Дали се плашите од смртта, и што мислите за неа?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.541
Поени од реакции
33.749
Не се плашам од неа, само несакам да умрам во сон.
Еднократно искуство, еднаш се случува.. и да не осетиш како е?
Betcha cant do it again.
 
М

Мрак

Гостин
И јас не се плашам.Излегува дека никој не се плаши.Абе мене мајка ми постојано ме убива со тоа:престани да зборуваш за такви работи!!!Абе имам потреба луѓе!А и зошто да не зборувам,да не ќе умрам ако зборам?Не бе.Тогаш кога мојот мил Бог решил ќе ме земе кај него на небото.Ќе го видам дедо ми кој починал кога сум било бебе.Ќе ги видам сите!!Абе не дека одвај чекам,ама пак...сакам да ги видам.Ееех,абе може и утре да умрам:)Може и денес бе!Хахаа:):)Ту бе,јас сакам да умрам интересно.Сакам да умрам во војна:violent1:Абе добро,не е важно ова.Важно е дека и јас како и повеќето суштества не се плашам од смртта.
 

BoogieMan

#%$!
Член од
24 август 2006
Мислења
364
Поени од реакции
19
Ќе дојде и тоа некој ден... туку и јас исто ко Мрак се чудам зашто ми викаат да престанам да зборам за такви работи....демек ќе ми се деси нешто. А дури да дојде најубаво да си тераме што иаме да си тераме и да не му ја мислиме многу...нали така :).
 

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Се плашам од смртта, всушност не толку од сопствената, за тоа каква ќе биде не ни размислувам, ќе дојде некогаш и тој ден.

Се плашам општо од смртта. Имам изгубено неколку луѓе кои навистина ми недостасуваат, а ме плаши смртта на останатите драги луѓе. Сите кога тогаш заминуваат од овој свет. Но таа болка е пресилна за мене.
Ако нешто многу ме плаши во животот тоа е смртта на блиски луѓе.
 

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Се плашам, ама во никој случај за мојата смрт, и повеќе од јасно ми е дека сите ќе умреме некој ден, некој побргу а некој подоцна, тоа што ме ужаснува е загуба не некои драги личности.
 

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Па не се плашам ваљда затоа шо не можам да ја допрам,осетам,видам можам да се плашам од нешто шо ке го искусам а од непознато тешко.....и на пример еве гледаш воз иде накај тебе а ти врзан за пруга мислам дека чуството не е страв него возбуда,адреналин шо и да е тај коктел од чувства мислам дека не е страв само од таа причина дека е нешто имагинарно ....барем додека си жив нели...
 

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Се трудам да го надминам тој страв колку толку.. Дали ќе се плашам или не пак исто ќе завршам..
 

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Dobro ne se plasam tolku od mojata smrt kolku se plasam za smrta na nekoj blizok clen na familijata...
 

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Јас ја разбирам смртта и не се плашам од неа.Но како и да е се плашам од болката која таа ќе ја предизвика на тие што не ја разбираат.
 

reemteY

Ако...
Член од
27 март 2009
Мислења
426
Поени од реакции
36
И се радувам на смрта, бидејќи тоа ми е едниствен спас!
 
Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
смртта е кодирана во гените и секој што се родил е доволно стар да умре, сега или после, секој сака да живее вечно и во таа смисла се плаши да умре оти смртта е сепак прекин, смртта е добра само ако е помало зло.
 
C

Cool Hand Luke

Гостин
Кога сега би требало да умрам, дали би се уплашил од смртта или од неизживеаниов живот со сите амбиции и желби? Мислам дека тоа е тоа од што сите се плашиме, а не од лекот. :wink:

Кога еден ден ќе се разбудите и ништо нема да ве боли, знајте дека веќе не сте меѓу живите. Милорад Павиќ
 

OmarSpears

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.403
Поени од реакции
3.302
Iskreno retki se tie lugje koi ne se plasat od smrtta.. Ke kazeme koga togas treba da nastapi, ama jas ke kazam deka ne ste vo pravo... Sekoj covek si go saka zivotot, saka da go izzivee , da ostavi pokolenie.. Pacientite koi gi srekavam vo bolnica (koga odma na praksa) ednostavno mi se nasolzuvaat ocite koga gledam kakov optimizam gi drzi, a stom veke zavrsile vo bolnica nekoi ke se spasat a nekoi samo cekaat da im kucne casot...

Zatoa ve molam razmislete 2 pati pred da pisete nekoj komentar od tipot NE SE PLASAM OD SMRTTA... :salut:
 
Член од
22 септември 2008
Мислења
153
Поени од реакции
13
Да. Ме плаши, особено кога ќе помислам колку уште работи немам направено во животот. Не само мојата смрт, и на најблиските. Што ако сме млади, можеби некој ден случајно ќе те удри кола и што? Секој си очекува да доживее старост па тогаш да си умре, ама дали ќе биде така незнаеме.

Незнам кој кажуваше, една девојка го навредила нешто дечкото, се скарале а тој следниот ден умрел. И до ден денес чувствува вина.
 
S

StereoLove

Гостин
Па се плашам,како би немало.Од самата помисла 3 метра по земја те јадат секакви инсекти, се распагаш:ija::ija::ija:.Сум забележала во последно време умираат млади...гревче е тоа.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom