21.12.2012 (read only)

Статус
Затворена за нови мислења.

energichen

EOTL
Член од
19 септември 2007
Мислења
519
Поени од реакции
75
Site od gorenavedeni promeni se pojavija vo tekot na izminatite dve dekadi!

Soncevata heliosfera e magnetno pole vo oblik na kapka koja se rastegnuva do prostor nadvor od na{iot Solaren Sistem. Opaskata na “kapkata” pokazuva kon sprotivnata nasoka od koja nasiot Solaren Sistem patuva ?!?

So drugi zborovi, heliosferata lici kako opaska na kometa. Ovaa plasma energy vo 1990 bese 4 - 40 astromical units dlaboka (astronomska edinica e rastojanie od Zemjata do Sonceto koe iznesuva 93 Milioni milji.) Denes heliosferata poseduva sloj od energetska plazma so dlabocina od celi 100 astronomski edinici. Ova enormno zgolemuvawe seuste ceka na objasnuvanje od zapadnata nauka.

Neodamna NASA objavi podatok za zgolemenost na brzinata vo dvizenjeto na solarnite cesticki za celi 400 %. Ova se dovolni naucni dokazi (izvorot doagja od razni strani no najveke od Siberian Department na Ruskata Akademija na Nauki) deka nasiot Solaren Sistem minuva niz drasticni promeni vo poslednite dve dekadi, a neobicnata aktivnost rapidno raste od den na den.

Se postavuva prasanjeto, zosto NASA gi ignorira ovie fakti koi sigurno i se poznati i namerno ja drzi javnosta nesvesna za ovie nastani?

Poentata na seto ova gorenavedeno e toa deka na utroto na 21 Dekemvri 2012 lugjeto treba da organiziraat specijalni grupni meditacii (vo zavisnost od lokalnoto vreme na sekoja zemja) na tocni lokacii na zemjinata povrsina kako Great Piramid, Stonehenge, Pueblo Bonito, novopronajdenite piramidi vo Bosna, Observatorijata Kokino (Kumanovsko) vo Makedonija itn. Celta na ovie meditacii e akumulacijata na pozitivna psihicka energija koja uste poveke ke ja zasili energijata koja sto ke bide oslobodena od glavniot a voedno i najmozen spiritualen underground centar poznat kako Sambala. Osven toa }e imame i pomos od nasite prijateli od zvezdite cija cel e mir, harmonija i prosperitet vo ovoj del od Galaksijata, i koi tajno sproveduvaat novi prepravki vo nasata DNK za da staneme sposobni da ja izdrzime globalnata promena vo 2012.

citaj poveke tuka i tuka.
 
Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Шо се чудиш, не е ништо ново дека Сончевиот систем се движи.
Се наоѓаме во Сончев ситем кој се наоѓа во ГАЛАКСИЈАТА Млечен Пат, не во Сончев систем кој се наоѓа во Млечен Пат кој претставува сончев систем. :uvo: :jaj: :toe: :tapp: :nesvest: :nenene: Мислев кога видов во еден пост дека ти е грешка, ама кога видов и во уште еден очигледно е дека не ти е јасно, или пак не си прочитал што има напишано кога си пастирал тука.
 

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
И јас стојам зад ова мислење, но сепак и оваа теза остава простор за сомнеж и размислување.. Малку е чудно тоа што на древните Маи, кои важат за еден од најмудрите народи кои постоеле, календарот да им завршува баш на овој датум..Сигурно не е причината во тоа дека не можеле да одат натаму со пресметките или сл. Се додека нема издржани научни докази за тоа што е причината што на 21.12.2012 завршува најпрецизниот календар на светот, не треба толку буквално да се сфаќаат текстовите на лаици како нас што ги наоѓаме на интернет..
Drevnite Maji tra la la la la Drn Mrn Vrn Prn Grn Kurac Palac bile Pametni i napredni da mi se fatat mene drevnite maji tie sozdale eden kalendar spored dvizenjeto na zemjata i zvezdite i znaele dobro kako da gi merat zvezdite i dalecinite so nekakov vid na prosta matematika i sega bile napredni.

Ako bile napredni ne ke gi pogubea Belcite ako bea napredni barem ke znaeja kako da naprabvat mec od Zelezo a ne od kamen, koga vidoa mec od zelezo se zacudija tie samo so kamenja i drvja vojuva klosarite.

Kakvi napredni bre toa vreme bilo vreem na ropstvoto izgradile piramidi so grbot na lugeto macele luge i koga imal solarna eklipsa mislele deka e KRAJ SVETA tie li bile napredni, ako bile napredni ke pruzea malku optpor i ke im se sprotistavija na belite no tie mislea bogovi se sto idat od planini sto se dvizat ( BRODOVITE), sega vo Aerika ima samo 6 Milioni Maji a togas imalo bajagi ali sami gi ubivale lugeto klosarite bile tpi zatoa, i podnesuvale covecki zrtvi posto imalo susa i niv gfi smetas napreden narod abe kako ne im se sprotistavija na Belcite ako bile epten jaki taka kako sto vikas ti ili bile Filmosan narod i ziveele vo nekojsi film Kraj na svetot ednostavno maite bile zneseni so ideata Kraj na Svetot i so vremeto.

Jas na ova ne i veruvam ednostavno poradi Majite.
 
Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Ако направиле календар со проста математика ги прави уште попаметни. Во едноставноста е успехот....
Повеќе ги ценам народите тогаш отколку сега.
Кога се од тоа време ќе се разоткире и објасни тогаш сме поинтелигентна цивилизација... а се додека имаме енигми за некои работи и многу теории кои ги објасниваат значи дека ништо не е докажано.
Ако на прост народ не можеме да му откриеме што му се сакало во главчето тогаш каква цивилизација сме ние..?!
 
Член од
29 септември 2007
Мислења
245
Поени од реакции
17
Ајде малце да фатиме подруг пристап. Да го следиме текот на парите како се движат во светот.

На пример ако се очекува вакво нешто тогаш да бараме битни проекти кои се планирани да завршат 1-2 или повеке години после 2012.

Зборувам за проекти кои тежат многу пари и кои се во директна надлежност на САД или оние за кои претпоставуваме дека знаат за фамозната 2012.

Ако има такви проекти тогаш не би било логично да се фрлаат пари за неважни работи наместо на припрема за дочек на 2012.

Инаку размислувам на неколку прашања:

Зашто златото отсекогаш е ценето од сите цивилизации кога има многу помали практични употребни каректеристики како бакар, бронза, железо и челик. Од каде дошла таа потреба да се цени и бара злато во сите периоди на човековата историја?

Зошто цената на храната во последните години нагло се зголемува?
За ова морам да ви кажам дека растот на цените е предизвикан од квантитативен недостаток на храна а не од раст на цена на нафта или други енергенси кои влегуват како инпут во производство на храна. Имено на светските берзи има недоволни количества на храна а од друга страна производството на храна не е намалено туку се движи во нормални интервали. Каде е таа храна што ја нема на пазарот?

Бил Гејтс гради центар за замрзнување и складирање на семиња (банка на семенски материјал) во кои се собира генетски материјал од сите видови растенија што постојат на земјата? Зашто Гејтс би фрлал пари за таква банка?

Дали е можно необичното време на земјата да биде предизвикана од зголемена емисија на соларна енергија од сонцето?
http://www.informationweek.com/news/mobility/showArticle.jhtml?articleID=205600814

Зашто се јавува зачестена геолошка активност (земјотреси, вулкани) во последно време. Се активираат многу стари вулкани и има се почесто потреси од 7+ степени. Дали течното јадро на Земјата се менува и ако да тогаш што е причината за тоа?

Ајде да размислиме па да ги споделиме мислењата.

Поздрав
 
Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Прочитајте ги Откровенијата во Библијата и ќе го прочитате истото, само кажано пред 2 000 години.
 

energichen

EOTL
Член од
19 септември 2007
Мислења
519
Поени од реакции
75
Шо се чудиш, не е ништо ново дека Сончевиот систем се движи.
Се наоѓаме во Сончев ситем кој се наоѓа во ГАЛАКСИЈАТА Млечен Пат, не во Сончев систем кој се наоѓа во Млечен Пат кој претставува сончев систем. :uvo: :jaj: :toe: :tapp: :nesvest: :nenene: Мислев кога видов во еден пост дека ти е грешка, ама кога видов и во уште еден очигледно е дека не ти е јасно, или пак не си прочитал што има напишано кога си пастирал тука.
 

energichen

EOTL
Член од
19 септември 2007
Мислења
519
Поени од реакции
75
A new infra red digital survey of the entire sky was made in 2003. Teams from the universities of Virginia and Massachusetts used a supercomputer to sort through half a billion stars to create a -- NEW STAR MAP showing our Solar System (yellow circle) to be at the exact nexus crossroads where two galaxies are actually joining.


celiot tekst tuka
 

energichen

EOTL
Член од
19 септември 2007
Мислења
519
Поени од реакции
75
We of the overarching Sagittarius Dwarf Elliptical Galaxy have finally come down next to, and even with the massively powerful spiral armed equatorial plane of the Milky Way Galaxy.
In our movement through space, our Earth has now fully begun to respond to the more powerful galactic energies and electro-gravitational bias of the massive Milky Way. We have reached the higher energy equatorial disc region of the massive spiral arm. We have now been "adopted" by a new system, a stronger and more powerful system, and we can expect changes on almost every level of energy. Whatever these changes are, they are all part of the natural birth, death, rebirth and transformation of the cosmos. As our knowledge of the universe grows, we cannot but understand how much we do not understand. Such is life.

tuka
 

energichen

EOTL
Член од
19 септември 2007
Мислења
519
Поени од реакции
75
Sto ke ni se sluci vo 2012:

What will it be like when this happens to us? Perhaps the most dramatic evidence of what we can expect in 2012 comes from the most unlikely place -- ancient petroglyphs! Ancient rock carvings from around the globe, created during the last solar "zap" 14,950 years ago, seem to illustrate a spectacular event that happened when the Earth was last hit by extremely high radiation. This is a little difficult to explain, but I'll try.
poveke tuka
 
Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
energichen ептен ме замисли....
ги разгледав линковите ама касно е да ги читам...
интересна работа... хмммм :)
 

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Господ е голем
Изглеа сакаше да каже некоја кратка реченица,и да изглеа мудро,нешо у стилот на "Сепак се врти".
И колку само неуспешно.:pos:
 
Член од
29 септември 2007
Мислења
245
Поени од реакции
17
Секој нека си го толкува како сака.

Не сакав да кажам ништо кратко и фраерски туку дека никој не знае точно што ке се деси.

Ако не разбравте од овој топик дека има многу реални начини да бидеме уништени онда прочитајте го повторно од ново.

Исто ке разберете дека во опишаните системи има многу работи за кои не се знае ништо и дека можеби некоја минорна сила која е занемарена во системот може да направи најразличен пресврт на настаните.

Дали имате идеа за какви системи се зборува овде? Ние незнаеме какво ке биде утре времето во Скопје а збориме за предвидување на неспоредливо огромен систем.

Дури и да се случат вакви настани дали мислите дека некој ке преживее комбинација на супер потреси, цунами, космичка радијација, нуклеарна зима, променет магнетизам со сите реперкусии на метаболичките процеси во сите повекеклеточни организми. Каде можеш да го избегнеш ова? На некоја друга планета? Ке се закопаш во бункер?

Знаеш ли што значи рихтер 10? значи цели планини се движат и се менува топологијата. нема структура надземна или подземна што ке издржи...

Затоа велам дека Господ е голем. Треба да се има надеж и верба. Прашајте ги научниците дали имаат верба.

Поздрав
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom