Фан Клуб: Манчестер Сити

F

fantomX

Гостин
Шпекулации бе брат.. тогаш да видиме Тевез имаше блескава сезона во Сити... 35милиони проценка.. ако гледаме години и форма бла бла... 90милиони ? Луис Фабиано 31 има ли .. од кај ли знам помлад од Дрогба... 70 милиони.. се контраш за безвеза... Сити има пари Купува... другите фактички че си љубоморат или whatever ... а искрено да си кажиме .. го има моментално најсилниот состав. Само уште тро во одбраната да се стегне.
Тевез имал блескава сезона, а тогаш како да ја опишиме сезоната на Дрогба? Пре-блескава? Блескаво-блескава? Блеблеблеблескава?
И ако главен критериум според тебе за вредност на еден играч е возраста, а очигледно е, тогаш си се заебал, то за мене се гомна и немам намера и понатаму да ги јадам. Луис Фабијано го спомнуваме а има учинок пола од Дрогба...:tapp:

Сити има најјаки поединци, но тоа се уште не е тим. Дали ќе стани тим, останува да видиме.

B

boki10messi

Гостин
Додека играчите се на подготовки во САД, на стадионот се врши подготовка за наредната сезона.

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
најиспосеран клуб у историјата на фудбалот е Манчестер сити..

gg..

B

boki10messi

Гостин
Манчини е задоволен од почетокот на подготовките и од победата над Портланд од 3-0. Исто така, Манчини е многу задоволен од играта, "We moved the ball well at times and there was some good shape to our play"

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.817
Поени од реакции
30.702
gg..
Зашо мислиш така?
Ok си е тимот, нека има повеќе конкуренција во Премиер.

F

fantomX

Гостин

gg..
Пошто го гледам Џозеп на аватар, ваљда си за Барселона.
И ако си за Барселона, не можам да разберам како можи да ти смета една од екипите која сериозно ги намалува шансите на премиерлигашите во Лигата на Шампионите. Напротив, треба да го славиш Манчестер Сити.

B

boki10messi

Гостин
Спортските медиуми ширум светот одекнаа со веста дека Лацио и Ман Сити постигнале договор за трансферот на Коларов. Се зборува дека на Лацио ќе им се дадат околу 18 милиона.
Ако е вистина, нека е честито.

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Тевез имал блескава сезона, а тогаш како да ја опишиме сезоната на Дрогба? Пре-блескава? Блескаво-блескава? Блеблеблеблескава?
И ако главен критериум според тебе за вредност на еден играч е возраста, а очигледно е, тогаш си се заебал, то за мене се гомна и немам намера и понатаму да ги јадам. Луис Фабијано го спомнуваме а има учинок пола од Дрогба...:tapp:

Сити има најјаки поединци, но тоа се уште не е тим. Дали ќе стани тим, останува да видиме.
не ми е јасно зашо сереш само по сити????Мислиш дека твојата екипа е од рангот на манчестер и ливерпул?????кај бевте до пред да додје роман абрамович????Каде????Бевте иста екипа како и сите други.
И немој дека тевез имаше слаба сезона.одлично изигра.

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
не ми е јасно зашо сереш само по сити????Мислиш дека твојата екипа е од рангот на манчестер и ливерпул?????кај бевте до пред да додје роман абрамович????Каде????Бевте иста екипа како и сите други.
Сити без Арапи (14-то место):

Челзи без Абрамович (4-то место):

Сити со Арапи (5-то место):

Челзи со Абрамович (шампиони):

Мислам дека разликата е очигледна. Истотака, од сликиве погоре може да се забележи дека пласманот на Челзи без Абрамович (4-то место) е подобар од оној на Сити со Арапи и Шинаватра заедно (по потрошени накај 300 милиони фунти- 5-то место).

В

Вори

Гостин
Му објаснуваш на неписмен навивач на Јувентус?
Што во последниве години го јадат немиен од Интер и од Милан?И се фалат дека имаат највеќе титули во Италија,во времето на Сталин.
Му објаснуваш на човек кој што навива за екипа која се утепа од местење и поради тоа ги смести ја во втора лига?
Абе заеби го,нема појма момакот што збори.

Ко ќе ми текне дека викаше за Мело,дека бил еден од подобрите играчи во Бразил..ми иде да се убијам.

F

fantomX

Гостин
Шо е серење по Сити? Вистината дека има најјаки поединци, но тоа се уште не е тим? Па таа е вистината. Мојата екипа е најјака во моето мало, во то сум сигурен.
Никој не рече дека Тевез имал слаба сезона, јас во ниеден момент воопшто и не го коментирам Тевез. Но ако ја споредувам неговата со сезоната на Дрогба, ако Дрогба имал добра сезона, Тевез имал слаба. Ако таа на Тевез била блескава ко што е кажано претходно, тогаш за таа на Дрогба мора да измислиме повисок степен на компарација од суперлатив.

Околу Роман Абрамович и Челзи, барем италијанските клубови се сите со „патрони“ и не треба да јадат гомна. Или оти тоа е одамна и „патроните“ се италијански за нив нема гајле? Особено гомна не треба да јадат јувенташите пошто Јувантус е станат светска спортска брука. И се уште е, и ќе биди некое време. Малку Раниери го врати духот, но тоа се уште е една просечна екипа со најдобар играч во Алесандро Дедо Перо. Навивачите на Челзи знаат каква е историјата на клубот и тоа не им смета, пошто то е то, историријата ја пишувале други, сегашноста се пишува сега, а иднината доправа ќе се пишува. А додека јувенташите се уште не можат да се помират дека гомното Моџи местел натпревари, повикуваат на враќање со иста мера на Интер и Морати наместо да се свестат се случувало нешто шо не треба и да се тргни ко шо треба одново. Но зошто, секогаш е тука јачањето со историјата на клубот, нешто што навивачите на Челзи на Енфилд им го „сервираа“ на домаќините како You are an ancient history и се сомневам дека тоа им се допадна. и покрај тоа што се чукаат в гради со тие поранешни успеси. Ни Милан не е поразличен, Берлускони го спасува од пропаст. Што е разликата? Тоа што богаташ тоа го напраел со Милан одамна, а ова со Абрамович е релативно ново (иако поминаа седум години). Или сепак има разлика: богаташот Милан целосно го издига, а Челзи веќе игра во ЛШ кога доаѓа Абрамович. А да ги прашаш сега, во секој момент би го замениле Берлускони со било кого. Па не со Абрамович.

Хипокрити едни повеќелични.

Ивица ЈМК

Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Пошто одма идете офтопик и го мешате (читајте убаво) НАЈТРОФЕЈНИОТ ИТАЛИЈАНСКИ КЛУБ ЈУВЕНТУС еве ви па споредувајте:

Шампион на италија - 27
2 место во италија - 20

Куп на италија - 9
2 место во куп на италија - 4

Супер Куп на италија - 4

Лига на шампиони - 2
2 место лига на шапиони - 5

Куп на победници на купови - 1

Уефа Куп - 3
2 место Уефа куп - 1

Уефа супер куп - 2

Интерконтинентален куп - 2
2 место интерконтинентален куп - 1

идеме за челзи

Премиер лига - 4
2 место премиер лига - 3

ФА куп - 6
2 место Фа куп - 4

Лига Куп - 4
2 место лига куп - 2

Комјунити шилд куп - 4
2 место комјунити куп - 4

Лига на шампиони - 0
Лига на шампиони 2 место - 1

Уефа Куп - 2

Уефа супер куп - 1

епа очигледна е разликата и тоа шо викате.дискутирајте за сити а не јуве одма да го зборите,зашо не ви доликува да го спомнувате неговото има.
Даворче мали,сам имаш кажано дека од 2005 гледаш фудбал затоа те молам затни се и прогуглај на нет да видиш кога има јуве освојувано титули,ако како шо викаш коа владеел сталин (ако уопште знаеш кој е сталин):tapp:

В

Вори

Гостин
Уту!
Навивам за Челзи од 2003,а не дека гледам фудбал од тогаш.
Од светското 98 почнав да гледам фудбал за твоја информација.

Кога немаш аргументи за моменталната тема,тогаш одма се фаќаш за титули и за историја.
Што се тиче мене,тие титули можеш да ги пикнеш во анусот.И да ти препорачам да живееш во сегашноста,а не во минатото и титулите што ги освојувале Јуве пред ти да си бил роден.

Ја па сега гледам.Ти имаш 23 години,а си толку да не речам неписмен.
Ех,затоа треба задолжително средно образование,зошто со осмо одделение ништо не праиш.

Се извинувам на симпатизерите на Сити што отидовме оф топик.

Ивица ЈМК

Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Уту!
Навивам за Челзи од 2003,а не дека гледам фудбал од тогаш.
Од светското 98 почнав да гледам фудбал за твоја информација.

Кога немаш аргументи за моменталната тема,тогаш одма се фаќаш за титули и за историја.
Што се тиче мене,тие титули можеш да ги пикнеш во анусот.И да ти препорачам да живееш во сегашноста,а не во минатото и титулите што ги освојувале Јуве пред ти да си бил роден.

Ја па сега гледам.Ти имаш 23 години,а си толку да не речам неписмен.
Ех,затоа треба задолжително средно образование,зошто со осмо одделение ништо не праиш.

Се извинувам на симпатизерите на Сити што отидовме оф топик.
ти почна да кењаш прв за јувентус,не јас.од кога сум јас роден и од кога гледам фудбал сум се радувал на повеќе титули на јуве,отколку ти на челзи.и за твоја информација имам јас стигнато и далеку после осмо одделение.а за анусот знаеш шо..........???????читај меѓу редови.

Kajgana Shop

На врв Bottom