Фан Клуб: Манчестер Сити

Член од
3 август 2009
Мислења
417
Поени од реакции
56
Шо е серење по Сити? Вистината дека има најјаки поединци, но тоа се уште не е тим? Па таа е вистината. Мојата екипа е најјака во моето мало, во то сум сигурен.
Никој не рече дека Тевез имал слаба сезона, јас во ниеден момент воопшто и не го коментирам Тевез. Но ако ја споредувам неговата со сезоната на Дрогба, ако Дрогба имал добра сезона, Тевез имал слаба. Ако таа на Тевез била блескава ко што е кажано претходно, тогаш за таа на Дрогба мора да измислиме повисок степен на компарација од суперлатив.

Околу Роман Абрамович и Челзи, барем италијанските клубови се сите со „патрони“ и не треба да јадат гомна. Или оти тоа е одамна и „патроните“ се италијански за нив нема гајле? Особено гомна не треба да јадат јувенташите пошто Јувантус е станат светска спортска брука. И се уште е, и ќе биди некое време. Малку Раниери го врати духот, но тоа се уште е една просечна екипа со најдобар играч во Алесандро Дедо Перо. Навивачите на Челзи знаат каква е историјата на клубот и тоа не им смета, пошто то е то, историријата ја пишувале други, сегашноста се пишува сега, а иднината доправа ќе се пишува. А додека јувенташите се уште не можат да се помират дека гомното Моџи местел натпревари, повикуваат на враќање со иста мера на Интер и Морати наместо да се свестат се случувало нешто шо не треба и да се тргни ко шо треба одново. Но зошто, секогаш е тука јачањето со историјата на клубот, нешто што навивачите на Челзи на Енфилд им го „сервираа“ на домаќините како You are an ancient history и се сомневам дека тоа им се допадна. и покрај тоа што се чукаат в гради со тие поранешни успеси. Ни Милан не е поразличен, Берлускони го спасува од пропаст. Што е разликата? Тоа што богаташ тоа го напраел со Милан одамна, а ова со Абрамович е релативно ново (иако поминаа седум години). Или сепак има разлика: богаташот Милан целосно го издига, а Челзи веќе игра во ЛШ кога доаѓа Абрамович. А да ги прашаш сега, во секој момент би го замениле Берлускони со било кого. Па не со Абрамович.

Хипокрити едни повеќелични.
Другар за све си горе доле во право ама болдираново некако многу боде очи!! Нема да ти расправам многу и нема да те разубедувам, секој си има свое гледиште на работите али ќе се обидам некако да скратам. Јувентус можеби на некој начин претставуваше брука за италијанскиот и за светскиот фудбал заради тоа наводно местење ( велам НАВОДНО зашто јас како и сите навивачи на Јувентус сме убедени во спротивното, односно дека се што оствари Јуве го оствари на зелениот терен, а не со местење ), но лојалноста што ја покажаа некои играчи и тоа не било кои ( Буфон, Недвед, Каморанези, Дел Пиеро, Трезеге...) со останувањето во тимот кога е најтешко, ме прават горд навивач на Јувентус. Јас искрено не верувам дека на некој друг клуб такво нешто да му се деси дека ќе останат 10% од играчите, а не пак цел костур на тимот.
Зборот ми беше ако веќе ги претставуваш Јувентус како најголема брука во фудбалот, тогаш комотно можеш да ги претставиш и како пример како се сака и со срце се игра за клубот.( зборам за тие во заградата, не за некои сегашни манекени...)
И да, престанете со тие квази реплики дека историјата не е важна за еден клуб.... можеби за моменталната ситуација нема важност, ама за целокупната вредност и репутација на еден тим и тоа како претставува сатисфакција и гордост!!

Иначе да не бидам скроз офтопик, мислам дека Сити оваа година нема само да ја растури големата 4-ка, туку и ке биде меѓу првите 3!! Мое мислење... :toe:

Ф

ФорцаМилан

Гостин
И ај после нека има баланс на маркетот околу цените на играчите..
ENGLAND/ MANCHESTER CITY, 30 mln for Ramires

Неам коментар бе,ваков тим неам видено,нека ги бапнат сите на стрелаце у курац.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.818
Поени од реакции
11.445
и кога беше во втора лига си бев за јуве,затоа не се прај многу паметен тука.Коа не знаеш не збори за џабе.
Што рипаш одма ко петле некое ....читај убаво, 23 години имаш гледам :icon_lol:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Манчестер Сити, во ракми на подготовките на 7 август ќе одигра пријателски натпревар со екс-клубот на Силва, Валенсија на Градскиот Стадион во Манчестер(глупо звучи името, ама :toe:).

Ќе го прекрстат во „Ал шеик шит’с стадиум“ кај и да е, не се секирај.

Иначе повеќе од 6 место не земате годинава. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
^
Доволно е овој.

Најубавиот во Премиер Лигата и еден од најубавите во Англија, со Емирати и Вембли.:smir:
Затоа и е рангиран со 5 ѕвездички од УЕФА.

not :)))))

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
И ај после нека има баланс на маркетот околу цените на играчите..
ENGLAND/ MANCHESTER CITY, 30 mln for Ramires

Неам коментар бе,ваков тим неам видено,нека ги бапнат сите на стрелаце у курац.
Кој е овој деѓен да нудат за него 30м бе???? аиии да ти се мочам во Бразилецот ќорав што игра за Бенфика:tapp:...У право си за ова, затоа на некои дефекти ќе им лупаат цени по 50м:nesvest:

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Кој е овој деѓен да нудат за него 30м бе???? аиии да ти се мочам во Бразилецот ќорав што игра за Бенфика:tapp:...У право си за ова, затоа на некои дефекти ќе им лупаат цени по 50м:nesvest:
Овој беше ДАСКА НА СП СПОРЕД МЕНЕ,ја знам порано без овие тимови со ШЕИЦИВЕ,цените си беа топ,секој клуб си праеше трансфери добри,се зимаа најдобрите аргентинци бразилци,за по 10 милиони евра МАКСУМУМ,ова е веќе претеризам,да ти се одмили од фудбал.

B

boki10messi

Гостин
Леле,немој бе :pos:
О, да. Смеј се.. Дефинитивно најубави стадиони во ПЛ имаат Сити, Јунајтед, Арсенал и донекаде Ливерпул. Останатото се просечни.

--- надополнето ---

Фан на ШИТИ да не си?
Ќе најдеш неколку страни поназад, ако не те мрзи и ќе видиш шо сум напишал за тоа, нема на секоја страна да објаснувам.:smir:

--- надополнето ---

Ќе го прекрстат во „Ал шеик шит’с стадиум“ кај и да е, не се секирај.

Иначе повеќе од 6 место не земате годинава. :)
Јас сигурно нема да земам. МОЖЕБИ ќе земат Сити, а ќе бидат задоволни нивните фанови. Јас не се препознавам овде.

--- надополнето ---

Затоа и е рангиран со 5 ѕвездички од УЕФА.

not :)))))
Епа, не знам дали има 6 или 7 ѕвездички, ама знам оти е UEFA Elite Stadium и оти на него се играше финалето на Куп УЕФА од 2008.

F

fantomX

Гостин
Другар за све си горе доле во право ама болдираново некако многу боде очи!! Нема да ти расправам многу и нема да те разубедувам, секој си има свое гледиште на работите али ќе се обидам некако да скратам. Јувентус можеби на некој начин претставуваше брука за италијанскиот и за светскиот фудбал заради тоа наводно местење ( велам НАВОДНО зашто јас како и сите навивачи на Јувентус сме убедени во спротивното, односно дека се што оствари Јуве го оствари на зелениот терен, а не со местење ), но лојалноста што ја покажаа некои играчи и тоа не било кои ( Буфон, Недвед, Каморанези, Дел Пиеро, Трезеге...) со останувањето во тимот кога е најтешко, ме прават горд навивач на Јувентус. Јас искрено не верувам дека на некој друг клуб такво нешто да му се деси дека ќе останат 10% од играчите, а не пак цел костур на тимот.
Зборот ми беше ако веќе ги претставуваш Јувентус како најголема брука во фудбалот, тогаш комотно можеш да ги претставиш и како пример како се сака и со срце се игра за клубот.( зборам за тие во заградата, не за некои сегашни манекени...)
И да, престанете со тие квази реплики дека историјата не е важна за еден клуб.... можеби за моменталната ситуација нема важност, ама за целокупната вредност и репутација на еден тим и тоа како претставува сатисфакција и гордост!!

Иначе да не бидам скроз офтопик, мислам дека Сити оваа година нема само да ја растури големата 4-ка, туку и ке биде меѓу првите 3!! Мое мислење... :toe:
Гол во 90+ минута за победа од 2-1 против Сиена или Аталанта или некој такви на сред Деле Алпи - гол од повеќе од еден метар офсајд. Тој гол мене ми донесе 3 иљадарки во денари тогаш, фала за то :)icon_bigg), ами мислам дека имаше местење. Но тоа не е битно, не знам дали ме разбираш. Јебига, поминало. Проблем е шо Јувентус не можи да се крени пак ко шо беше. Дури и со многу трансфери, скапи фудбалери ко Диего и Амаури (за овај вториов Јувантус е страшно ограбен), Јувентус е далеку, многу далеку од врвот во Италија и некои навивачи се бунат за Интер и Морати, го величаат Дон Лучијано, а не гледаат оти не оди работата, уште Дедо Перо го бараат да растура.... Епа нема. За манекените, има механизми, ама очигледно Јувантус нема ни лидерство. Мене не ми смета толку Јувентус шо местел, јебига, ко шо реков. Милан од местачи станаа Европски Шампиони следната сезона, цела белградска Маракана беше „обоена“ со „УЕФА Мафија!“ зато шо им дозволија на Милан да играат во ЛШ. Ама Милан стана првак. Јуве сега и со трансфери и со се друго, уште е бледа, страшно бледа сенка од тоа шо бил.

Но овде то не е муабет, навивачиве да ве прашам од Сити (ќе ги прифатам и тие шо се за Барселона/Милан/Реал... :icon_bigg) - дали Џеко и Коларов се воопштп блиску до трансфер во Сити?

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.910
Поени од реакции
23.321
^
Коларов е скоро играч на Сити.
Џеко изразил желба да игра во Италија, посебно во Милан, но ако не замине во Милан, најверојатно во Јуве , сеа глеам и Интер со парете од Балотели кој е исто многу близу до Сити ќе тргнел во потера на Џеко !

Член од
3 август 2009
Мислења
417
Поени од реакции
56
Гол во 90+ минута за победа од 2-1 против Сиена или Аталанта или некој такви на сред Деле Алпи - гол од повеќе од еден метар офсајд. Тој гол мене ми донесе 3 иљадарки во денари тогаш, фала за то :)icon_bigg), ами мислам дека имаше местење. Но тоа не е битно, не знам дали ме разбираш. Јебига, поминало. Проблем е шо Јувентус не можи да се крени пак ко шо беше. Дури и со многу трансфери, скапи фудбалери ко Диего и Амаури (за овај вториов Јувантус е страшно ограбен), Јувентус е далеку, многу далеку од врвот во Италија и некои навивачи се бунат за Интер и Морати, го величаат Дон Лучијано, а не гледаат оти не оди работата, уште Дедо Перо го бараат да растура.... Епа нема. За манекените, има механизми, ама очигледно Јувантус нема ни лидерство. Мене не ми смета толку Јувентус шо местел, јебига, ко шо реков. Милан од местачи станаа Европски Шампиони следната сезона, цела белградска Маракана беше „обоена“ со „УЕФА Мафија!“ зато шо им дозволија на Милан да играат во ЛШ. Ама Милан стана првак. Јуве сега и со трансфери и со се друго, уште е бледа, страшно бледа сенка од тоа шо бил.

Но овде то не е муабет, навивачиве да ве прашам од Сити (ќе ги прифатам и тие шо се за Барселона/Милан/Реал... :icon_bigg) - дали Џеко и Коларов се воопштп блиску до трансфер во Сити?
Нормално, сите сме свесни дека Јуве е светлосни години наназад од тоа што беше, но зошто да не може да се врати на старите патеки ко што беше?! :)
Нема везе, немора да ми реплицираш и така ова е тема за Сити и мислам дека доволно им истролавме на `граѓаниве` за други неважни ствари.

Иначе за Коларов нема да погрешат ако го земат, само ме нервира што секогаш можат да дадат некој милион повеќе од друг клуб и да им го лапнат од пред нос играчот. :tapp:

B

boki10messi

Гостин
Со Коларов има преговори, кои се при крај и се очекува до крајот на неделата да им биде нов играч.
Со Џеко воопшто нема ни преговори, ни некои изјави поврзани со трансфер во Сити, само измислици од неколку медиуми(од рагот на СпортДенес, разбира се). Многу поверојатно е Балотели отколку Џеко, иако и Балотели многу тешко дека ќе замине од Интер(освен во Милан:))

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Вечерва Сити игра со Спортинг Лисабон...пријателски турнир кај што учествуваат уште Њу Јорк и Тотенхем.

Kajgana Shop

На врв Bottom