Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
WRT Liksys. Првиот лаптоп е поврзан ко што треба на првата лозинка. Овој лаптоп со wireless usb lan adapter е поврзан преку втората лозинка. Во status пишува:

Connection:
Status: Connected
Duration: 00:06:00
Speed: 11.0 Mbps
Signal Stenght: Good

Activity:
Sent: 70
Received: 0

Во support:

Address Type: Automatic Private Address
IP Address: пишува
Subnet Mask: исто така
Default Gateway: празно е.

Да се надополнам. Наместо автоматски, ги напишав мануелно IP адресата, subnet mask и default gateway. Сеуште нема ништо подобрување.

И сето ова погоре го пишав оти не работи printscreen копчето. :)

А зашто имаш 2 лозинки?

Стај се со првата лозинка, со таа што е од првиот лаптопот.

Сакам нешто да прашам

Сега се регистрирав на замунда и не ми побара кредитна картичка,но дали се плаќа??

Сакам нешто да прашам

Сега се регистрирав на замунда и не ми побара кредитна картичка,но дали се плаќа??

... не? :)
Зошто мислиш дека се плаќа за пристап до торент сајтови (VIP е скроз друго)?

... не? :)
Зошто мислиш дека се плаќа за пристап до торент сајтови (VIP е скроз друго)?
Па незнам,можеби оти симињаш бесплатно се или нешто друго,како на мега аплоад

Како да ја направам замунда на англиски??

Пред 2 месеци купив бежичен рутер модел Wireless-G Broadband Router(WRT54G2) со цел да направам бежична мрежа преку која интернетот од ПС да го користам и на лаптопот. Пробав некако сам да го средам тоа но не успеав, викнав човек од НИКО исто така неможеше да го среди. Инсталацијата е ОК , се до последниот чекор кога треба да одбереш каков интернет користиш. Има три понудени опции, но која и да ја одбереш од нив , пишува дека не користиш интернет (дека не добива никаков сигнал).
Ги користам интернет услугите на Cabletel и дали треба нивна помош или пак до рутерот е ?

АКО Е НЕКОЈ ЗНАЕ ДА ГО РЕШИ ПРОБЛЕМОТ , НЕКА ПИШЕ ПО ПМ ЗАШТО ЖИВЦИ ИЗГУБИВ ! :toe:

Пред 2 месеци купив бежичен рутер модел Wireless-G Broadband Router(WRT54G2) со цел да направам бежична мрежа преку која интернетот од ПС да го користам и на лаптопот. Пробав некако сам да го средам тоа но не успеав, викнав човек од НИКО исто така неможеше да го среди. Инсталацијата е ОК , се до последниот чекор кога треба да одбереш каков интернет користиш. Има три понудени опции, но која и да ја одбереш од нив , пишува дека не користиш интернет (дека не добива никаков сигнал).
Ги користам интернет услугите на Cabletel и дали треба нивна помош или пак до рутерот е ?

АКО Е НЕКОЈ ЗНАЕ ДА ГО РЕШИ ПРОБЛЕМОТ , НЕКА ПИШЕ ПО ПМ ЗАШТО ЖИВЦИ ИЗГУБИВ ! :toe:

Прво, рутер никогаш не се мести со инсталационо цеде.

Уклучи Internet Explorer или Mozilla Firefox и оди на 192.168.1.1 (или 0.1). Логирај се со root/admin. Во интернет сетинзите стај Automatic DHCP, најди кај има MAC address cloning и стај enable, и стај Clone from PC. Части ме нешто сеа.

Иам проблем со мозила. Коа ќе ја пуштам на секоја можна страна ми дава какод а неам интернет, демек страната не е пронајдена, а со опера и ИЕ е се ОК.
Шо може да е проблем?

Иам проблем со мозила. Коа ќе ја пуштам на секоја можна страна ми дава какод а неам интернет, демек страната не е пронајдена, а со опера и ИЕ е се ОК.
Шо може да е проблем?

Pusti mozilata i idi vo File i vidi da ne ti e stiklirano "Work Offline"

Кога го отварам сајтот www.live.com автоматски ми се отвара некој си сајт www.bing.com и при тоа ми дава да се најавам и сто тоа се случува без проблеми, си ги пишувам кузерот и пасот и ме активира, ама сега проблем е што не можам да си влезам во inbox, нема таков линк:toe:

Кога го отварам сајтот www.live.com автоматски ми се отвара некој си сајт www.bing.com и при тоа ми дава да се најавам и сто тоа се случува без проблеми, си ги пишувам кузерот и пасот и ме активира, ама сега проблем е што не можам да си влезам во inbox, нема таков линк:toe:

Горен-лев агол на www.bing.com - Hotmail..

Вака прашање за некој постручен.

Koга ја уклучувам BackTrack преку VMware Workstation не ми ја чита wlan картата , дали знај некој како да го поправам овој проблем, дали можам да снимам драјвери некако :toe::toe:

А зошто пак сега ми го дава овој проблем:tapp:

Не знам, кај мене си работи hotmail. Може стварно имаат некој проблем.

Вака прашање за некој постручен.

Koга ја уклучувам BackTrack преку VMware Workstation не ми ја чита wlan картата , дали знај некој како да го поправам овој проблем, дали можам да снимам драјвери некако :toe::toe:

Дали ја уклучуваш во BT (клик на иконата во долен десен агол - Connect)? Друго, види дали картицата ти е во листата на поддржани wlan адаптери (ѕирни го Викито).. ако не е, најди некоја што е :)

Пр.: BT4 не ми го препознава вградениот адаптер од лаптопот (некојси Intel бла бла), па користам еден USB адаптер од Linksys.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom