Mакедонија "се прости" од ЕУ а најверојатно и од НАТО!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
АБЦ, ти си интелигентен човек, как може да се притеснјаваш, че Г'рција ште попречи на членството на Р. Македонија в НАТО и в ЕС

1. Кој да членува в НАТО, решава не Г'рција а САшт. А ти сам виждаш и от настроенијата в форума, ако не е НАТО ште е Русија. САшт никога нјама да допусне влијание на Русија на балканите, НИКОГА! Така, че гр'цкија глас пред рева на САшт е ништо.
2. Относно ЕС. Македонија е голјам, но не развит пазар. Не искам да те обидја, не че Б'лгарија е много развит. Но да кажем ако почнат да се сглобјават телевизори Панасоник в Македонија, којато е изв'н ЕС има мито за внос в ЕС, но ако Македонија е в ЕС - Мито нјама!

Икономиката диктува политиката, а не обратното!:salut:

И зашто се плашите толкова от Г'рција? Г'рција е една от 27 д'ржави, в този с'јуз Г'рција е колкото Б'лгарија, Рум'нија, Малта!:vozbud:

јаска гледав на гравче

спротивно на твоето мислење
македонците под едно небо

gravce??? jas se druzev so eden obeahman pa se izvestiv na kokoskin dziger , precizna nekoja metoda.. :)
"Гладна кокошка просо сонила".:) !

Некако така и потпаролот на владава со пелчетење се обиде да ги расчленува за да ги преведе недвосмислените пораки од ЕУ и од НАТО.
Ima .........slusam vo Skopje, eden uspesen diet klub , podobro ke mu bide da se proseta do tamu, odkolku da izigruva Till Eulenspiegel......

Бооооооо пациенти! Зошо ви е море ЕУ, појма си немате како е таму. Имам пријателче во Словенија, врти чоеко приватен бизнис и вика од заработени 5000евра за гјупчината низ ЕУ (ко хеласс), ми земат 4500евра. Го кладе клучо на бизнисо дечкото, доста му бесе да го молзат во име на ЕУ.
п.с. Незнам баш дали е исто и во старите членки Герм. Фра. и Брит.

Ako e taka kako sto vika ABC, sme se prostile,ondak nisto ne zastanuva na patot na leto da ima predvremeni izbori, na sto povekje se raduvam od sv. NATO i sv. EU. Ke se otvorat novi k. popravni domovi mozebi i vo sekoj grad ke ima bar po eden. Ke se zaposli raja, ke treba vaspitaci,strazari,kuvari itd.
Ke trgne ekologijata koga taa masa ke trgne da cisti djubre po Makedonija,da sadi drvca ,cvekje, pa to lepota so eden zbor.....ke se kosi treva na segde......ke se krojat drvca......
Makedonija ke vleze vo TOP 10 na nekorumpirani zemji.........
I sto lli uste ne......... eh.....daj boze....

АБЦ, ти си интелигентен човек, как може да се притеснјаваш, че Г'рција ште попречи на членството на Р. Македонија в НАТО и в ЕС

1. Кој да членува в НАТО, решава не Г'рција а САшт. А ти сам виждаш и от настроенијата в форума, ако не е НАТО ште е Русија. САшт никога нјама да допусне влијание на Русија на балканите, НИКОГА! Така, че гр'цкија глас пред рева на САшт е ништо.
2. Относно ЕС. Македонија е голјам, но не развит пазар. Не искам да те обидја, не че Б'лгарија е много развит. Но да кажем ако почнат да се сглобјават телевизори Панасоник в Македонија, којато е изв'н ЕС има мито за внос в ЕС, но ако Македонија е в ЕС - Мито нјама!

Икономиката диктува политиката, а не обратното!:salut:

И зашто се плашите толкова от Г'рција? Г'рција е една от 27 д'ржави, в този с'јуз Г'рција е колкото Б'лгарија, Рум'нија, Малта!:vozbud:

Па според најновите извештаи од ЕУ па и НАТО изгледа дека Грција е само една ама главна држава во тие сојузи.

Toe e normalno interes na sojuzot e da si gi stiti clenkite, i normalno e da zastanat na nejzina strana, ama pak mislam deka problemot so grcija e mal vo sporedba so toa kakvi nie samite si pravime problemi

Toe e normalno interes na sojuzot e da si gi stiti clenkite, i normalno e da zastanat na nejzina strana, ama pak mislam deka problemot so grcija e mal vo sporedba so toa kakvi nie samite si pravime problemi

Не би рекол дека ние самите си правиме проблеми,туку странците одбираат неколкумина наши да ни прават проблеми како домашни или "изворни" што би се рекло.Впрочем сите закони ги подредија странците во државава и Македонците воопшто немаат никакво право да одлучуваат за сопствената иднина,почнуваќи од референдуми,преку судство до с-рамковни договори па и промена на устав,ни еден нормален Македонец не би се согласил со такви решенија какви што ни наметнаа последниве години со изговор дека само така се влегувало во ЕУ или НАТО.Сепак на крајот полека сваќаме дека сме изиграни до кочан од оние кој ни го скроија чункот.

Можда е така, ама и ние им создаваме алиби, ако ние ја тераме работата како треба, тогаш и да не не примат, барем можеме да кажеме дека ние се завршивме ам не не сакаат, а вака ке си чутиме.

Можда е така, ама и ние им создаваме алиби, ако ние ја тераме работата како треба, тогаш и да не не примат, барем можеме да кажеме дека ние се завршивме ам не не сакаат, а вака ке си чутиме.

Тоа што го бараат од нас никој нормален сигурно не би го завршил по никаква цена.Тие тоа го знаат и затоа поставуваат такви услови само што ќе видат дека ние и таа кнедла сме ја проголтале.Па која нормална нација би си го сменила своето национално име за некакво членство во некаква асоцијација.Токму тоа им е адутот кога гледаат дека сме се согласиле на сите невозможни и незамисливи лудории кој ги измислуваат секојдневно до моментот кога ќе ги прифатиме,потоа следува ова неприфатливо барање и така во бескрај се додека полека не исчезнеме од овие простори барајќи подобра иднина.

АBC и concrete, престанете со тиj песимизам, досадивте!

Ова е игра во коjа мора да се опстане. Ние од името не отстапуваме односно ние опстануваме на овие простори, па имало асоциjации, пактови или немало. Во краjна линиjа коj ги шиба.

Не знам колку знаете, но Грциjа jа блокираше Црна Гора минатата година во Црноморската група, па Црна Гора нема проблем.

Montenegro Denied BSEC Membership Because of Turkish-Greek Rift Print

Monday , 06 November 2006

Montenegro, which recently separated from Serbia, was not allowed to rejoin the Black Sea Economic Cooperation (BSEC) due to a disagreement between Turkey and Greece.

In a referendum held in May, Montenegrins decided to separate from Serbia. Shortly after the decision, Serbia declared that it recognized Montenegro’s independence.

However, Serbia inherited the legacy of Serbia-Montenegro, and the privileges associated with its memberships to international organizations.
Following its admittance to the United Nations, Montenegro, which is also diplomatically recognized by Turkey, reapplied to the international organizations it had to leave for the sake of independence, including the BSEC.

After requesting observer status, Montenegro’s membership application was reviewed at the BSEC summit in Moscow on November 1.
In retaliation to Turkey’s move to veto the application filed by the Greek Cypriot Administration, Greece opposed all BSEC membership applications in protest, including Montenegro’s.

абе , грциве ако мислат дека лесно ќе поминат се лажат

а еу отсекогаш сто пати кажав е против македонија

јас многу го сакам бело море , неможам да му одолеам
а и многу сакам да ми бидат комшии турците
во прашање е стилот на изразување

ние македонците знаеме да бидеме и многу паметни ... понекогаш

АBC и concrete, престанете со тиj песимизам, досадивте!

Ова е игра во коjа мора да се опстане. Ние од името не отстапуваме односно ние опстануваме на овие простори, па имало асоциjации, пактови или немало. Во краjна линиjа коj ги шиба.

Не знам колку знаете, но Грциjа jа блокираше Црна Гора минатата година во Црноморската група, па Црна Гора нема проблем.
- zosto be pesimizam......toa se fakti, a beganje od niv ne pravi postojano da bideme gubitnici. Dobrata dijagnoza dava sansa za naoganje na PRAVIOT LEK, drogiranjeto so iluzii e sepak samo DROGIRANJE...
-a za toa koj gi siba....pa onie 400.000 NEVRABOTENI i se sto ide so toa, sto pobrgu se svrtime na vistinskoto resavanje na problemite....podobro za site..:) VERO PODOBRO ZA CELIOT GRAD.... :)

абе , грциве ако мислат дека лесно ќе поминат се лажат

а еу отсекогаш сто пати кажав е против македонија

јас многу го сакам бело море , неможам да му одолеам
а и многу сакам да ми бидат комшии турците
во прашање е стилот на изразување

ние македонците знаеме да бидеме и многу паметни ... понекогаш

goco......na koja lesna droga si be ti..... :) ne e loso da gi probas toa rozovite avstraliski bobinki... :) poevtini i ne pravat zavisnost... :)

Искрено, повеќе ми е важно да си го задржам индетитетот на државата и историјата отколку да влегувам во еден ПРИВРЕМЕН сојуз како НАТО.

НАТО ќе постои наредните 20,50,100 години максимум. Македонија како држава и македонската историја е вечна и се мери со илјадници години. Историската тежина на промена на име е далеку поголема отколку неуспешно влегување во НАТО САМО ЗАРАДИ името.

Само едно уточнение к'м думите на Никс'н: мито е царина, а не - рушвет или подкуп

e od vakvi novinari da ti se zgadi.:( dase nema vrska so novinarstvo , tuku isshrapaj sve sto treba i netreba.iskreno mene me zabole za eu. kako sto kaza predhopdno nie da si gi sredime doma rabpotite a za niv ama ic neme boli.se se toa politicki igri i manipulacii.neskaam vo evropa so uslov , tuku kako makedonija i makedonski narod. a za nato ke vidime na prolet, mnogu ni dolazt tie nam vo sekoj pogled a ne nie.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom