зашто???што ке се деси во октомври/ноември??? ке паднат цените или?600 евра за куќиште? Доста солиден компјутер се склапа со тие пари. Ама не купувај сега компјутер, почекај до октомври.
зашто???што ке се деси во октомври/ноември??? ке паднат цените или?
Да и DX11 графички и Windows 7. А постарата генерација на делови ке кошта многу поевтино:smir:Core i5 и P55.
Кај нас мислам уште ги нема. А и не заборавај дека за нив треба да си купиш и компатибилен ЛЦД монитор.Каде можам да најдам Nvidia's 3D Vision goggles? Ги гледав, многу се закон..такозвано 3Д Гејминг ворлд.
Тој ЛЦД монитор е сличен со овие што ги користиме? Мислам, дали се слични во цена, изглед. Најбитно е цената, има ли драстични зголемувања во цената на овие монитори?Кај нас мислам уште ги нема. А и не заборавај дека за нив треба да си купиш и компатибилен ЛЦД монитор.
Абе тоа се понови модели од производителите, со лепенка дека ги поддржуваат наочарите, појма немам што им е различно во однос на останатите монитори. За цена не би требало да се поскапи, ама кај нас сеуште ги нема.Тој ЛЦД монитор е сличен со овие што ги користиме? Мислам, дали се слични во цена, изглед. Најбитно е цената, има ли драстични зголемувања во цената на овие монитори?
Ако го фатат на царина, ќе си плати колку му одговара на цариникотСигурно е дискутирано 1000 пати на ова тема, ама јас пак да си прашам - сакам да порачам лап-топ преку еден пријател од Америка. Ќе идат тој за некоја недела, па да ми го донесит. Дали и колку се плаќат царина и дали се исплаќат да купам од таму? Поздрав:helou:
Епа сега плус што имаат криза таму, се е многу поевтино. Имам другари моментално што се низ Америка, ме прашуваат за некои лаптопи или компјутерски делови или плеери или нешто слично од технологија, колку пари е кај нас... и излезе дека се е таму (некогаш) поевтино за некои 1000-2000 ден.За поевтино може да земе нешто доооста поевтино него кај нас да начека. Јас кога го земав мојот лаптоп ми нудеа прилично доста пари тука за да го продадам, може скоро дупло, а графичката ја земав (кога излезе 9800gtx+ фабрички оверклокувана од EVGA) во Америка ја платив 210 долари, а кај нас после некое време ја донесоа и тоа само Сет имаа (друг производител и не беше фабрички оверклокувана) и беше 17000 и нешто денари... + викам може да начека некоја добра зделка зошто често ги има во Америка тие, али точно е и тоа со гаранцијата, ако ти се заебе ќе мораш да се замараш и да замараш луѓе да го праќаш таму па да чекаш да ти го средуваат, па после да замараш луѓе пак да ти го вратат... Што знам мене се супер ми се погоди и полно работи земам од таму и ќе продолжам да порачувам, еве баш сега си земав WD TV HD Media player за 100 долари и работи перфектно
Еве ова што го земав Western Digital TV HD Media Player го платив 100 долари а кај нас е 8000 денари, што е скоро дупло : )Епа сега плус што имаат криза таму, се е многу поевтино. Имам другари моментално што се низ Америка, ме прашуваат за некои лаптопи или компјутерски делови или плеери или нешто слично од технологија, колку пари е кај нас... и излезе дека се е таму (некогаш) поевтино за некои 1000-2000 ден.