Прво, ти овде имаш статус на дел од народ, според Уставот, изменет поради убијците кои сега се нарекуваат ДУИ, а требаше или да бидат убиени или осудени.
Права имавте и пред тоа, ќе одиш на друг да му расправаш. Кога јас се запишував на факултет 1996 не влегов во државна квота за 0,5 поени, а од вашите имаше и такви кои и не го знаеја македонскиот јазик а влегуваа во државна квота, заради припадност на албанската народност (според тогашниот Устав) со 60 поени. Основни и средни училишта имавте. Во 2001 имавте друг есап.
1997 немаше закон за употреба на знамиња, а вие истакнавте. И, сакавте да ве галат? Повеќе од јасно е што вие во главите на таквите екстремни типчиња, собрани околу неколку шизофреници.
Болната желба за власт и дали треба ДУИ воопшто да е во власт или не еднаш јас ја образлагав, а и многу други, ама ти не сакаш да сфатиш дека Македонија е унитарна држава и нема тука, Албанци, Македонци, победници, поразени...
И јас, како и ти, плаќам даноци, и се тоа, па патувам од Струмица преа Скопје до Радовиш по пат од времето на крал Александар, т.е. по калдрма. За разлика од тебе, кој си има автопат.