Дали дарувате крв и дали мислите дека дарувањето на крв може да премине во зависност?

имам дарувано крв само 2 пати.еве сега здравје боже планирам да дарувам крв утре.инаку што знам.само заради две причини давам крв.зашто е хумано и затоа е што е убаво за тебе...да се освежиш со нова крв:) воопшто не сум зависен од давање крв го правам тоа чисто само заради тие две погоре напишани причини.

Неможев да најдам соодветна тема па ајде тука ќе пишам...значи сакам да дарувам крв...имам 16 години...е сеа ќе треба да отидам кај матичен лекар? или во болница..и што треба да носам нешто едно друго некој по детално да ми објасни..

ne sum daruvala jas sum slabokrvna mene mi se daruvale....tatko mi ima dadeno nad 100 pati de priznajnici kurci paci se ima dobieno ama zatoa kerka mu e slabokrva :)

Неможев да најдам соодветна тема па ајде тука ќе пишам...значи сакам да дарувам крв...имам 16 години...е сеа ќе треба да отидам кај матичен лекар? или во болница..и што треба да носам нешто едно друго некој по детално да ми објасни..

На 16 години, крв можеш (нелегално) да дедеш само кога има акција во средното школо кај шо учиш. И тоа под услов да не си ситничок и блед во лице и да умееш да лажеш дека имаш 18 години. Не бараат нит документ, нит пусулче, им треба само твојата крв :)

Ќе ти дадат книжуле со потврда дека си дарувал крв, па ќе можеш да користиш три дена кога сакаш.

На друг начин, јок.

Можеш да даруваш крв слободно, само со писмена или лична потврда за согласност од родител/старател под услов да имаш веќе полни 16 години

Прв пат од тебе имам чуено дека некој давал преку 100 пати.

Има стари крводарители, ама стари мислам по години! :smir: Крв смее да се дарува од 18 години без дозвола од родител или од 17 години со писмена дозвола од родител. Имај в предвид дека машки можат да даруваат крв на 4 месеци, а женски на секои 5 месеци, оти жените секој месец и онака даруваат крв :pos: :smir: Ме мрзи да сметам сега, ама веројатно татко му има околу 55 години (мислам дека сум блиску за годините)

Има стари крводарители, ама стари мислам по години! :smir: Крв смее да се дарува од 18 години без дозвола од родител или од 17 години со писмена дозвола од родител. Имај в предвид дека машки можат да даруваат крв на 4 месеци, а женски на секои 5 месеци, оти жените секој месец и онака даруваат крв :pos: :smir: Ме мрзи да сметам сега, ама веројатно татко му има околу 55 години (мислам дека сум блиску за годините)
Мажи на 3 месеци, жени на 4 месеци :) (дека давате вие крв и онака)

Иначе, може и да се дарува и поретко ако е тоа потребно. Јас до сега имам 5 пати дарувано крв, and still counting...

Мажи на 3 месеци, жени на 4 месеци :) (дека давате вие крв и онака)

Иначе, може и да се дарува и поретко ако е тоа потребно. Јас до сега имам 5 пати дарувано крв, and still counting...

Нашата хуманост ја покажуваме секој месец! :toe: За поретко можат еднаш да те пуштат, ама не верувам дека ќе ти дозволат повеќе пати да даруваш во мал временски период.
Браво за твојата хуманост, не знаеме што ни носи утрешниот ден! :cuc: :bravo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom