21.12.2012 (read only)

Статус
Затворена за нови мислења.
Календарот им завршува ама нема причина зошто завриш таму. Може не завршил, толку напишале ај ако напишале до 2025 и тогаш е крајот.

Има многу настани кои укажуваат на 2012 година ќе се случи нешто а не крајот. Како и да е во вселената имаме барем 1-2ца космонаути ако не тие ќе преживеат (со надеж дека се од различен пол па да бидат новите Адам и Ева).

Maite bile golemi naucnici i mnogu ja koristele matematikata.Tie uste togas znaele deka postojat planetite i cesto pati ja predvuiduvale idninata spored dzvezdite.Sigurno videle nesto loso sto gi sprecilo da go dovrsat kalendarot.Jas mislam deka kalendarot sodrzi nekakvi informacii.PORAKI.

Maite bile golemi naucnici i mnogu ja koristele matematikata.Tie uste togas znaele deka postojat planetite i cesto pati ja predvuiduvale idninata spored dzvezdite.Sigurno videle nesto loso sto gi sprecilo da go dovrsat kalendarot.Jas mislam deka kalendarot sodrzi nekakvi informacii.PORAKI. со математика не се гледаат планети.а иднина може да предвидиш ако си бил во иднината па си се вратил назад.

lOl:d NE REKOV DEKA SO MATEMATIKA GLEDALE PLANETI.i OD KADE ZNAEME MOZEBI BILE VO IDNINATA.HHH.Bi ti preporacal da pobaras nekade,bilo google ili kniga.ne sum siguren no mislam deka predvidele oti traektorijata na planetite ke se izmesti.I za toa ne treba da si bil vo idninata.Sakam da ti kazam deka samo matematicki mozes da presmetas koga i kako i na koja polozba ke se naoga nekoja planeta.Ne ti treba vremenska masina.

траекториите на планетите не се елипси туку спирали (како оние кај колите на амортизер) и цел сончев систем се движи со негде 250 km/s у однос на некој замислен референтен координатен систем.

траекториите на планетите не се елипси туку спирали (како оние кај колите на амортизер) и цел сончев систем се движи со негде 250 km/s у однос на некој замислен референтен координатен систем.

точно ... можеби елипсовидни спирали ... но не и само елипси ...
и се движи .. точно :toe:

точно ... можеби елипсовидни спирали ... но не и само елипси ...
и се движи .. точно :toe:

celata galaksija rotira , do kade moze se gleda......i jatoto galaksii rotira, no ne veruvam deka nekoj na planetava uspael barem za sega da ja odredi barem vo mislite :) oskata na GOLEMATA rotacija...
inaku najverojatno posle 2012 ke dojde 2013, drugo i ne e mozno, koga Klingtoncite se imaat najaveno za 2017, a tie ne praat smetka bez krcmar..kako sto e poznato..:)

Многу кажувања , многу полемики...
Јас се обидов да ја најдам поврзаноста на Нибиру со Библијата, доколку се согласиме дека со доаѓање на Планетата x ќе се случат драстични промени на земјата:

Исаија 13.5
Од далечен крај, од границите на небото доаѓаат тие, Господ и оружјата на Неговиот гнев, за да ја погубат целата земја.

Откровение 6.12-15
......., и се збидна голем земјотрес; и сонцето поцрне како вреќа од кострет, а целата месечина стана како крв, 13 и небесните ѕвезди паднаа на земјата, како што смоквата ги стресува своите незрели плодови, кога ќе ја затресе силен ветер;
14 и небото се истрга како книга што се свиткува; и сите гори и сите острови се поместија од своите места.

Numerology
In numerology every number has a corresponding letter associated with it.
The date 12-21-12 reads as, A-B-B-A-A-B. When you consider that the Hebrew language is read from right to left, this date would read BA ABBA.
The Hebrew translation for BA ABBA is "Father comes / is coming"

НАСА-предвиђа да ће Сунце и обрнуто сопствени магнетни полови током 2012, као резултат постизања краја текуће 11-годишњи циклус пега. Неки верују да ће ово појачају ефекти успорења магнетног поља на Земљи, као и штетних наелектрисаних честица Проклет од сунца би лакше продиру атмосферу земље.

The Vatican holds very closely to the Prophecy of St. Malachy. This Medieval Monk had detailed visions of 112 Popes until Doomsday, also known as The Biblical Apocalypse. The current Pope, Benedict XVI is the 111th named Pope, only one Pope remains.

Повољан година 2012 назначено у календару Дугог бројања осветљава чињеницу да Прецессионал кретање Зимски солстициј Сунца ће постепено довести своју позицију у складу са самом центру наше галаксије. За Маје, ово је као последњи потез поноћи Дочек Нове године, само у 2012 Нова година је Нова Година Галактичка 26.000 соларних година. Галактичка сат ће бити на нулту тачку и нови Прецессионал Циклус ће почети.

Што сте запнале со нибиру??Рекоа дека таква планета не постои...

lej pa nikoj nemoze da kaze koa ke bide kraj na svetot... osven ako ne ste bile tamu.. so ne veruvam... zatoa relax.. kako i da e... koa ke bide kraj na svetot KE BIDE INTERESNO:vozbud:

мислам дека нема да има крај на светот,и длабоко сум уверен во тоа.си имам причина да верувам дека е така,а за ова со маите како што рече FallenHipaspist никаде не пишува дека ке биде крај на светот.Едноставно лугето престанале да бројат понатаму затоа што почнува нов циклус и најверојатно не знаеле.Тоа што ке се случи тогаш е порамнување на сите планети во сончевиот системТ21.12.2012 и ништо повеке.поздрав

ме интересира само ако може некој да ми подобјасни малце за тие димензии шо се спомнуваат како може да влезеш од една во друга димензија,какви се тие и уствари шпо претставуваат тој дел ич не го разбрав :toe:

Само едно појаснување не е крај на календарот на 21 12 2012 туку на 28 11 2011.
Така да не ве фати неспремни.

ме интересира само ако може некој да ми подобјасни малце за тие димензии шо се спомнуваат како може да влезеш од една во друга димензија,какви се тие и уствари шпо претставуваат тој дел ич не го разбрав :toe:
Може ке ги гледаме ако ни се активира 70% од преостанатата DNK
што у моментов не ја користиме.Сега за сега сме во 4D.

luge 2012 svarno ke bide mnoogu resavacka za balkanot noo i za svetot moze da se dojde do goolemi promeni no ne se smee da se zbori za toa lugeto ke gubat nades posle zatoo cuteteeee

Само едно појаснување не е крај на календарот на 21 12 2012 туку на 28 11 2011.
Така да не ве фати неспремни.

Може ке ги гледаме ако ни се активира 70% од преостанатата DNK
што у моментов не ја користиме.Сега за сега сме во 4D.

Сигурен си дека сме во д4?
Јаз знам дека сме во д3.
Као демек ширина, висина и длабочина, а се претпоставува дека во 2012 ќе влеземе во д4 што е временска.

А шо е со другава дата? 28.11.2011?
Ај малце објасни.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom