност и варира/паѓа до 50/60% кога ова се случува компонентите во компјутерот страдаат и може да ти изгори нешто! вариациите се смрт, за хардверот...

Заборави ја GX серијата, само Silent Pro, а најдобро Modular.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Да, модулар и рил пауер се најбољи. И дај кажи ја конфигурацијата на пријателот:)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Затоа што се тиња, т.е. ако подолго време се под лоад (играње на пример 5/6 часа) ефикасноста на искористување опаѓа од теоретски максимални 80% на искористеност и варира/паѓа до 50/60% кога ова се случува компонентите во компјутерот страдаат и може да ти изгори нешто! вариациите се смрт, за хардверот...

Од кај ти е ова?

Член од
27 март 2010
Мислења
249
Поени од реакции
15

Psyside ova ke mora da go potkrepis malce so 2-3 sajta , ne drzi voda , po moja logika gx e poeftino poso ne e modularno i ima 12 cm fan (ne e bas silent)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Psyside ova ke mora da go potkrepis malce so 2-3 sajta , ne drzi voda , po moja logika gx e poeftino poso ne e modularno i ima 12 cm fan (ne e bas silent)
Ме мрзи да барам/копирам линкови, кој верува ок кој не нека си купи и ќе се увери сам :)

За Џабе ли е 2 до 3 пати поефтино што мислиш ти?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Гледам GX серијата напојувања од CM се со цената негде колку Chieftec.

Што мислите кое е подобро да се земе во тој случај ?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Јас пак од што имам читкано, GX се представени како солидни напојувања. Класа под Silent-M, ама соодветно поевтини.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Па и јас мислам дека GX не се чкарт напојувања, цената не им е воопшто ниска, баш ќе побарам ривјуа деновиве...

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Дали кај нас може да се најде добар ласерски печатач за до 5-6000 денари? Ако има - каков и каде? Ми треба за печатење на поголем број страници, а притоа да не одам секој втор ден по мастило. Не мора да принта во боја.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Дали кај нас може да се најде добар ласерски печатач за до 5-6000 денари? Ако има - каков и каде? Ми треба за печатење на поголем број страници, а притоа да не одам секој втор ден по мастило. Не мора да принта во боја.
Samsung ML-1640?

Kajgana Shop

На врв Bottom