Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Може некој од вас знае...:smir:

Каде може да се најде 120x120x38mm вентилатор во Скопје, значи се работи за нестандардна димензија (индустриски тип на вентилатор), вообичаено се 120x120x25mm...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Може некој од вас знае...:smir:

Каде може да се најде 120x120x38mm вентилатор во Скопје, значи се работи за нестандардна димензија (индустриски тип на вентилатор), вообичаено се 120x120x25mm...
Не гледам тука ништо невообичаено, единствено вентилаторот ке биде 1.3 сантиметри потенок. Не сакаш да има луфта или? За нешто специфично е?

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Не гледам тука ништо невообичаено, единствено вентилаторот ке биде 1.3 сантиметри потенок. Не сакаш да има луфта или? За нешто специфично е?
Па не мора да биде 120x120x38, може да биде и стандарден....
Ми треба фен со проток (~50-60 CFM) и голем статички притисок (3mmH20 или повеќе), а ваквите спецификации обично имаат фенови со 120x120x38 димензија....
Значи може да биде и стандарден 120x120x25mm, но со горенаведените спецификации.

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
За колку пари можам да продадам половен АДСЛ модем за интернет. користен 2 години?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Ај кажете добар DVD/RW-DL, за не многу пари да зеам.
Совет некој за која марка и така

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Што и да земеш, ќе работи. Само некои се побучни, некои потивки.
Јас моментално имам LG, и не сум многу задоволен, а пред LG-то имав еден Samsung, од него уште понезадоволен сум. И двата се бучни. Малку потивки се NEC, но само малку.

Инаку, за нajквалитетни снимачи се сметаат Plextor, и Lite-On. Ама со такви досега немам работено.

А за тоа што чекаш толку долго не мора да е проблем до уредот. Можно е лош да е самиот ДВД диск, можеби изгребан, извалкан, или главата на уредот е извалкана. А можно е и софтверски да е проблемот (спајвер, вирус, проблем со драјверот - PIO Mode наместо DMA)

Член од
26 април 2008
Мислења
154
Поени од реакции
5
Ми треба фен со проток (~50-60 CFM) и голем статички притисок (3mmH20 или повеќе), а ваквите спецификации обично имаат фенови со 120x120x38 димензија....
Значи може да биде и стандарден 120x120x25mm, но со горенаведените спецификации.
vo mebius spire 75 cfm

Член од
14 јули 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Sakam da ja kupam, ne moze da ja najdam.Nekoj da znae od kade moze da se kupi ili poraca.
GA-MA770-UD3
Odnapred blagodaram!

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Купив маус Logitech LS1 од Нико и после недела-две некаде користење рипаше фрејмови и воопшто не е згодно ни за работа, а уште помалце за играње и зошто ми дадоа 2 години гаранција со него го однесов кај нив на сервис. Еднаш ми пишаа да дојдам да го земам и кога се вратив ми рекоа дека немал проблеми се бил во ред, им реков малце подолго да го проверат ќе видат дека прави проблеми и отидов денес да го земам и ми рекоа дека да стварно правел проблеми и дека ми даваат нов. Доаѓам дома и гледам дека кутаја била веќе отворена, али ај си викам го тестирале, го вадам маусот гледам нема ни тие што се едни лепенки за кога е нов и гледам дека е испрљан малце доле, го приклучив на компјутер и пак истите проблеми ми ги прави... Дебилите ми го вратија ИСТИОТ (мојот дефектен маус што ми го продадоа) само во кутија со нови книгички и ЦД. Никогаш не сум видел волку лоша, МИЗЕРНА и подмолна техничка поддршка од било која фирма до сега. НИКОГАШ во живот нема да купам ништо од кај нив повеќе. Ако некој размислува да купи нешто од кај нив прочитајте ова што го пишав и размислете пак дали би купиле. Еве моево не е некој голем трошок колку го платив околу 1400 денари, замислете да ве заебаваат вака за нешто многу поскапо што е.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Види во Сет, некој од поскапите Coolermaster вентилатори.

За колку пари можам да продадам половен АДСЛ модем за интернет. користен 2 години?
0 денари.

Ај кажете добар DVD/RW-DL, за не многу пари да зеам.
Совет некој за која марка и така
Pioneer, Asus(клон на Pioneer од иста фабрика), Samsung.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Купив маус Logitech LS1 од Нико и после недела-две некаде користење рипаше фрејмови и воопшто не е згодно ни за работа, а уште помалце за играње и зошто ми дадоа 2 години гаранција со него го однесов кај нив на сервис. Еднаш ми пишаа да дојдам да го земам и кога се вратив ми рекоа дека немал проблеми се бил во ред, им реков малце подолго да го проверат ќе видат дека прави проблеми и отидов денес да го земам и ми рекоа дека да стварно правел проблеми и дека ми даваат нов. Доаѓам дома и гледам дека кутаја била веќе отворена, али ај си викам го тестирале, го вадам маусот гледам нема ни тие што се едни лепенки за кога е нов и гледам дека е испрљан малце доле, го приклучив на компјутер и пак истите проблеми ми ги прави... Дебилите ми го вратија ИСТИОТ (мојот дефектен маус што ми го продадоа) само во кутија со нови книгички и ЦД. Никогаш не сум видел волку лоша, МИЗЕРНА и подмолна техничка поддршка од било која фирма до сега. НИКОГАШ во живот нема да купам ништо од кај нив повеќе. Ако некој размислува да купи нешто од кај нив прочитајте ова што го пишав и размислете пак дали би купиле. Еве моево не е некој голем трошок колку го платив околу 1400 денари, замислете да ве заебаваат вака за нешто многу поскапо што е.
За тоа лајно си дал 1400 ден?

Купи си A4Tech X7 Laser XL-750L, за 800-900 ден. корне маусот. Јас го користам неколку месеци, презадоволен сум.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кај го има кај нас?
Во Anhoch и во сите помали такви збутани продавнички за РС делови.
Ама гледај баш да е оваа верзија, другите се ОПРИЧКИ, ова е ЛАСЕР, да не те заебат.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Хм, малку сум аут во однос на тоа за колку пари може да се купи солиден PC. За месец-два планирам да се подновам па ме интересира - дали за 600 eu да речеме, може да се купи добра машина (сите компоненти освен мониторот и периферијата). Компјутерот да биде добар за игри од новава генерација. Дали цената е ок?

Kajgana Shop

На врв Bottom