Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
WRT Liksys. Првиот лаптоп е поврзан ко што треба на првата лозинка. Овој лаптоп со wireless usb lan adapter е поврзан преку втората лозинка. Во status пишува:

Connection:
Status: Connected
Duration: 00:06:00
Speed: 11.0 Mbps
Signal Stenght: Good

Activity:
Sent: 70
Received: 0

Во support:

Address Type: Automatic Private Address
IP Address: пишува
Subnet Mask: исто така
Default Gateway: празно е.

Да се надополнам. Наместо автоматски, ги напишав мануелно IP адресата, subnet mask и default gateway. Сеуште нема ништо подобрување.

И сето ова погоре го пишав оти не работи printscreen копчето. :)
А зашто имаш 2 лозинки?

Стај се со првата лозинка, со таа што е од првиот лаптопот.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.345
Поени од реакции
75
Сакам нешто да прашам

Сега се регистрирав на замунда и не ми побара кредитна картичка,но дали се плаќа??

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Сакам нешто да прашам

Сега се регистрирав на замунда и не ми побара кредитна картичка,но дали се плаќа??
... не? :)
Зошто мислиш дека се плаќа за пристап до торент сајтови (VIP е скроз друго)?

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.345
Поени од реакции
75
... не? :)
Зошто мислиш дека се плаќа за пристап до торент сајтови (VIP е скроз друго)?
Па незнам,можеби оти симињаш бесплатно се или нешто друго,како на мега аплоад

Како да ја направам замунда на англиски??

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Најгоре лево, под рекламата, клик на знамето

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Пред 2 месеци купив бежичен рутер модел Wireless-G Broadband Router(WRT54G2) со цел да направам бежична мрежа преку која интернетот од ПС да го користам и на лаптопот. Пробав некако сам да го средам тоа но не успеав, викнав човек од НИКО исто така неможеше да го среди. Инсталацијата е ОК , се до последниот чекор кога треба да одбереш каков интернет користиш. Има три понудени опции, но која и да ја одбереш од нив , пишува дека не користиш интернет (дека не добива никаков сигнал).
Ги користам интернет услугите на Cabletel и дали треба нивна помош или пак до рутерот е ?

АКО Е НЕКОЈ ЗНАЕ ДА ГО РЕШИ ПРОБЛЕМОТ , НЕКА ПИШЕ ПО ПМ ЗАШТО ЖИВЦИ ИЗГУБИВ ! :toe:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Пред 2 месеци купив бежичен рутер модел Wireless-G Broadband Router(WRT54G2) со цел да направам бежична мрежа преку која интернетот од ПС да го користам и на лаптопот. Пробав некако сам да го средам тоа но не успеав, викнав човек од НИКО исто така неможеше да го среди. Инсталацијата е ОК , се до последниот чекор кога треба да одбереш каков интернет користиш. Има три понудени опции, но која и да ја одбереш од нив , пишува дека не користиш интернет (дека не добива никаков сигнал).
Ги користам интернет услугите на Cabletel и дали треба нивна помош или пак до рутерот е ?

АКО Е НЕКОЈ ЗНАЕ ДА ГО РЕШИ ПРОБЛЕМОТ , НЕКА ПИШЕ ПО ПМ ЗАШТО ЖИВЦИ ИЗГУБИВ ! :toe:
Прво, рутер никогаш не се мести со инсталационо цеде.

Уклучи Internet Explorer или Mozilla Firefox и оди на 192.168.1.1 (или 0.1). Логирај се со root/admin. Во интернет сетинзите стај Automatic DHCP, најди кај има MAC address cloning и стај enable, и стај Clone from PC. Части ме нешто сеа.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Иам проблем со мозила. Коа ќе ја пуштам на секоја можна страна ми дава какод а неам интернет, демек страната не е пронајдена, а со опера и ИЕ е се ОК.
Шо може да е проблем?

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Иам проблем со мозила. Коа ќе ја пуштам на секоја можна страна ми дава какод а неам интернет, демек страната не е пронајдена, а со опера и ИЕ е се ОК.
Шо може да е проблем?
Pusti mozilata i idi vo File i vidi da ne ti e stiklirano "Work Offline"

C

cige

Гостин
Кога го отварам сајтот www.live.com автоматски ми се отвара некој си сајт www.bing.com и при тоа ми дава да се најавам и сто тоа се случува без проблеми, си ги пишувам кузерот и пасот и ме активира, ама сега проблем е што не можам да си влезам во inbox, нема таков линк:toe:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Кога го отварам сајтот www.live.com автоматски ми се отвара некој си сајт www.bing.com и при тоа ми дава да се најавам и сто тоа се случува без проблеми, си ги пишувам кузерот и пасот и ме активира, ама сега проблем е што не можам да си влезам во inbox, нема таков линк:toe:
Горен-лев агол на www.bing.com - Hotmail..

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Вака прашање за некој постручен.

Koга ја уклучувам BackTrack преку VMware Workstation не ми ја чита wlan картата , дали знај некој како да го поправам овој проблем, дали можам да снимам драјвери некако :toe::toe:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569

А зошто пак сега ми го дава овој проблем:tapp:
Не знам, кај мене си работи hotmail. Може стварно имаат некој проблем.

Вака прашање за некој постручен.

Koга ја уклучувам BackTrack преку VMware Workstation не ми ја чита wlan картата , дали знај некој како да го поправам овој проблем, дали можам да снимам драјвери некако :toe::toe:
Дали ја уклучуваш во BT (клик на иконата во долен десен агол - Connect)? Друго, види дали картицата ти е во листата на поддржани wlan адаптери (ѕирни го Викито).. ако не е, најди некоја што е :)

Пр.: BT4 не ми го препознава вградениот адаптер од лаптопот (некојси Intel бла бла), па користам еден USB адаптер од Linksys.

Kajgana Shop

На врв Bottom