Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Троши... На истиот начин работат и торентите... се превзема фајлот од компјутерите на тие што сидуват, самошто во овој случај е преку „виртуелен компјутер„.

Се што ти оди од компјутер на интернет, се тоа е Upload.
Се што оди од интернет на компјутер, се тоа е Download.

Ти фајлот што ќе го закачиш (upload) на www.isendr.com, нормално, троши upload.

ОК ФАЛА :smir:

Менував хард диск на компјутерот и сега кога одново инсталирав ХП,неможам да направам никаква конекција.
Користам Arris Tm602b и ми немаат дадено никакво име и пасворд,туку треба да се активира со цд.Ама кога го ставам цд-то нема ништо...

Менував хард диск на компјутерот и сега кога одново инсталирав ХП,неможам да направам никаква конекција.
Користам Arris Tm602b и ми немаат дадено никакво име и пасворд,туку треба да се активира со цд.Ама кога го ставам цд-то нема ништо...

Ај пробај објасни СЕ КОМПЛЕТ: Што те мачи, како, што сакаш, што имаш, што користиш, што немаш, каков интернет.......

“Прашањево“ е пичку матер...

Ај пробај објасни СЕ КОМПЛЕТ: Што те мачи, како, што сакаш, што имаш, што користиш, што немаш, каков интернет.......

“Прашањево“ е пичку матер...
Средено,драјвери немав инсталирано.

Како да спречам од одредени меил адреси да ми стигаат пораки ? Меилот ми е на yahoo и иако сум ги означила како спамови секојдневно ме бомбардираат со еден куп пораки . Ви благодарам.

Троши... На истиот начин работат и торентите... се превзема фајлот од компјутерите на тие што сидуват, самошто во овој случај е преку „виртуелен компјутер„.

P2P архитектура клиентот е во исто време и сервер без централизиран сервер.

Се што ти оди од компјутер на интернет, се тоа е Upload.
Се што оди од интернет на компјутер, се тоа е Download.

Ти фајлот што ќе го закачиш (upload) на www.isendr.com, нормално, троши upload.

Или со други зборови од страна на сервер, upload-от на корисникот е download на серверот a download-от на корисникот е upload на серверот.

Иам фрки со една нет страна, interfans.org, од чиста мира прекина да ми ја отвара, мислев до нив дека е бидејќи имаа некои пролеми, али еве у моментов, ко што гледам, кај сите ја отвара низ нетов освен кај мене ( ова трае 2 недели ).
Прашуем и контакти на мсн-ов, немаат никаков проблем.
Мене ми го јавуе оној стандард проблем, кога неам нет :

Времето за врската истече

На серверот на www.interfans.org му треба премногу време за да одговори.

* Можеби местото е привремено недостапно или зафатено. Обидете се повторно
по неколку секунди.

* Ако не можете да вчитате никакви страници, проверете ја мрежната врска
на Вашиот компјутер.
* Ако Вашиот компјутер или мрежа се заштитени со огнен
ѕид или посредник, проверете дали Firefox има дозвола да пристапи на Интернет.
Нит сум чачкал нешто у Control Panel, нит сум имал ваков проблем порано, странава ми се отвараше без проблем повеќе од година дена, сега наеднаш ми се деси ова .... чаре некое ?

Иам фрки со една нет страна, interfans.org, од чиста мира прекина да ми ја отвара, мислев до нив дека е бидејќи имаа некои пролеми, али еве у моментов, ко што гледам, кај сите ја отвара низ нетов освен кај мене ( ова трае 2 недели ).
Прашуем и контакти на мсн-ов, немаат никаков проблем.
Мене ми го јавуе оној стандард проблем, кога неам нет :

Нит сум чачкал нешто у Control Panel, нит сум имал ваков проблем порано, странава ми се отвараше без проблем повеќе од година дена, сега наеднаш ми се деси ова .... чаре некое ?

Оди со прокси

како можам да поврзам 1 десктоп и 1 лаптоп
користам интернет на cabletel со моторола модем,
и на двата има xp ос
дали треба да им се јавам бидејќи ип адресата е статичка....
thx :toe:

п.с ( видов негде во оваа тема објаснување пробав да го најдам но ... .) :)

Ок, тера вака али поспоро, може некако да се среди овој проблем и нормално да си терам во иднина или јок ? Мада, несватливо ми е како се издеси ова. :)

како можам да поврзам 1 десктоп и 1 лаптоп
користам интернет на cabletel со моторола модем,
и на двата има xp ос
дали треба да им се јавам бидејќи ип адресата е статичка....
thx :toe:

п.с ( видов негде во оваа тема објаснување пробав да го најдам но ... .) :)

Поврзи ги двата компјутери мрежно независно од интернетот, пример со мрежен кабел и на оној компјутер на кој ти е конекцијата со интернет дај и share this connection. Најдобро ти е конекцијата со интернет да ја ставиш на десктопот, па да ги поврзеш со wireless врска (купи си wireless USB стик за декстопот 500 денари е) шерувај ја интернет конекцијата на десктопот и толку, решен проблем.

Епа ти мавнале бан на сервер. Влагај преку прокси.

Статички адреси на end devices, хостови избегнувајте ради повеќе причини. Е сега ако си на кабелски немаш решение.

Како да поврзам 2 лаптопови преку wireless, на едниот сум поврзан на нет на другиот не сум а сакам и на тој да имам кога ке бидат поврзан?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom