Што ако ти се скине кондом додека имаш секс?

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Член од
23 декември 2007
Мислења
22
Поени од реакции
0
Paaa nishto...malce paniki,ali utredenta ke si idesh u Viola-apteka karshi JBT potocno do Amati ke si kupish apcinja okolu 700 den. se :)

Z

ZeroStyle

Гостин
Да да шо ми остана од Ејсид "ќе ти смрзне гомцето":pos: Не знам ваљда би трчал до аптека по горенаведените пилули:smir:

ViRuS

ПрОвОкАтОр
Член од
20 август 2005
Мислења
2.048
Поени од реакции
21
Неколку пати ми се има случено да го извадам и да видам дека е скинат кондомот али имам среќа што тешко свршувам поради мала несреќа што ја имав како мал така да за да свршам ми требаат неколку часови активна работа (зборам 3-4 часа) за да свршам и за да остане трудна

Иначе најсмешно ми беше кога девојката ќе видеше дека се скинал кондомот и ќе почнеше да паничи ... ДА НЕ МИ СВРШИ БЕ КОЊУ?! а јас па капаче на се кратко и јасно одговарав ... ДА али лошо е шо неможам да престанам да се смеам кога се обидувам да излажам така да најчесто добивав убаво шамарче и опомена да не се зезам повеќе со такви работи :smir:

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
Епа имаш две опции.
1та. нема ништо да се случи
2та. ќе излези едно чудо и по некое време ќе почни да вика, мамаааааааааа.... татооооооооо и тогаш со здравје да си го носиш

ViRuS

ПрОвОкАтОр
Член од
20 август 2005
Мислења
2.048
Поени од реакции
21
Епа сега има и девојки кои сакаат да бидат млади мајки... не зависи се од тебе :)
Да бе да за тоа и викам оди еби се со друг ама јас не сакам утре да сум татко на дете (барем не се уште):tapp:

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
Да бе да за тоа и викам оди еби се со друг ама јас не сакам утре да сум татко на дете (барем не се уште):tapp:
5 секунди слатко, засекогаш татко. Можеби ќе има некоја промена кога ќе се плесне со друг, но кој го насадил житото тој ќе си го жнее
:) тестот ќе каже на кој кол подлабоко влегол :)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Хаха за во слчај да не ти се скине ке ставиш 2 кондоми за во случај:pos2:
ако ставиш два кондома поголеми се шансите да се скинат зашто има триење големо и пауууу кинење затоа боље еден отколку 2-3-4 ... кондома :wink:

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Што кога КОНДОМОТ ќе пукне

Чекор 1: Измијте се! Често се случува да кондомот во текот на односите се лизне или пукне. Последиците можат да се намалат ако веднаш се измиете со сапун и вода. На тој начин ќе измиете дел од спермата и бактериите, па тие нема да дојдат до внатрешноста на вагината.

Чекор 2: Земете некое од контрацептивните средства кои се употребуваат после односот и посетете гинеколог. Можете да испиете т.н.пилула за ден после, но мора да реагирате веднаш. Ако истата ја испиете во текот на 72 часа по односот,можност за заштита од несакана бременост е 89%.

Чекор 3: Тестирајте се за полово преносливи болести - ако се сомневате дека сте се заразиле, веднаш посетете го вашиот лекар, да ве упати на тестови кои треба да ги направите.

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Има апчиња за таа намена... :) Не за џабе ги измислиле...

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Чекор 1: Измијте се! Често се случува да кондомот во текот на односите се лизне или пукне. Последиците можат да се намалат ако веднаш се измиете со сапун и вода. На тој начин ќе измиете дел од спермата и бактериите, па тие нема да дојдат до внатрешноста на вагината.
Спермата т.е сперматозоидите ќе стигнат до јајце клетката само ако постојат поволни услови. Само еден сперматозоид може да ја оплоди истата, оној кој е најбрз. Следствено на ова би помогнало тоа што ќе се измиете (создавате неповолни услови).
Додека пак бактериите :) ги има секогаш во телото. Ако се од оние добрите нема потреба од кревање паники, тие само ја одржуваат Ph средината:smir:

Чекор 2: Земете некое од контрацептивните средства кои се употребуваат после односот и посетете гинеколог. Можете да испиете т.н.пилула за ден после, но мора да реагирате веднаш. Ако истата ја испиете во текот на 72 часа по односот,можност за заштита од несакана бременост е 89%.
Постојат различни апчина кои делуваат на одредено време после сексот т.е од бременоста а не стрикно 72 часа, потребно е само да се пронајдат соодветните:smir:
Чекор 3: Тестирајте се за полово преносливи болести - ако се сомневате дека сте се заразиле, веднаш посетете го вашиот лекар, да ве упати на тестови кои треба да ги направите.
Ако се сомневале воопшто, не ни требало да почнуваат. Но ако веќе се случило тие веќе ќе имаат посетено доктор (гинеколог) при свршување на вториот чекор :smir:

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Баш напротив, нема ама баш ништо ризично да земеш пилула за итна контрацепција.

Бре мајко му, сите се сексате а никој не е информиран како што треба.

Ако ти се скине кондом, прво нешто што правиш утредента е идеш во аптека и бараш микрогинон зашто се најефтини (варираат од 130 до 200ден) и најпригодни за ваква ситуација. Имаш фора од 72 часа да се напиеш (микрогинонот се пијат по 2 на 12 саати) ама најдобро е да гледаш пред 24часа затоа што порано тоа подобро. Е сега ако нема микрогинон ке побараш јасмин или некои други, ама да рачунаш дека јасминот се околу 500 и нешто а другите уште поскапи.

Пилулите фунционираат на принцип на тоа што прават обвивка околу јаце клетката и им даваат информација на сперматозоидите дека клетката е веќе оплодена така што тие нема да влезат во неа.Така што со пиење на пилулава нема убивање на ембриони или незнам што, како што спомна некој погоре, затоа што ембрионот не е ни создаден (му требаат 4 дена).

Најлошо нешто што може да ти се случи со пилуливе е да ти се помести циклусот или да ти се лоши дента кога ќе ги испиеш, ништо повеќе. Тоа дека може да останеш неплодна после тоа е исто така мит.

Е сега, не се 100% сигурни, ама за ситуација "кинење кондом" се совршени.
Kolku ova sto go pisha ama vrska nema,zosto ako ima tolku malce sporedni efekti lekarite preporacuvaat da se izbegnuva i da se koristi samo vo itni situacii i extremno retko???
E sea ke ti kazam zosto, bicdejki pilulata e visoko koncentriran hormon Levonorgestrel (od grupata na seksualni hormoni Gestageni) i kaj sekoja 3ta zena se javuvaat sporedni efekti megju koi najcesto se: krvarenje izmegju 2menstruacii, povrakanje, loshenje, vrtoglavici, onesvestuvanje, jaka bolka vo gradite itn.Druga rabota skoro vo site zemji se izdava lekot samo pod nadzor na lekar i recepta bidejki ima interakcii so drugi lekovi kako na primer antibiotici, analgetici, antiepiletici i moze da se zasili dejstvototo na istata i da ima mnooogu poloshi sporedni efekti ili voopsto da ne dejstvuva.Zatoa se preporacuva prvo dobra kontracepcija a ako postoi somnez tek togash da se ide na ovaa varijanta i da se izbegnuva bidejki si nosi svoi rizici.

**The Beauty**

and the beast
Член од
4 февруари 2007
Мислења
552
Поени од реакции
11
Па ваљда во истата секунда ќе си купам пилули за итна контрацепција... Или, план Б.. Ќе почнам почесто да ги посетувам бутиците за трудници.
Али ја мислам првото:smir:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ima tableta uvozna, grcka ,Norlevo se vika 780 denari u apoteka .
Ke trcas po site apoteki poso e zabraneta neso a u ne bila legalizirana da im ibam mameto grcko sovinisticko i od taa pricina ja nema u site apteki. Ja svercaat da ne recam, haha! Se pie u prvite 24 saati (98 posto) u vtorite 70 posto i posle 72 saati ima 58 posto efikasnost. Goleminata e kao zrnce leka ali spasava !

Kajgana Shop

На врв Bottom