Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

• Креатор на темата Креатор на темата Nezavisen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Немој само да ми кажуваш дека Србија не ни ја признава црквата... Се утепав од пишување дека со Србија немаме проблем во врска со тоа , туку пак со Грците... (ако сакаш пак ќе ти објаснам)... :star:
Еве мене можеш да ми ја објасниш омиланата парола на твоите навивачи - Косово је Србија, Македонија е Грчка. И престани да ги браниш Србите, а да ги понижуваш своите освен ако не си всушност србин во кој случај многу добра работа вршиш.

Еве мене можеш да ми ја објасниш омиланата парола на твоите навивачи - Косово је Србија, Македонија е Грчка. И престани да ги браниш Србите, а да ги понижуваш своите освен ако не си всушност србин во кој случај многу добра работа вршиш.

Не вршам ничија работа... Само ме нервира зашто мојот Македонски народ (мал дел од него) е толку затупен и зашто толкава омраза кон Србите...??? Мораме со некој сосед да сме блиски, а тоа е најдобро да биде со Србија...

А за црквата еве ќе го копирам мојот пост од пред неколку дена, па прочитај...
ЗАПАМТИ еднаш за секогаш...!!!
Ние немаме проблем со Србите во врска со црквата, напротив тие ни излегоа во пресрет да ни помогнат колку можат...! Ти или несакаш да сватиш или незнаеш како стојат работите... Грците се тие кои го прават проблемот со црквата... Има пет грчки поглавари на пет православни цркви: Атинската, Александриската, Кипарската, Цариградската и Јерусалимската православна црква...!!! Е тие не дозволуваат да постои МПЦ и се закануваат со раскол... А никој несака пет расколи за да прими една црква... И тогаш Србите предлагаат (со договорот во Ниш), да си го земеме името на Охридската Архиепископија, затоа што таа е најстара црква на Балканот, а плус е и наша... Што имаше лошо во тоа...??? Нашиве поглавари прво се сложиле и потпишале, а потое ПУ,ПУ неважи...!!! Се предомислиле...
Кажи ми каде тука ја гледаш војната измеѓу СПЦ и МПЦ...???

Ако некој досега од сите овие наши соседски земји ни мислел добро , тое е Србија... Зашто вие тоа го негирате незнам...

Твојата омраза говори сама по себе што човек си... Прво искорени ја ти омразата, а за србизмот не се секирај... такво нешто не постои... постои само во некои глави, каде сеуште патат од комплекс на пониска вредност спрема Србите... :toe:

Ок ти дан си психијатар?каков човек сум?
А по името твое можам да оценам дека ти си меѓу тие ,,некои глави''.
Btw не сум некој запален националист ама неможам да сакам народ како четниците кој не го признаваат и го омаловажуваат мојот народ!

Не вршам ничија работа... Само ме нервира зашто мојот Македонски народ (мал дел од него) е толку затупен и зашто толкава омраза кон Србите...??? Мораме со некој сосед да сме блиски, а тоа е најдобро да биде со Србија...

Ние немаме проблем со Србите во врска со црквата, напротив тие ни излегоа во пресрет да ни помогнат колку можат...! Ти или несакаш да сватиш или незнаеш како стојат работите... Грците се тие кои го прават проблемот со црквата... Има пет грчки поглавари на пет православни цркви: Атинската, Александриската, Кипарската, Цариградската и Јерусалимската православна црква...!!! Е тие не дозволуваат да постои МПЦ и се закануваат со раскол... А никој несака пет расколи за да прими една црква... И тогаш Србите предлагаат (со договорот во Ниш), да си го земеме името на Охридската Архиепископија, затоа што таа е најстара црква на Балканот, а плус е и наша... Што имаше лошо во тоа...??? Нашиве поглавари прво се сложиле и потпишале, а потое ПУ,ПУ неважи...!!! Се предомислиле...

Ако некој досега од сите овие наши соседски земји ни мислел добро , тое е Србија... Зашто вие тоа го негирате незнам...

Како прво србите не се медијатори за да предлагаат нешто.Значи се добро поврзани со грчката православна црква, а и плус незнам дал знаеш отворено не ја признаваат црквата, се разбира со грчка позадина.Но зошто тоа не го прави некоја друга православна црква, од друга земја ?
Кажи ми пример каде србите ни мислеле добро?-Со тоа што ни ги затвораа сметките од нивните банки, и нашиве граѓани кои штеделе во поранешна СФРЈ сега неможат да си ги подигнат парите.ТОа е пријателство?
..и зашто мислиш дека народот кој што не го почитува тој народ што нас не не почитува е затупен? Тука се гледа колку навистина си Македонец!

Вистина?

Дали македонската политика некогаш и наштети на Србија? Или можеби македонската црква? Или можеби македонскиот народ?
Што лошо и направи Македонија на србија?

Да почнам да набројувам што Србија и има направено на Македонија? Е тука веќе има што да се збори...

Видиш како цвета љубов!

Јас и ти сме браќа стари таква љубов чини пари
Ти ме чуваш, ти ме сваќаш, ти за кусур не ми фаќаш

Са посебан нагласак на „ти ме сваќаш“ - навистина.

Нема вечег турка од потурка...(во овој случај србин)
Пробај да најдеш соодветен македонски израз за `состојбата` која што пробуваш да ја објасниш.
(барем кога се трудиш од петни жили да направиш раскол и ги кудиш истите тие срби)

На тема Македонија напишав нешто што меѓу другото важи и за тебе,а имено се однесуваше за злото кое што свесно или несвесно го причинуваат разните претерувања од внатре во Македонија,т.е за еквивалентноста во штетата што ја нанесуваат со таа на надворешните пропаганди.
Македонија мора и треба да има кодифициран,унитарен став.
Твојот... освен Ангелина Маркос и уште 5% на ултра-националисти не го подржува никој друг.

И не на последно...
дедо ми кажуваше овака:
-Од сите соседи,и во најголема чума и беда,во било каква непогода,вратата барем на еден мора секогаш да ти биде отворена.
Би сакал да разберам...
зошто ти нетактички и скрос погрешно се трудиш да ги затвориш сите врати?
Безбели... си можеби спремен да ги предизвикаш и победиш сите одеднаш?

Некој се лаже ако мисли дека Македонците не сакаат да бидат добри пријатели со Србите и први комшии. Ама за жал тие не мислат така.:toe:

Немој само да ми кажуваш дека Србија не ни ја признава црквата... Се утепав од пишување дека со Србија немаме проблем во врска со тоа , туку пак со Грците... (ако сакаш пак ќе ти објаснам)...

оооо Вранишковски ни испратил гостин...Енигма злато ти ли си????

Зевсус..вратата нигде не е отворена..колку и да би сакале...без разлика на романтиката Србите се можеби поопасни а како такви и се покажаа... токму поради нивната љубов....не глушете за србите....исто г...различно пакување..

1.У ниеден поп...
македонски,српски,грчко-цигански,било каков-немам никаква вера.Ниту пак почит.
За мене се мршојади,лешинари,или ако треба културно да се изразам- институционално признати рекетари.
Соодветно на тоа-никаква изјава од било кој од нив не ја сметам за меродавна.
Кило локум (преведено во денешни меници) и он веќе сменил став.
2.Шешељ е шарлатан и циркузант,кој што за злото што му го нанесе прво и пред се на сопствениот народ,а после и на сите други на балканот апсолутно заслужено се наоѓа таму каде што е моментално.
Не на последно-Шешељ е хрват.
Нема српска фамилија Шешељ.
3.Милион пати сум ви повторил да не се китите со туѓи перја.
То... на ретардирани да зборев ќе сфатеа барем еден дел.
Атентатот над Караџорџевиќ е дело на бугарин со точно име Величко Димитров-Керин (алијас Владо Черноземски).
Заради нетактичен и пред се глуп пристап во политиката,заради присвојување на туѓи дела,борбата Србија-Бугарија секогаш наместо по нивните граници се пренесува во Македонија.
(заради која што меѓувпрочем и почнала,и судејќи според `сигналите` од Бугарија и нема никогаш да заврши).

Кој им е.е ма..р.
Нека си се тепаат колку сакаат.
(чим им е мерак... :toe:)
Ама не ЗА тоа кој да ја заземе Македонија,
и НЕ на македонска почва

1.У ниеден поп...
македонски,српски,грчко-цигански,било каков-немам никаква вера.Ниту пак почит.
За мене се мршојади,лешинари,или ако треба културно да се изразам- институционално признати рекетари.

Милион пати сум ви повторил да не се китите со туѓи перја.
Атентатот над Караџорџевиќ е дело на бугарин со точно име Величко Димитров-Керин (алијас Владо Черноземски).
Заради нетактичен и пред се глуп пристап во политиката,заради присвојување на туѓи дела,борбата Србија-Бугарија секогаш наместо по нивните граници се пренесува во Македонија.
(заради која што меѓувпрочем и почнала,и судејќи според `сигналите` од Бугарија и нема никогаш да заврши).

Браво... Да си ми жив и здрав... За поповите си у право 100% , поготово оној Петар кого не го сакаа ни во Австралија...

Убаво кажа за Бугарот што го утепал Крал Александар... Меѓу Бугарија и Србија отсекогаш се воделе секакви војни за Македонија... Во тоа време (1913) Бугарија не била задоволна од својот Македонски дел кој изнесувал 13%... Сакала многу повеќе , односно го сакала и Српскиот дел... Чудно ми е како некои македонски (ако можам да ги кажам) пејачи не ја познаваат историјата па пеат за некој Бугар славејќи го како Македонец... ццццц!!! :nenene:

А за Шешељ не си во право... Викаш немало српска фамилија Шешељ...? Па што е он...? Хрват..??? Па што се Хрватите ако не Срби, кои се католизирани од Австроунгарија и Ватикан...??? На кој јазик зборуваат Хрватите...??? Само немој да ми кажеш дека зборат на хрватски, или босанците на босански или црношумците, пардон Црногорците дека зборат на црногорски...!!!

... Меѓу Бугарија и Србија отсекогаш се воделе секакви војни за Македонија... Во тоа време (1913) Бугарија не била задоволна од својот Македонски дел кој изнесувал 13%... Сакала многу повеќе , односно го сакала и Српскиот дел... Чудно ми е како некои македонски (ако можам да ги кажам) пејачи не ја познаваат историјата па пеат за некој Бугар славејќи го како Македонец... ццццц!!! :nenene:

..или босанците на босански или црношумците, пардон Црногорците дека зборат на црногорски...!!!

zosto i od kogo doslo do delovite ?
makedonski del od bugarija i srpski del ?? ne ti lici na godinite da tropas tolku mn mn .
znaci peat zatoa sto vo toa vreme srpcinjata pravele zulumi i ova doslo ko sadisfakcija - onaka ko mene sto mi e keif koga ke "izgubat" vo fudbal komsiite nasi !

a ova so jazikov si potpolno greska - stom nekoj se deklarira ko poseben narod ima poseben jazik - odi vo belgija ili luksemburg reci im deka zborat francuski , odi vo argentina reci deka zboruvaat spanski - ete te prosvetliv malce , etapa po etapa ... :pos2:

pozZ

a ova so jazikov si potpolno greska - stom nekoj se deklarira ko poseben narod ima poseben jazik - odi vo belgija ili luksemburg reci im deka zborat francuski , odi vo argentina reci deka zboruvaat spanski - ete te prosvetliv malce , etapa po etapa ... :pos2:

pozZ

Ти или појма немаш или со сила се правиш .... ... оној кој нема комплекс ќе си ја каже вистината со кој јазик зборува... Оди во САД и ќе ти кажат дека зборат Англиски, оди во Канада и ќе ти кажат дека имаат два официјални јазика Француски и Англиски, оди во Швајцарија и ќе ти кажат дека зборат на три и тоа Германски , француски и мал дел Италијански, оди во Бразил и ќе ти кажат дека зборат на Португалски, Оди во Колумбија Перу Венецуела итн. сите тие зборат на Шпански... Сега се просветли малце... :tapp:

А за јазикот во Хрватска, Црна Гора, Босна, гледано лингвистички е само еден јазик и тоа Српски...

Од што е силна државата на нашиот Делија, си дозволува да следи и модни трендови...како моделите на Нокиа на пример. :pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom