Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
да не знае некој со колку бода влагаат последните на економски факултет на општа економија , зашто не сум некој јак ученик па ме занима да знам дали би влегол. позз

да не знае некој со колку бода влагаат последните на економски факултет на општа економија , зашто не сум некој јак ученик па ме занима да знам дали би влегол. позз

Па најверојатно ќе влезеш без проблем бидејќи оваа година решија да примаат премногу студенти , негде околу 1100 ......

Па најверојатно ќе влезеш без проблем бидејќи оваа година решија да примаат премногу студенти , негде околу 1100 ......

1143 студенти, да бидеме попрецизни:)
само не знам дали тоа е вкупна бројка со вонредни или само редовни студенти:toe:
сеедно, многу се!!:nesvest:

а ти Slash-, прерачунај си колку поени имаш до сега, а види после колку поени ќе имаш и од матура..вака не сум некој јак ученик може да значи дека си многу добар или доволен, а тоа е голема разлика:)

со добар просек сум 3че :)

Од тие , за вонредни се оставени некои 50тина места , така што скоро 1100 места се слободни.
Можеш да влезеш на економија и на надворешна трговија најлесно , иако најмала заинтересираност годинава кога јас се запишував имаше на маркетинг , за чудо.

Сепа , се зависи од конкуренцијата . Доколку одреден број на луге со јаки бодови аплицираат , може нема да има доволно место.
Лани со околу 93-4 се влагаше во државна на е-бизнис и финансиски , а економија со 83 влагаа во приватна па сега види

точно, се зависи од другите кандидати што ќе се пријават и нивните поени, ништо не е сигурно:toe:

Godinava za pari i 2000 studenti kje primat....

Па мора да се надохнади нешто :)
Само не ми е јасно кај ќе држат предавања, изгледа ќе ја изнајмуваат универзална сала :pos:

со добар просек сум 3че :)

Џабе вака ни кажуваш, првин треба матура да положиш па да видиш како си поминал па да прерачунаш бодови и од успех и од матура .. Па тек после зависи од конкуренцијата што ке се пријави со кој успех со каква матура па зависи колку паднале од матурантите во јуни на матура па нема да го фатат првиот уписен рок , па колку ке сакаат да се запишат на твојот смер и така натаму :D

П.С Јас имав 77 бода и влегов на Сметководство и Ревизија во приватна квота. Можеби имав и среќа затоа што останаа дури и 10 -15 места слободни на мојот смер од првиот уписен рок , значи немало мн заинтересирани баш на тој смер.....

Уживај Slash ќе те примат...сега примаат од прилика по 30-40 повеќе на секој смер...

Само ако заради овие 300 студенти повеќе ние постарите генерации ќе седиме во предавални т.е. ќе стоиме :tapp: на сите на факултет

да не случајно има списоци за полагање е бизнис на факултетот? утре полагаме а нема списоци на зефир?

да не случајно има списоци за полагање е бизнис на факултетот? утре полагаме а нема списоци на зефир?

Да не заборавиле дека полагаме утре :pos2:

A професорот по е-бизнис даваше потписи од печат или рачно? (: Да не знае некој коа има приемно време и каде му е канцеларијата?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom