Dzings
Premium
- Член од
- 31 март 2007
- Мислења
- 1.804
- Поени од реакции
- 53
Zad nea ne znam, ama od strana nekolku(2-5) sigurno! Bez toa nema teorija kako da bide uspeshna!:smir:A zad sekoja uspesna zena kolku mazi stojat ????
Zad nea ne znam, ama od strana nekolku(2-5) sigurno! Bez toa nema teorija kako da bide uspeshna!:smir:A zad sekoja uspesna zena kolku mazi stojat ????
И каде одиме со темава?и да е успешна и да не е исто ти се фаќа
сепак жена е
Може да ме просветлиш со објаснување?Што ти значеше ова?:uvo:и да е успешна и да не е исто ти се фаќа
сепак жена е
Kомпозиторки: Vitezslava Kapralova, Gena Branscombe, Louise Talma, Elizabeth Brown, Marion Bauer, Amy Cheney Beach, Madeline Dring, Alma Schindler Mahler, Clara Kathleen Rogers, Katherine K. Davis.
Научници: Маrta Tienda, Diane France, Amy Vedder, Heidi Hammel, Nanncy Vexler, Adriana Ocampo, Inez Fung, Mimi Koehl, Shirley Ann Jakson, Marie Curie.
Филозофки: Anne Conway, Hypatia of Alexandria, Elena Cornaro Piscopia, Maria Agnesi, Sophie Germain, Mary Fairfax Somerville, Ada Lovelace, Charlotte Angas Scott, Alicia Stott, Sofia Kovalevskaya.
Сликарки:Clara Weaver Parrish, Bertha E. Perrie, Lilla Cabot Perry, Helen Watson Phelps, Caroline W. Pitkin, Caroline A. Powell, Sarah Gooll Putnam, Lucy Lee-Robbins, Ellen K. Baker, Martha S. Baker.
Повели. Имаше и уште, ама рече дека сакаш по 10 од секоја професија. Слободно провери ги, ќе видиш дека сите се познати сликарки, филозофики, научници...
Vaka kako kulturna devojka: dali bi mu go kazala ova na tvojot dechko/maz/ebach ili shto i da ti e? vo lice? A? ili samo stegash zabi?Ех мажи мажи заради вашето его ке затупавите
eve vaka samo debatirame na literaturno nivo!И каде одиме со темава?
Бог да чува и да брани.жена си е жена,а маж може да биде повеќе работи:pos2:
абе размислете подлабого за све има објаснување
де што има овде поценувачко?Бог да чува и да брани.
Многу мразам вакви потценувачки изјави.
Имало и обратни случаи и каде што жената треба да трча и да врши доста напорни рабори.Нормално ако се работи за подигнување нешто тешко дека поситна жена неможе да крене.де што има овде поценувачко?
ела да видиш каде што работам 10 жени чекаат се на еден маж
да не ме сватиш погрешно секогаш ние мора да го работиме онаа тешкото.
Ама па не мора да раѓате деца и да станувате навечер, да ги повивате, да им давате млеко, да ги доите.Си спиете мирно.де што има овде поценувачко?
ела да видиш каде што работам 10 жени чекаат се на еден маж
да не ме сватиш погрешно секогаш ние мора да го работиме онаа тешкото.
Евидентно од нивните постирани мислења на темава, некои се "задвижуваат" кон Иран. Ограниченоста на "погледот" не резултира со објективна мисла; оваа тема е уште еден неуспешен обид да се "отворат нови пенџерчињ(н)а".И каде одиме со темава?
ко ќе имаш деца тогаш можеш да коментираш за тоаАма па не мора да раѓате деца и да станувате навечер, да ги повивате, да им давате млеко, да ги доите.Си спиете мирно.
Кога ќе видиш не е се најтешко кај вас.
кажи ми ти душичке што работиш што ти е толку тешко.Имало и обратни случаи и каде што жената треба да трча и да врши доста напорни рабори.Нормално ако се работи за подигнување нешто тешко дека поситна жена неможе да крене.
Примеров не ти држи вода,а и реченицата жена си е жена.
Немам деца, ама се имам грижено за деца. Колку пати го имам чувано братучед ми, го имам повивано, му имам давано да јаде, успивано...ко ќе имаш деца тогаш можеш да коментираш за тоа
Кога ќе го правиш тоа ќе кажеш дали е тешко или не, и како што рече, за се' се мисли пред време. :smir:a да повиваш деца да доиш:pos2:
не ми изгледа тешко,ако ви е тешко ќе мислите пред време како што мислите сега:smir: