До кога светот ке биде машки?

Статус
Затворена за нови мислења.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Алекс67 без разлика колку и да е големо твоето ЕГО, не смееш да си дозволиш да придаваш помала вредност на женските... Секако дека и јас сум си горд на себе, како и секое друго машко, но никогаш немој да го доведуваш во прашање односот меѓу маж и жена на такво ниво. Можеби за тебе сексот е само колку да си истераш ќеиф... Но од каде си ти толку сигурен дека твојата партнерка не е онаа која е доминантна?! Можеби токму таа го прави истото она што ти мислиш дека го правиш...Можеби она е таа која има секс со тебе само од ќеиф, а сепак со два збора ќе те убеди дека ти си оној кој е “доминантен“...Така да оваа тема шо ја почна е далеку од тоа кога светот ќе престане да биде машки...:helou:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
a be covek mozokokt komanduva i so srceto i so sekoj funcionalen del vo teloto,sakam samo da kazam deka ne e soodvetna taa izjava za temava.a inaku se slagam so tebe za se drugo.
Moze kaj tebe komanda glaata so srceto, no ne kaj site. Nekoi cuvstva se posilni od glaata. Eeej hahah aj pak za vratov zanimlivo e :) NOT! Znaci ako ne postoi vratot ke nema koj da ja nosi glaata , nininininiii niiii :baeh: hahahaha ! Poz!:pipi:

Член од
2 јануари 2006
Мислења
325
Поени од реакции
34
ма шо се распраате за мозокот бе, све почнува и завршува во срцето ако не си осетил нешто од срце према некој џабе ти мозок:helou:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.993
Поени од реакции
24.417
Мими не се обидувај да го вртиш муабетот на индивидуално ниво. Нормално е дека јас како машко може сум поспособен од тебе и твоите штипки и телефонски повици како што и некоја си Трајанка можно е да е поспособна од мене. Прашњето на темата е До кога светот ќе биде машки? Значи ја земаме тезата дека светот е машки и дека битните и одговорните функции во мнозинство ги држат мажи. Затоа сакам да ми одговориш на следниве прашања.

Дали повеќе има мажи или жени успешни бизнисмени во светот?
Дали има повеќе претседатели и премиери или претседателки и премиерки?
Колку од добитниците на Нобелова награда се мажи а колку жени?
Колку од скапите и квалитетни правници (адвокати, извршители, судии...) се мажи а колку жени?
и така натаму и така натаму и така натаму

Бидејќи очигледно не си ме прочитала и по втор пат откако го кажав ова и треба да се повторувам затоа што некој го мрзи да чита јас лично кажувам дека мене не би ми сметала жена премиер ама ако биде како Маргарет Тачер пример за цврст и успешен карактер во политиката. Јас сум сретнал жени што се закон во своите професии ама не е тоа поентата. Поентата е зошто Тачер или ете твојата миленичка Ермира Мехмети се малцинство? Ако мислите дека сте рамноправни зошто не се изборите за тоа? Ако реално ми ги одговориш горните закосени прашања ама реално и објективно а не полово и пристрасно одговорот е јасен. Епа драга штипалко моја, кој го води светот? Затоа што цифрите не се на твоја страна. И пак ќе се повторам не ми давај индивидуални примери Ермира била ова Елизабета 2-ра била она. Одговори ми глобално односно светски како што всушност и бара темата.

И потем речено никој не те спречува на темата да пишуваш како сакаш и што сакаш. Само што вокабуларот што го користиш и пишмањето дека нема веќе да дебатираш па сепак дебатираш го поткопуваат твојот став и твојот карактер. Слободно пишувај си и понатаму како сакаш тоа е твое демократско право. Мое демократско право е, во најмала рака од личен аспект ем да не се согласувам со тебе ем да те проценувам според пишаното.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Дали повеќе има мажи или жени успешни бизнисмени во светот?
Дали има повеќе претседатели и премиери или претседателки и премиерки?
Колку од добитниците на Нобелова награда се мажи а колку жени?
Колку од скапите и квалитетни правници (адвокати, извршители, судии...) се мажи а колку жени?
и така натаму и така натаму и така натаму

тоа е твое демократско право
Abe nema demokratski prava, ke go parafraziram clenot so nick name NIKOLA "Mazot e da kaze, zenata da slusha"

I na pogornoto citirano... Zaboravi da prashash, koj se podobri dribleri mazite ili zenite? Koj se podobri karatisti, mazite ili zenite, koj se podobri plivaci mazite ili zenite ?:)
Se znae, ama aj, jas sum shovinist da go ebam:)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Сите овие поделби што гиправите се дискриминации... Никој не ви дава за право да го наметнете вашето мислење на другите... Иако секој има право да си каже свое мислење... А тоа дека темава не е за тоа кој е подобар билдер или готвач или каратист или пилот дава јасно на знаење дека темава има една цел.... ДА СЕ НАЈДЕ ОДГОВОР НА ПРАШАЊЕТО ДО КОГА СВЕТОТ ЌЕ БИДЕ МАШКИ...а не да лупаме глупости кој со што се занимава и кој во која облас е поуспешен, дали мажот или жената...

Mimi Simonovska напиша:
Kolku mazi a kolku zeni se narkomani? Koj ja donese drogata vo Makedonija ? Dali toj sto ja donese bese zena? Dali oruzjeto so koe se ubivaat tolku zeni i deca i mazi e napraveno od zena? Izvini, kvalitetot pred kvantitetot.
Ако веќе збориме за тоа, уште од предисторијата мажот бил оној кој одел во лов, оној кој се грижел за семејството и оној кој на еден начин (сите знаеме како било тоа порано) ја „поседувал„ жената... Сетоа она што се случува денес е последица на тогашните маж-жена односи... А дали ти си сигурна дека само еден човек ја донел дрогата во Македонија? Плус што и да се донесе не се пласира така лесно... Треба да имаш соработници...И од каде знаеш дека еден од тие соработници не била жена...И можам да те потсетам дека оружјето не е измислено со цел да се убива, туку е измислено за заштита...А како подоцна се развивало, тоа веќе не е поврзано со полот и слично...Ниедна војна не почнала поради маж...Позната ти е Елена од Троја????

Член од
8 ноември 2008
Мислења
7
Поени од реакции
2
Јас стварно се извинувам, почетник сум и немам некое право на глас но стварно полемикава се води во стилот „еј зима иди, ладно е надвор и досадно ми е“.

21 век откако почнавме да го броиме времето односно откако почнавме да забораваме на варварството. Мажи - жени бла бла... pointless

А уште (во случајов) јас да земам да е убедувам некоја девојка од форумов дека жените не ги бива, паралелно на тоа доаѓа дека ја посочувам неа како прв пример. А што е најтрагично штом некому му одам контра/реплицирам или планирам стварно да го убедам во некоја вистина која тој не може или не се труди да ја свати или сум пак личност која стварно незнае кај да го убива времето поради неинтелегенција за нешто креативно.

Како што напишав во мојот прв пост на темава, единствена интересна шанса да има смисла темава е доколку се води „духовит“ начин на муабет, значо еден искулиран начин и од момчињата и од девојките но сепак како и секогаш ќе се преточи во комуникација без кревање на рака и девојчињата како припаднички на понежниот пол нормално ќе попуштат и потоа ќе следува мерење на кој му е поголем.

Се надевам дека мојов пост ќе е согледан како „кај се најде сега овој сељаков да труби“ зошто во спротивно за жал ќе морам да се напрегам во полемикава која нажалост е сериозна и некул.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Темава избега малку од контрола, па привремено ќе ја заклучам.

А, во меѓувреме само ќе кажам...Различни сме. Не подобри или полоши, туку само различни. И како такви, кога ќе се споиме, ја создаваме совршената целина.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom