21.12.2012 (read only)

Статус
Затворена за нови мислења.
Занети, ќе можеш ли во иднина да бидеш поразбирлив и да постираш на кирилица?

Гледајте го видево на линков а патем и текстот прочитајте го:

http://www.ufo-blogger.com/2009/07/physicist-nassim-harameinnibiru-has.html

Убаво кажува за поминот на телото и молкот од страна на НАСА и сите останати.
Човеков е еден од најголемите умови и логичари (физичар е). Има видеа на гугл од него од предавања и да видите како добар дел од фактите на сегашната физика паѓаат во вода. Избркан од конвенција за физика кога рекол дека во секоја галаксија има црна дупка, што се покажало точно по некое време. Колку пред остатокот физичари е со теориите.
Вреди да се види видеово а и она од него на гугл кое трае 4 часа :)

Незнам дали ќе биде крај на светот или не, важно знам дека ништо не е вечно и се има крај. Досега според многуе предвидување светот требаше одамна да го снема

Поточно 1999година..

Кога бев мал читав една книга на српски јазик..Книгата имаше наслов..1999 биче крај света..Нострадамус така рекол..И што се случи ништоооо..

А што ќе се случи со нас, луѓето? Како ќе не снема? Ќе се ипечеме од сонцето? Ќе заспиеме и нема да се разбудиме? Ќе има невреме и ќе умреме? Баш ме интересира како ќе не снема?! :toe:

А што ќе се случи со нас, луѓето? Како ќе не снема? Ќе се ипечеме од сонцето? Ќе заспиеме и нема да се разбудиме? Ќе има невреме и ќе умреме? Баш ме интересира како ќе не снема?! :toe:

Тоа се филизовски прашања на кој неможеш да им дадеш конкретен одговор .

Ахам.....ок, фала на вашиот конкретен одговор :wink: Позззз...........

ke dojde do golemi klimatski promeni vozduhot ke se zapali zemjata ke probadne okenite ke izlezat od svoite mesta site ovie raboti sto sega pomalku se slucuvat togas se ke se sluco od ednas i vo golemi razmeri

Ќе не снема ама не во 2012 туку за едно 100-200 години кога ќе се истрошат сите ресурси на земјата и ќе умреме за јадење(освен ако не се појави канибализам, ама и тој не може да трае вечно:)).

Никој ништо не знае,само теори се редат ..

Незнам дали ќе биде крај на светот или не, важно знам дека ништо не е вечно и се има крај. Досега според многуе предвидување светот требаше одамна да го снема
Баш обратно се е вечно и ништо нема крај (во еден или во друг облик).
Поради една проста причина-времето е илузија.

Хмм...не знам што ќе се случи во 2012, нити се трудам да откријам, а и не верувам дека некој знае што ќе се случи за толку години...само Господ го знајт то. Еден е животов живејте си го како сакате и не туку се плашете со вакви приказни и бабини деветтини...

СИТЕ СМЕ МУТАТНТИ

Секој од нас има најмалку 100 нови мутации во својата ДНК, се тврди во истражувањето објавено во стручниот магазин Current Biology.
090903053.jpg
Научниците се обидуваат да дојдат до точни податоци колкава е стапката на мутирање во последните 70 години, но ниту еден од нив досега не успеал да добие прецизни податоци.

dna460x276.jpg
При утврдувањето на мутациите експертите користат со најнова технологија, а откритието сметаат дека би можело да помогне при лечење на разни болести, но и при следењето на нашата еволуција.

Еден од основачите на модерната генетика J. B. S. Haldane во 1935 година проулчувал група мажи кои боледувале од хемофилија. Тој тогаш претпоставил дека секој од нас има околу 150 нови мутации.

Новата технологија им помага на научниците да добијат подиректни и поверодостојни податоци. Така со анализа на илјада гени од двајца Кинези, истражувачите заклучиле дека тие се далечни роднини, односно дека имаат заеднички предок кој бил роден 1805-та година.

Барајќи ги разликите меѓу двајцата испитаници, научниците заклучиле дека секој од нив развива 100 до 200 нови мутации.

На оваа тема читав предходно дека нашата дна ќе биде репрограмирана од центарот на универзумот.
ПА ева ја промената

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom