Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
600 евра за куќиште? Доста солиден компјутер се склапа со тие пари. Ама не купувај сега компјутер, почекај до октомври.

С

Спенсер

Гостин
600 евра за куќиште? Доста солиден компјутер се склапа со тие пари. Ама не купувај сега компјутер, почекај до октомври.
зашто???што ке се деси во октомври/ноември??? ке паднат цените или?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Каде можам да најдам Nvidia's 3D Vision goggles? Ги гледав, многу се закон..такозвано 3Д Гејминг ворлд.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Каде можам да најдам Nvidia's 3D Vision goggles? Ги гледав, многу се закон..такозвано 3Д Гејминг ворлд.
Кај нас мислам уште ги нема. А и не заборавај дека за нив треба да си купиш и компатибилен ЛЦД монитор.

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Сигурно е дискутирано 1000 пати на ова тема, ама јас пак да си прашам - сакам да порачам лап-топ преку еден пријател од Америка. Ќе идат тој за некоја недела, па да ми го донесит. Дали и колку се плаќат царина и дали се исплаќат да купам од таму? Поздрав:helou:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Кај нас мислам уште ги нема. А и не заборавај дека за нив треба да си купиш и компатибилен ЛЦД монитор.
Тој ЛЦД монитор е сличен со овие што ги користиме? Мислам, дали се слични во цена, изглед. Најбитно е цената, има ли драстични зголемувања во цената на овие монитори?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Тој ЛЦД монитор е сличен со овие што ги користиме? Мислам, дали се слични во цена, изглед. Најбитно е цената, има ли драстични зголемувања во цената на овие монитори?
Абе тоа се понови модели од производителите, со лепенка дека ги поддржуваат наочарите, појма немам што им е различно во однос на останатите монитори. За цена не би требало да се поскапи, ама кај нас сеуште ги нема.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сигурно е дискутирано 1000 пати на ова тема, ама јас пак да си прашам - сакам да порачам лап-топ преку еден пријател од Америка. Ќе идат тој за некоја недела, па да ми го донесит. Дали и колку се плаќат царина и дали се исплаќат да купам од таму? Поздрав:helou:
Ако го фатат на царина, ќе си плати колку му одговара на цариникот :)

Инаку не се исплати нешто многу, зашто истите цени се и тука со минимална разлика од околу 50 евра.

Член од
23 март 2009
Мислења
728
Поени од реакции
560
плус тука имаш гаранција,и можеш да и досаѓаш колку сакаш.а во америка....тешко.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
За поевтино може да земе нешто доооста поевтино него кај нас да начека. Јас кога го земав мојот лаптоп ми нудеа прилично доста пари тука за да го продадам, може скоро дупло, а графичката ја земав (кога излезе 9800gtx+ фабрички оверклокувана од EVGA) во Америка ја платив 210 долари, а кај нас после некое време ја донесоа и тоа само Сет имаа (друг производител и не беше фабрички оверклокувана) и беше 17000 и нешто денари... + викам може да начека некоја добра зделка зошто често ги има во Америка тие, али точно е и тоа со гаранцијата, ако ти се заебе ќе мораш да се замараш и да замараш луѓе да го праќаш таму па да чекаш да ти го средуваат, па после да замараш луѓе пак да ти го вратат... Што знам мене се супер ми се погоди и полно работи земам од таму и ќе продолжам да порачувам, еве баш сега си земав WD TV HD Media player за 100 долари и работи перфектно :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
За поевтино може да земе нешто доооста поевтино него кај нас да начека. Јас кога го земав мојот лаптоп ми нудеа прилично доста пари тука за да го продадам, може скоро дупло, а графичката ја земав (кога излезе 9800gtx+ фабрички оверклокувана од EVGA) во Америка ја платив 210 долари, а кај нас после некое време ја донесоа и тоа само Сет имаа (друг производител и не беше фабрички оверклокувана) и беше 17000 и нешто денари... + викам може да начека некоја добра зделка зошто често ги има во Америка тие, али точно е и тоа со гаранцијата, ако ти се заебе ќе мораш да се замараш и да замараш луѓе да го праќаш таму па да чекаш да ти го средуваат, па после да замараш луѓе пак да ти го вратат... Што знам мене се супер ми се погоди и полно работи земам од таму и ќе продолжам да порачувам, еве баш сега си земав WD TV HD Media player за 100 долари и работи перфектно :)
Епа сега плус што имаат криза таму, се е многу поевтино. Имам другари моментално што се низ Америка, ме прашуваат за некои лаптопи или компјутерски делови или плеери или нешто слично од технологија, колку пари е кај нас... и излезе дека се е таму (некогаш) поевтино за некои 1000-2000 ден.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Епа сега плус што имаат криза таму, се е многу поевтино. Имам другари моментално што се низ Америка, ме прашуваат за некои лаптопи или компјутерски делови или плеери или нешто слично од технологија, колку пари е кај нас... и излезе дека се е таму (некогаш) поевтино за некои 1000-2000 ден.
Еве ова што го земав Western Digital TV HD Media Player го платив 100 долари а кај нас е 8000 денари, што е скоро дупло : )

ps Стави се на мсн нешто! : )))

Член од
10 септември 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
hmmm mn interesna rabota e jas sum student i kolku tolku se razbiram dosta od kom..koa go zemav komot pred krizata svetska grafickata moja g force 9600 GT 512 mb ddr3 bese so podolga i plus dodatok na samata graficka za crpenje na struja na kuletor od toj del so bese ppojaka za 20-30% od ovie verzii sea na istiot tip graficka toj del go nema pazete se so zimate...proferete na net testiranost izdrzlivosost angazirajte se malku

Kajgana Shop

На врв Bottom