Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
hmmm mn interesna rabota e jas sum student i kolku tolku se razbiram dosta od kom..koa go zemav komot pred krizata svetska grafickata moja g force 9600 GT 512 mb ddr3 bese so podolga i plus dodatok na samata graficka za crpenje na struja na kuletor od toj del so bese ppojaka za 20-30% od ovie verzii sea na istiot tip graficka toj del go nema pazete se so zimate...proferete na net testiranost izdrzlivosost angazirajte se malku
Нема никаква разлика во перформанси, само помалце струја трошат и помалце греат.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Каде можам да најдам Nvidia's 3D Vision goggles? Ги гледав, многу се закон..такозвано 3Д Гејминг ворлд.
Дали си свенсен колку моќ ти треба за да играш игри на тој начин?
најмалце 3 пати посилна конфигурација од оваа што ја имаш сега.

Луѓе на странските форуми со 3x GTX285 не можат да добијат течен гејмплеј премногу рисорси бара 3д гејмингот.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Дали си свенсен колку моќ ти треба за да играш игри на тој начин?
најмалце 3 пати посилна конфигурација од оваа што ја имаш сега.

Луѓе на странските форуми со 3x GTX285 не можат да добијат течен гејмплеј премногу рисорси бара 3д гејмингот.
Ако луѓе со 3x GTX285 неможат да добијат течен гејмплеј, тогаш баш ме интересира што профит ќе направат произведувачиве на овие наочари, и каква им е таа логика?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ако луѓе со 3x GTX285 неможат да добијат течен гејмплеј, тогаш баш ме интересира што профит ќе направат произведувачиве на овие наочари, и каква им е таа логика?
Па пред се зависи која игра ја играш но сепак можда претерав малце се игра но не е течен гемплејот има статеринг и нагла промена на фремовите дроп на перформанси и слично.Да речеме да играш игра без 3д опрема ке имаш пример 90 фрема со 3д опрема околу 50.

Премногу рисорси бара тој начин на играње.Уживањето и ентузијазмот ги тера луѓето да купуваат таква опрема иако сеуште не е оптимизирана доволно.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
3D cvikerite kako prvo ne se nameneti za igranje igrici, tuku se za animatori koga pravat 3D filmovi pa da mozat da go gledaat stereoskopskiot rezultat.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Некој совет за звучна за лаптоп? Ми треба за продукција на музика, главно работа во FL Studio.

На мерка ми е Creative Sound Blaster X-Fi Notebook. Некоја друга сугестија?

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Некој совет за звучна за лаптоп? Ми треба за продукција на музика, главно работа во FL Studio.

На мерка ми е Creative Sound Blaster X-Fi Notebook. Некоја друга сугестија?
No, no.

Ти треба екстерен audio interface како ова:

USB:

E-MU 0404 13.303 ДЕН

M-Audio Fast Track Pro 11.097 ДЕН

Firewire:

18.250 ДЕН Focusrite Saffire LE (Ваква има Marcus Schossow)

M-Audio Firewire 410 15.362 ДЕН

Нормално по порачка преку интернет ќе ти се околу 30-50 % поефтини.

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Ми требит совет за купвење на лап топ. Вака сеа, бруцош сум сеа на електро и пошо ке ми требит лап топ, а не сум при некој кој знае колку пари па ме интересират каков лап топ со какви конфигурации би ми бркал работа а истовремено и најефтино да поминам.

На ксиа сум запишан и ко шо гледам компјутерот ке ми требит да ми бркат работа околу C, C++...и понатака по нешо од овие Java, JavaScript, CGI, динамички HTML, и C#.

Сеа некој кој е покомпетентен ако мојт да ми кажит кои се оптималните конфигурации на ком со кој можам да работам со овие програмски јазици со цел поефтино да поминам ко ке купвам лап топ.
Фала:smir:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ми требит совет за купвење на лап топ. Вака сеа, бруцош сум сеа на електро и пошо ке ми требит лап топ, а не сум при некој кој знае колку пари па ме интересират каков лап топ со какви конфигурации би ми бркал работа а истовремено и најефтино да поминам.

На ксиа сум запишан и ко шо гледам компјутерот ке ми требит да ми бркат работа околу C, C++...и понатака по нешо од овие Java, JavaScript, CGI, динамички HTML, и C#.

Сеа некој кој е покомпетентен ако мојт да ми кажит кои се оптималните конфигурации на ком со кој можам да работам со овие програмски јазици со цел поефтино да поминам ко ке купвам лап топ.
Фала:smir:
Најпросто, гледај процесорот да е некој Intel Core2Duo, и да има лаптопот барем 2GB DDR2 RAM меморија. Гледај овие 2 работи да ги има а за друго ќе си се определиш по цените.

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Најпросто, гледај процесорот да е некој Intel Core2Duo, и да има лаптопот барем 2GB DDR2 RAM меморија. Гледај овие 2 работи да ги има а за друго ќе си се определиш по цените.
Значит не ми е потребна кој знае каква конфигурација за да ми бркат работа така?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
На електро си, не ти треба наша помош за да се одлучиш за лаптоп. А ако ти треба, подхитно да се испишеш:pos2:

Шала на страна, глеј да најдеш нешто од новата K50 серија на Asus. Гром се, особено AMD верзијата со 780G и HD4550. А не се скапи.

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
На електро си, не ти треба наша помош за да се одлучиш за лаптоп. А ако ти треба, подхитно да се испишеш:pos2:

Шала на страна, глеј да најдеш нешто од новата K50 серија на Asus. Гром се, особено AMD верзијата со 780G и HD4550. А не се скапи.
Шо врска имат то бре? Ако сум на електро запишан то не значит дека требит да имам познавање од тоа за сите програмски јазици шо конфиг. барет, а и башка не сум на чисто програмирање така да... како и да е фала на инфото :D:D

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Шо врска имат то бре? Ако сум на електро запишан то не значит дека требит да имам познавање од тоа за сите програмски јазици шо конфиг. барет, а и башка не сум на чисто програмирање така да... како и да е фала на инфото :D:D
Војникот знае да го расклопи и исчисти својот пиштол, исто така знае со кој пиштол или пушка на која далечина се пука. Ама на војникот работата не му е да произведува пиштоли, туку да убива луѓе.

Како програмер (или било што друго на електро) за тебе компјутерот представува алат за работа, исто како пиштолот за војникот. Иако можеби никогаш нема да имаш потреба да ја допреш внатрешноста на еден компјутер, корисно е да научиш како да си го создадеш и одржаваш својот алат за работа.

Им забранувам на сите членови да ти даваат совети за нов компјутер, научи се сам, ке ти биде од корист. Ако не, трк на правен или филолошки!

Член од
26 април 2008
Мислења
154
Поени од реакции
5
Војникот знае да го расклопи и исчисти својот пиштол, исто така знае со кој пиштол или пушка на која далечина се пука. Ама на војникот работата не му е да произведува пиштоли, туку да убива луѓе.

Како програмер (или било што друго на електро) за тебе компјутерот представува алат за работа, исто како пиштолот за војникот. Иако можеби никогаш нема да имаш потреба да ја допреш внатрешноста на еден компјутер, корисно е да научиш како да си го создадеш и одржаваш својот алат за работа.

Им забранувам на сите членови да ти даваат совети за нов компјутер, научи се сам, ке ти биде од корист. Ако не, трк на правен или филолошки!
taka taka

Kajgana Shop

На врв Bottom