Како ги имаш поврзано?Imam edno prasanje koe najverojatno e mnogu pati postavuvano ovde. Imam prikluceno dva kompj. vo mreza i sakam da ja delam internet konekcijata megu dvata. Treba bridge da praam ili...Molam za odgovor
Да не ти објаснувам, еве ти од Microsoft.preku mreznite kartici, i dvata se Xp. Inaku interneto e kabelski so toj motorola modemot.
Други јузери можат да се приклучат од твојот РС? Проба од друг компјутер дали те уклучува со твојот јузер?Имам еден проблем. Веќе 4 дена не можам да го вклучам мсн-то со мојата мејл-адреса. Постојано се појавува пораката: We can`t sign you in to windows live messenger. Signing in to windows live messenger failed because the service is temporarily unavaliable. Please try again later.
Ова се случува само кога сакам да вклучам мсн со мојата мејл адреса, а од другите мејл адреси на овој компјутер се вклучува без проблем.
Конекцијата е добра, сменив и лозинка, ама пак не може
Знае некој што може да е проблемот?![]()
Научи се да користиш Google.Aj nekoj nek mi dade link za da slegnam noviot msn terav nemozeh da najdam
Wow друже, јас кога имав 100тка пинг на Телекабел бев среќен!Metono1[mkd];3002164 напиша:Значи имам интернет од Телекабел, и го делам со рутер (Linksys). Пред некој ден додека се уште не делев нет, на стариот ПЦ немав лаг никаде, а сега кога влегувам на некоја игра нон стоп 100 пинг, не се спушта пониско. Гледам на другиот ПЦ, мерам преку спидтест 24 пинг, а на стариот 147 пинг. Па до што ќе е проблемот?
Za zal toa ne e mozno vo CableTel. Sepak fala mislam deka najdov@ Nikola24:Најпрост нашин за делење на нет преку модем на телекабел / моби / роби итн ти е да приклучиш еден комп на USB , а другиот на мрежен кабел .
.
A кој рутер?Ми треба помош. На рутерот конфигурирано е да два компјутери користат wireless, имам две различни лозинки.
На едниот лаптоп е се во ред, тој е тој што има вградено wireless во него и си се поврзува супер и функционира исто така.
На вториот лаптоп му ставив wireless usb lan adapter SWEEX, се поврза на мрежата, ја напишав лозинката, сигналот е одличен, ама интернетот не функционира. 12 минути е конектирано, под Sent, во Packets, пишува 79, а во Received е само 0.
Одам на Support, во Address Type пишува Automatic Private Address, во IP Address има бројки, Subnet Mask исто така. Default Gateway нема ништо, се мислам до овде да не е проблемот нешто.
Пробувам со repair па ми испаѓа: The folowing speps of the repair operatin failed: Renewing the IP address.
Некое чаре?
WRT Liksys. Првиот лаптоп е поврзан ко што треба на првата лозинка. Овој лаптоп со wireless usb lan adapter е поврзан преку втората лозинка. Во status пишува:A кој рутер?
Нема потреба да се мести ништо, само пушташ Wireless од рутерот, си ставаш pass и толку е.