Што е неопростлив грев?

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
има таков? можда ладнокрвно убиство.. не знам

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Неопростнив грев е оној кој не си го прознал и не си се покајал за него,
господ им ги простува гревовите на грешниците кои се покајуваат и бараат прошка.

Член од
16 март 2007
Мислења
317
Поени од реакции
20
Хулата на Светиот Дух е одење против Светиот Дух, што значи дека хридтијанинот на кој Светиот Дух му кажува дека нешто е спротивно на Божјата Воља а го прави тоа хули на Светиот ДУх.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
119
Поени од реакции
6
Sekoj covek pravi grevovi i jas mislam deka moze da mu se prostat site dokolku iskreno se pokae?! So znam mozda ima nekoj koj sto e neoprostliv.

Член од
5 март 2008
Мислења
24
Поени од реакции
0
Богохулието и самоубиството,барем јас така мислам.

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Па Бог се простува ако искрено се покаеш,ама неопростливо е мислам да си ги убиеш сопсвените родители,или членови од најблиската фамилија.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
neprostliv grev e razgoluvanje, nosenje minici i helanki. Tie idat direktno u pekol. U ogan.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Па Бог се простува ако искрено се покаеш,ама неопростливо е мислам да си ги убиеш сопсвените родители,или членови од најблиската фамилија.
Значи простливо е да убиеш нечии други родители или членови од најблиската фамилија на некој, али ако ги убиеш своите тогаш нема опрост ??

Член од
3 мај 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
neoprostliv grev e da mu priklucis drugar na gospoda, a so samoto toa sto veruvate deka isus (ISA A.S.) e bog, vece pravite golem grev.
NEMOJTE DA ME RAZBERETE LOSO, AMA ISUS E SAMO BOZJIOT GLASNIK VO KOGO I NIE MUSLIMANITE VERUVAME, AMA DEKA E BOG , TOA E GOLEM APSURD.
IMAM NEKOLKU CD-INJA SO GOLEMI DEBATI OKOLU KUR'ANOT I BIBLIJATA, OKOLU MUHAMMED A.S., I DR. PA AKO IMA NEKOJ ZAINTERESIRAN , MOZE DA GI DOBIE GRATIS
seki.lic@hotmail.com

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Oтворете Библија, најдете ги десетте божји заповеди и прочитајте ги.
Прекршувањето нивно е неопростлив грев, и на овој и на оној свет.

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
neoprostliv grev e da mu priklucis drugar na gospoda, a so samoto toa sto veruvate deka isus (ISA A.S.) e bog, vece pravite golem grev.
NEMOJTE DA ME RAZBERETE LOSO, AMA ISUS E SAMO BOZJIOT GLASNIK VO KOGO I NIE MUSLIMANITE VERUVAME, AMA DEKA E BOG , TOA E GOLEM APSURD.
IMAM NEKOLKU CD-INJA SO GOLEMI DEBATI OKOLU KUR'ANOT I BIBLIJATA, OKOLU MUHAMMED A.S., I DR. PA AKO IMA NEKOJ ZAINTERESIRAN , MOZE DA GI DOBIE GRATIS
seki.lic@hotmail.com
Фала за понудата ама си го имаме христијанството и Исус Христос Е Бог. За вас незнам само некако религијата ваша како да влече корени од христијанството или грешка сум?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Isus ne e bog, samiot on vo Biblijata veli ZOSTO ME VELIS DOBAR KOGA DOBAR E SAMO EDINIOT BOG!!!

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Според христијанството сите гревови можат да се простат освен овој. Хулата на Светиот дух не мора да биде искажана конкретно со зборови, туку со менталната состојбата на дотичниот човек. Тоа е состојба што е дефинирана како состојба на пекол, крајна апатија со бес и омраза, и према себеси и према другите и према Бога. Тој човек љубовта го прави уште пожесток и го исполнува со уште повеќе презир. Се што треба да направи е да се прифати себеси како обичен човек но тоа му е тешко, тежок удар врз гордоста му е, бидејќи силата и личноста си ја црпи од омразата. Значи, тој НЕ САКА да си прости, а не дека не може. Спасот му е на дофат но нему му изгледа подалеку од Месечината поради неговиот став. Така би ја дефинирал таа хула. Е сега, ме интересира мислење од многу порелигиозни (јас баш и не сум) дали е тоа така, или едноставно ако еднаш силно го проколне Светиот дух, кој што е срж на неговата и на сите души, повеќе нема покајание дури и стварно да сака.
Ова го најдов на angelfire -
Да похули некој на Исус Христос може лесно, од незнаење, можеби го слушнал ова име без разбирање
- На Св Дух може да хули човек што има целосно познавање на Св Писмо и целосно изумрена совест.
Таков човек во себе нема желба да се спаси, ниту сака другите луѓе да се спасат
Таков човек нема желба да му се простат гревовите.“
Sto bi rekle moite uciteli od Shaolin temple ... edinstven grev e da se lazes samiot sebe

Za pointeligenite pronajdete ja komparacijata :smir:

Za drugite pak se napusil ovoj pa traska :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom