Што е неопростлив грев?

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Onaku dragi vernici koi idete po crkvi a pojma nemate zasto ...najneprostliviot grev e

GORDOSTA !

ko sto Vi predoci Cool HAND LUKE ...bravo shefe :smir:

C

Cool Hand Luke

Гостин
Значи простливо е да убиеш нечии други родители или членови од најблиската фамилија на некој, али ако ги убиеш своите тогаш нема опрост ??
Не, сигурно сакала да каже дека оној кој е вистински совесен никогаш не би направил таков ужас.

А инаку треба да биде непростив грев, грешка имам а потоа и многу други поради мене :) А и уште не сум сигурен, да не треба неОпростив или непростЛив... Бати зборот. :)

Фала Винстон, ќе да е тоа. :)

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Isus ne e bog, samiot on vo Biblijata veli ZOSTO ME VELIS DOBAR KOGA DOBAR E SAMO EDINIOT BOG!!!
Фала за потребната информација ..
Сите кој се доволно едуцирани да ја знаат азбуката , знаат дека Исус е син божји , а не Бог .

Член од
15 март 2008
Мислења
546
Поени од реакции
63
Onaku dragi vernici koi idete po crkvi a pojma nemate zasto ...najneprostliviot grev e

GORDOSTA !

ko sto Vi predoci Cool HAND LUKE ...bravo shefe :smir:
ja sum gord na makedonija , i toa e grev?
Masta siguren si sakas da ti dadam odgovor ?
aj kazi zosto e najneprostliv ?
pa ja ke ti kazam zosto ponekogas treba da go napravis toj grev?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
isus ne e ni bog, ni sin bozji, a ako go citas simvolot na pravoslavnata vera tamo pisuva deka veruvaat deka isus e i bog i sin na samiot sebe poso toa e sveto trojstvo (visa matematika).

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Ajde Masta pocni so politickite paroli okolu Makedonija i poradi toa ke te zasakaat picinjata i drugarcinjata ke te tapkaat po ramo ....

Abe dete GORD se misli na sebe u druga smisla e toa ajd idi tamu u politika dokazuj forumski patriotizam ziti kariera

Член од
15 март 2008
Мислења
546
Поени од реакции
63
Ajde Masta pocni so politickite paroli okolu Makedonija i poradi toa ke te zasakaat picinjata i drugarcinjata ke te tapkaat po ramo ....

Abe dete GORD se misli na sebe u druga smisla e toa ajd idi tamu u politika dokazuj forumski patriotizam ziti kariera
ti glup si ili glup se prais , neli sfakas zafrkancija
samo so pak ne mi objasni zosto gordosta e najneoprostliv grev ?

C

Cool Hand Luke

Гостин
Премногу горд на себеси поради одредени работи и одиш по своја лична волја а не по твојата суштинска Божја волја. Се друго се детали

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Zatoa sto objasniv

Samozalazuvanjeto e najgolem grev ...sve ti kazav ( gordosta )

Член од
15 март 2008
Мислења
546
Поени од реакции
63
Премногу горд на себеси поради одредени работи и одиш по своја лична волја а не по твојата суштинска Божја волја. Се друго се детали
ima sedum smrtni grevovi,i nemoze da se bira koj grev e neoprostliv, zatoa sto za sekoj covek, razlicen grev vo razlicna situacija , ima razlicna tezina.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
nema nikakov grev, osven gluposta!!! Ako ispadnes glup, nikoj ne ti e kriv!

C

Cool Hand Luke

Гостин
Зборот ми е за грев кој што како прво на самиот носител не му дава мир и спокој, бил тој свесен за тоа или не, па дури и навидум ужива во него :) Се ќе се покаже кога тогаш.

Има една приказна за човек кој што бил директор на хуманитарна организација и во текот на својот живот помогнал на многу луѓе, и бил горд на себеси. Кога умрел стигнал во рајот и таму го сретнал својот внук кој поради сила на околностите порано го напуштил овој свет.
- Како си внуче? Како е овде во рајот? - го прашал дедото.
- Прекрасно е како што гледаш - радосно му одговорил внукот.
- Гледам дека се е многу убаво. А дали имате работа овде?
- Да, работа има за секого и секој го работи она што навистина го сака, со љубов.
- А дали имте директор, или некој надлежен кој надгледува?
- Не, бидејќи тука сите луѓе се исти, ниеден човек не е над другите.
- Како тоа сите исти? - се зачудил дедото. - Јас бев директор а тука да бидам обичен работник?
Внукот се збунил, а дедото откога малку подобро го разгледал рајот налутен излегол од него и отишол во пеколот каде што истотака портите биле секогаш отворени.

Не им е толку лесно на сите да бидат само „обични“ луѓе.

Kajgana Shop

На врв Bottom