Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки помош. Имам лаптоп хп пробук 4510с и сеа неможам никако да го конектирам на интернет. Имам телекабел интернет и свич и го делам интернетот на 2 компјутери. И кога сакам да го поврзам овој другиот лаптоп не ми дава нет. Не е проблемот до драјверите или до оперативниот систем пошто го пробав и на W7 и на линукс. Ни таму ни таму не дава интернет. А интернетот на останатите 2 комп. си функционираат одлично. Нешто проблеми со моторолата на телекабел .... лимитирана е да доделува до 2 адреси ? (пошто читав дека тој модем има вградено рутер и може да генерира до 5 адреси)

Дечки помош. Имам лаптоп хп пробук 4510с и сеа неможам никако да го конектирам на интернет. Имам телекабел интернет и свич и го делам интернетот на 2 компјутери. И кога сакам да го поврзам овој другиот лаптоп не ми дава нет. Не е проблемот до драјверите или до оперативниот систем пошто го пробав и на W7 и на линукс. Ни таму ни таму не дава интернет. А интернетот на останатите 2 комп. си функционираат одлично. Нешто проблеми со моторолата на телекабел .... лимитирана е да доделува до 2 адреси ? (пошто читав дека тој модем има вградено рутер и може да генерира до 5 адреси)

Јави се во Телекабел и кажи им да ти го ресетираат модемот.После ќе се среди

Windows live mailot mi bese haknat i passwordot sequirty prasanjeto i altarnate mail mi bea smeneti? dali ima nacin da si go vratam slusam ima contact do microsoft so toj trebalo da napises mnogu verifikacii pa da ti se vrati? mu se ima na nekj ova sluceno i dali zane nekoj contact do microsoft
ITNO

Windows live mailot mi bese haknat i passwordot sequirty prasanjeto i altarnate mail mi bea smeneti? dali ima nacin da si go vratam slusam ima contact do microsoft so toj trebalo da napises mnogu verifikacii pa da ti se vrati? mu se ima na nekj ova sluceno i dali zane nekoj contact do microsoft
ITNO
https://support.live.com/eform.aspx?productKey=wlidvalidation&ct=eformcs&scrx=1

Еве на овој линк пополни колку што можеш повеќе и ако си пополнил точно за 24 часа на мејлот што си го пишал ќе ти стигне да си го смениш пасвордот. Среќно.

Ве молам за помош.
Ми снемува интернет на околу 1 минута(рандом време од 1 до 5 минути)постојано.
Користам Max ADSL со мoдем DSL-360R.И вака долго време,се пробав ама не иде,никако да го направам.Некои совети/решенија?

Овие модеми после отприлика 1 година се расипуваат поради нерешеното греење. Ако можеш, стави му одозгора некое вентилаторче, од PC напојување ќе заврши работа или пак алуминиумски решеткаст ладилник. Ако тоа не успее, побарај им од Телеком друг тип на модем или модем/рутер.

Од вчера наваму, 60000000 пути го ресетирав рутерот и модемот, со надеж дека ќе се оправи. Ќе поработи неколку саати додека да го исклучам компјутерот и после пак нема интернет. Најмногу што ме нервира е што сеа не ми дава да се приклучам на конекцијата On net што ми е, т.е. ако се приклучам на таа онда нема интернет на Network и обратно. Го ресетирам нон стоп, а изгледа до овие Он шит е, пошто 4 човека ми потврдија дека немаат интернет. Има некој проблеми слични од вчера? Прашував и на информации за бројот пошто сум го заборавил, ми кажаа дека Он.нет ги откажале сите броеви.

Овие модеми после отприлика 1 година се расипуваат поради нерешеното греење. Ако можеш, стави му одозгора некое вентилаторче, од PC напојување ќе заврши работа или пак алуминиумски решеткаст ладилник. Ако тоа не успее, побарај им од Телеком друг тип на модем или модем/рутер.

Абе мене стариот модем не ми работеше,па купив нов и за два три дена пак почна проблемот,снемувам нет на секоја минута по 2пати.Значи сигурно за 2-3 дена неможе да се појави тој проблем.

Дан знае некој како се проверува остварен сообраќај на Call&Surf пакет, зошто незгодно ми е да работам на ќоро :)

Како да ги приклучам компјутерите во мрежа преку новите рутери speedport од Call & Surf пакетите на Т-Номе.Пробав само со лан кабел без никакви подесувања на двата компјутери имам интернет ама не можам да префрлам шерувани фајлови или да играм игри на мрежа.Пробав со Set up a small home or office network wirzard пак не бива.Кажувајте чаре(се паботи за десктоп и лаптоп комп.).:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom