Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Да! ама на календарот на Маите! И на 31-ви декември годинава се ближи крајот!......ама на грегоријанскиот календар за 2010-та година!Значи сепак се ближи крајот?
Да! ама на календарот на Маите! И на 31-ви декември годинава се ближи крајот!......ама на грегоријанскиот календар за 2010-та година!Значи сепак се ближи крајот?
Да ама на грегоријанскиот ќе има и 2011,2012 и тако даље ама на тој од Маите "топки".А и што се замараме кога ние не сме Маи да го ебамДа! ама на календарот на Маите! И на 31-ви декември годинава се ближи крајот!......ама на грегоријанскиот календар за 2010-та година!
Како што грегоријанскиот има месеци, така календарот на Маите има циклуси...не ми текнува називот како беа! Кога завршува еден циклус, започнува нов. Така да кога ќе завршат сите циклуси, календарот почнува одново! Како што кај грегоријанскиот после завршувањето на сите 12 месеци, календарот почнува пак одпочеток.Да ама на грегоријанскиот ќе има и 2011,2012 и тако даље ама на тој од Маите "топки".А и што се замараме кога ние не сме Маи да го ебам
Е сега ми олесна. - шала:smir:Како што грегоријанскиот има месеци, така календарот на Маите има циклуси...не ми текнува називот како беа! Кога завршува еден циклус, започнува нов. Така да кога ќе завршат сите циклуси, календарот почнува одново! Како што кај грегоријанскиот после завршувањето на сите 12 месеци, календарот почнува пак одпочеток.
Може и поминат е, ако календарот на Маите завршил пораноЗначи сепак се ближи крајот?
Точно, само за активирање на некои непознати луѓе со докторски титули, како во случајов.Почекав неколку дена да објават и некои така... не толку третолигаши, како и да е, веста е само и само за публицитет.
апокалипто само го преведил линкот шо го постирав кој беше на насловна на YahooХахах како ги зимате здраво за готово овие третолигашки македонски сајтови.
Apokalipto само го превзеде од некои кои го превеле а ова стандарно како на форум - очекувано е да се коментира.апокалипто само го преведил линкот шо го постирав кој беше на насловна на Yahoo
Apokalipto само го превзеде од некои кои го превеле а ова стандарно како на форум - очекувано е да се коментира.
сител
Sure we will, живи биле па виделиWe shall see about that.
Па мора ли да значи ако започне календарот одново дека треба да има крај на светот и катаклизми , разни чуда? :costumed2Како што грегоријанскиот има месеци, така календарот на Маите има циклуси...не ми текнува називот како беа! Кога завршува еден циклус, започнува нов. Така да кога ќе завршат сите циклуси, календарот почнува одново! Како што кај грегоријанскиот после завршувањето на сите 12 месеци, календарот почнува пак одпочеток.