Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

• Креатор на темата Креатор на темата Nezavisen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А за Шешељ не си во право... Викаш немало српска фамилија Шешељ...? Па што е он...? Хрват..??? Па што се Хрватите ако не Срби, кои се католизирани од Австроунгарија и Ватикан...??? На кој јазик зборуваат Хрватите...??? Само немој да ми кажеш дека зборат на хрватски, или босанците на босански или црношумците, пардон Црногорците дека зборат на црногорски...!!!
Од кај па сега Хрватите Срби? Е баш поради ваквиот арогантен однос се омразени на Балканот. Ма све су то наши људи... нема гајле. Ние сме биле Срби со говорна маана, овие другиве биле покатоличени, Босанците исламизирани, а бога ми болдиранава реплика ја имам слушнато и од Србин(не тинејџер за жал) за Бугарија... па сега види ти. Истиот се обиде дури и да ме едуцира дека имало наши људи и во Грчка. Значи секој што зборува сличен јазик на нивниот мора да е Србин. Е таква логика имаат.

Т ... оној кој нема комплекс ќе си ја каже вистината со кој јазик зборува...

А за јазикот во Хрватска, Црна Гора, Босна, гледано лингвистички е само еден јазик и тоа Српски...

pa pojdi ti vo hrvatska i reci im deka zboruvaat srpski , da te vidam sto ke bide so tebe ! ili ne odes vo hrvatska od "sopstveni" pricini ??? :pos2::pos2: -

Од што е силна државата на нашиот Делија, си дозволува да следи и модни трендови...како моделите на Нокиа на пример. :pos2:
:pos2::pos2::pos2::pos2:

se pomali i pomali - najnakrajot ke ostane samo "beogradsi pasalak" :baeh:

pozZ

se pomali i pomali - najnakrajot ke ostane samo "beogradsi pasalak" :baeh:

pozZ

Еден збори за Београдски пашалук, друг за Србија ко Нокиа... Ова е заради недостаток на аргументи, па сега ајде да го вреѓеме или да му се ситиме на комшијата... Мене не ме вреѓате јас не сум Србин, туку ме вреѓате на друг начин... со тоа што сте и вие Македонци... Ете со тоа ме вреѓате... Не ја гледате нашава држава како се распаѓа, а се кикотите на Србија... цццц свашта!!! Битно е да умре козата на комшијата така ??? А овде двојазичноста не ви е за смеење...
Па ако размислите бар малце и тој пашалук и таа Нокиа пак е поголема од нашава Македонија...!!!

Еден збори за Београдски пашалук, друг за Србија ко Нокиа... Ова е заради недостаток на аргументи, па сега ајде да го вреѓеме или да му се ситиме на комшијата... Мене не ме вреѓате јас не сум Србин, туку ме вреѓате на друг начин... со тоа што сте и вие Македонци... Ете со тоа ме вреѓате... Не ја гледате нашава држава како се распаѓа, а се кикотите на Србија... цццц свашта!!! Битно е да умре козата на комшијата така ??? А овде двојазичноста не ви е за смеење...
Па ако размислите бар малце и тој пашалук и таа Нокиа пак е поголема од нашава Македонија...!!!
vo tvojov slucaj e bitno sto ti se percis so valkaniot ves na komsijata, cija rea udira i do nas. ))))

Македонија е најголема во срцето на Македонецот. Не по територија, туку по љубов...
А за Србија...ич таквото не ме боли.

Македонија е најголема во срцето на Македонецот. Не по територија, туку по љубов...
А за Србија...ич таквото не ме боли.

Па кој бара да те боли..? Само нетреба да се смееш на маките на комшијата за да не ти се случи и тебе истото... капираш...?

Па кој бара да те боли..? Само нетреба да се смееш на маките на комшијата за да не ти се случи и тебе истото... капираш...?
Изгледа ти не капираш...
Кога ќе речам дека „ич таквото не ме боли“ значи дека за Србија, и настаните во и околу неа, ми е гајле колку за настаните во...да кажеме...Девствените Острови или Буркина Фасо

Изгледа ти не капираш...
Кога ќе речам дека „ич таквото не ме боли“ значи дека за Србија, и настаните во и околу неа, ми е гајле колку за настаните во...да кажеме...Девствените Острови или Буркина Фасо

ОК ! Нека е така... ама не е баш така... Не е исто ако гори куќа во друго село и куќата на твојот комшија...:nenene:...! За оваа вторава мора да те боли и што побргу да ја изгаснеш, за да не ја фати и твојата така...??? Неможе да ти биде исто, иако така тврдиш...???

Во право е делија во делот за куќите:wink: и дека не треба да им се смееме, ама ја сепак ќе им се изнасмеам дека се најголеми лузери што може да постојат.Историјата кажува дека немаат победено во ниедна војна, сега се противеа на Америка и беа бомбардирани и згора на се пак испадна по кефот на Американците-независноста на Косово се случи.Тоа се Србите, мислат дека се моќни и се тепаат во гради а најголеми лузери се.ЗАТОА ГИ МРАЗАМ, а и цел свет ги мрази исто така...

ОК ! Нека е така... ама не е баш така... Не е исто ако гори куќа во друго село и куќата на твојот комшија...:nenene:...! За оваа вторава мора да те боли и што побргу да ја изгаснеш, за да не ја фати и твојата така...??? Неможе да ти биде исто, иако така тврдиш...???

Едно е да се грижиме нивната глупост да не ја запали и нашата куќа (како што викаш) а сосема друга работа дали ги сакаме и какви односи ќе имаме.

Огромен дел од проблемите што денес ги има Македонија се директна последица од српската политика за време на Југославија каде Македонија со државен удар беше припоена а македонските борци масовно праќани на Голи Оток.

Србите си ја запалија куќата од преголема лакомост и агресија (секогаш биле такви) а и ние си го добивме заради нив (албански проблем и НАТО бомбардирање).

Што имаме ние со земја која не ни признава црква и ја има Атина за прв пријател?

Lele bre coveku ocaen si!
:pos2:

Толку од мене... Јас добив јавно предупредување од модераторот, иако незнам зошто... Има ли фајде понатака да пишувам... не е фер... Ако е ова форум треба да е демократски форум... Не сум навредил никого... Стварно незнам зошто е предупредувањето...??? :toe:

пс. Едно прашање до модераторот: Дали може да продолжам со пишување (изнесување) на мојот став или не...???

Демократски е форумот, а ти доби предупредување за да не верглаш едно исто, т.е. спамираш, бидејќи почна со неточни претпоставки и лирско-епски пристап (Волкашин се викал “Вукашин од оца ...’’) и беше фактички исправен.

Понуди решенија за конкретните прашања меѓу нас и Србите!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom