Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Корисник на Call & Surf Comfort + сум. Веќе три дена по ред, отприлика накај 5 саат попладне, рутерот не може да се синхронизира, и цело време се рестартира. Имам Thompson ST780, попознат како "црн speedtouch". Откако ќе поминат 40-50 минути, се синхронизира пак. Се логирам да видам што се случува со рутерот, и... ете:

2010-09-05_2051.png

И кога одам да видам што по ѓаволите се случува со VOIP-от:

2010-09-05_2050.png

Има некој поим до што може да е проблемот?

Купив БитДефендер антивирус пред неколку дена и кога му направив скен ми најде таму 12 тројанци. Од нив 11 ми избриша а тој едниот нејќе. Ништо. Ни во карантин не можам да го ставам. Се вика lsass.exe со л. Веќе компјутерот почна да ми кочи и тоа највише се чуствува кога пишувам. Морам да пишувам многу споро. Само да напоменам, имам 2 GB рам. Некој да помогне. Ве молам. Фала.

Купив БитДефендер антивирус пред неколку дена и кога му направив скен ми најде таму 12 тројанци. Од нив 11 ми избриша а тој едниот нејќе. Ништо. Ни во карантин не можам да го ставам. Се вика lsass.exe со л. Веќе компјутерот почна да ми кочи и тоа највише се чуствува кога пишувам. Морам да пишувам многу споро. Само да напоменам, имам 2 GB рам. Некој да помогне. Ве молам. Фала.

Бујрум линкче

Го симнав ова и ми бара да го регистрирам за да може да ги тргне тие што ги најде. Само 15 може да ти тргне сега. Симнав една програма. SpyHunter. Ми го најде истиот вирус но бара да се купи да можеш да бришеш.

Го симнав ова и ми бара да го регистрирам за да може да ги тргне тие што ги најде. Само 15 може да ти тргне сега. Симнав една програма. SpyHunter. Ми го најде истиот вирус но бара да се купи да можеш да бришеш.

Среди го со ова

Фала, но више најдов една програма Auslogics Registry Cleaner. Не знам од каде го најдов но сепак фала. Се чуствува разлика. Не ми прави веќе грешки при пишувањето. Пред да го избришам вирусот, кога ќе напишев нешто, зборот се појавуваше по 3 секунди. Но сега лета. Фала.

и јас имам БитДефендер ав решението е едноставно ако ви е лиценциран тогаш оди на страница www.BitDefender.com и направи си свои акаунт и логирај се и таму имаш секакви ремовери за секакви вируси и штеточини
и ќе ви дадат пошо си лиценциран;) ааа да прочитав и глеам дека си решил проблемот;)

Што е проблемов во Мозилата што на сред "срколање" сецка, кочи, при пишување доцни со прикажување на зборовите, се гаси и сл...? Некој апдејт треба да направам или...?

Што е проблемов во Мозилата што на сред "срколање" сецка, кочи, при пишување доцни со прикажување на зборовите, се гаси и сл...? Некој апдејт треба да направам или...?
Ако користиш Виндовс ОС бриши секакви пребарувачки срања од видот на мозила, Опера, гоогл хром..., Еве јас вејќе не користам ништо освен И.Е. Не знам зошто да се оптеретуваат компј. со дупли програми кои имале незнам ма какви и да се + опции.

Ако користиш Виндовс ОС бриши секакви пребарувачки срања од видот на мозила, Опера, гоогл хром..., Еве јас вејќе не користам ништо освен И.Е. Не знам зошто да се оптеретуваат компј. со дупли програми кои имале незнам ма какви и да се + опции.

Ако сакаше да бидеш ироничен - успеа, но ако сакаше навистина да му дадеш совет, подобро немој ... Зошто ти на пример не користиш Wordpad или Notepad туку имаш инсталирано и MS Office, или Paint наместо Photoshop ... или пак незнам дали знаеш но можеш да сурфаш и со Windows 3.11 for Workgroups наместо со оној кој сега го користиш.

Power ... не верувам дека проблемот е до Mozilla туку до некои позадински процеси кои ти го оптоваруваат процесорот ... види во процеси што е активно, зачисти вируси и сл.

Power ... не верувам дека проблемот е до Mozilla туку до некои позадински процеси кои ти го оптоваруваат процесорот ... види во процеси што е активно, зачисти вируси и сл.
Ќе пробам, фала. Ова нервира ептен, веќе 2-3 дена. Кочи интернет, споро отвара страници, кочи при отварање мозила...ќе го џитнам од 5-ти спрат :)

Ќе пробам, фала. Ова нервира ептен, веќе 2-3 дена. Кочи интернет, споро отвара страници, кочи при отварање мозила...ќе го џитнам од 5-ти спрат :)

Само на Firefox ти прави вака?

Пробај избриши ја комплетно со Revo Uninstaller, па симни ја најновата верзија и инсталирај ја.

И од кога ти прави вака? Си инсталирал нешто од тогаш до сега што би можело да те зеза?

Имам WRT54G2 linksys рутер.
Од кабловската имам брзина од 8мбпс но преку рутерот е премногу слаб, нема ни 1мбпс.
Како да го решам проблемов ?

Jojo];3782320 напиша:
Имам WRT54G2 linksys рутер.
Од кабловската имам брзина од 8мбпс но преку рутерот е премногу слаб, нема ни 1мбпс.
Како да го решам проблемов ?

Ќе ја баталиш кабловската :pos2:

здраво ми треба помош дали некој знае како во училиште да отклучам некој страници користиме edubuntu

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom